آوین ویژه»

ستاره پرسپولیس به عید دیدنی کاپیتان استقلالی رفت! امروز دشمن جنگ ترکیبی را در منطقه راه اندازی کرده است ستاره‌های محبوب در جشن ازدواج حسن یزدانی + عکس فیلم‌های ماه رمضان با تخفیف اکران می‌شوند برگزاری مراسم عقد ازدواج ۱۲ زوج جوان در حرم شاهچراغ (ع) جوی آرام و پایدار همراه با کاهش نسبی دما در فارس درخواست خانواده های اسیران اسرائیلی از ترامپ رای جنجالی دیدار پرسپولیس و تراکتور اعلام شد تماس تلفنی ۱۵ دقیقه‌ای رئیس جمهور ایران و رئیس جمهور آمریکا نهضت «زندگی با آیه‌ها»؛ ترویج فرهنگ قرآن‌محوری در جامعه عطار نیشابوری آوای انسانیت در ادبیات فارسی است اعلام قیمت آش و حلیم ماه رمضان در هرمزگان سنوار چگونه با استراتژی «فریب راهبردی» بزرگترین ضربه را به تل‌آویو زد؟ شکر و واکسن دامی به فهرست ترخیص ۱۰۰ درصدی با حداقل اسناد اضافه شد ترامپ برای اخراج دانشجویان حامی فلسطین از آمریکا دستور صادر کرد دلیل صداهای انفجار در تبریز چه بود ارتش سوریه: عملیات بازپس گیری مناطق به زودی آغاز خواهد شد اختراعی که جهان را تغییر داد / مخترع تلویزیون کیست؟

0

جنگ احزاب، مُهر پایانی بر طمع دشمنان اسلام بود

  • کد خبر : 93963
  • ۰۸ فروردین ۱۴۰۴ - ۰:۲۷
جنگ احزاب، مُهر پایانی بر طمع دشمنان اسلام بود

مشهد- نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی با اشاره به جنگ احزاب، این نبرد را نقطه پایانی بر طمع دشمنان اسلام دانست.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی عصر پنجشنبه در جلسه تفسیر آیات قرآن کریم در ماه مبارک رمضان که به میزبانی حسینیه دفتر نماینده ولی‌فقیه در استان خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: بیست و یکمین آیه از آیات زندگی با آیه‌ها، آیه ۲۳ سوره مبارکه احزاب است، این آیه در نتیجه و انتهای جریان جنگ احزاب نازل شده است و تصویر واقعی از ماهیت سیاسی و خط فکری وجود مقدس مولا امیرالمؤمنین (ع) را نشان می‌دهد.

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی با اشاره به جنگ احزاب، این نبرد را نقطه پایانی بر طمع دشمنان اسلام دانست و تأکید کرد که امروز نیز ما با تهدیدهایی مشابه از سوی دشمنان اسلام مواجه هستیم و باید با همان روحیه در برابر تهدیدهای جبهه کفر ایستادگی کنیم.

وی افزود: در جنگ احزاب دو تحلیل مهم است، یکی تحلیل شروع جنگ و دومی نتیجه‌ای که این جنگ در دنیای اسلام و امپراتوری‌های آن زمان داشت، هست، جنگ احزاب نقطه پایانی تمام طمع‌ها و توقعات کفرآمیز دشمنان اسلام بود که مهر ختم بر تمام آرزوهای آن‌ها زد و از طرف دیگر قدرت و عظمت اسلام را تثبیت کرد.

علم الهدی با بیان اینکه جنگ احزاب زمانی شروع شد که مسلمان‌ها در منتهی درجه ضعف و ناتوانی ازنظر توان اقتصادی و تجهیزاتی بودند، ادامه داد: از زمان ابراهیم خلیل رحمان و دو فرزند ایشان حضرت اسماعیل و اسحاق یهود و عرب دو جریان مخالف یکدیگر بودند و به‌هیچ‌وجه با یکدیگر وحدت نداشتند، لذا ابوسفیان طرحی ریخت که اگر با یهودی‌ها همدست شود، می‌تواند مسلمانان را شکست بدهد و پیامبر (ص) نیز در انجام رسالت خود شکست خواهد خورد.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی عنوان کرد: پیامبر اکرم (ص) هنگام این جنگ به مسلمانان دستور داد تا اطراف شهر خندق حفر کنند تا مانع ورود مشرکین به داخل شهر مدینه شوند.

وی وقتی لشگر ۱۰ هزارنفری دشمن رسید، تصمیم گرفته بودند که ابتدا به زن و فرزند مسلمانان حمله کنند تا حواس نیروهای مسلمان را پرت کرده و به سرعت شهر را فتح کنند؛ در مقابل وقتی چهره لشگر دشمن توسط مسلمانان دیده شد، به چند دسته تقسیم شدند.

علم الهدی ابراز کرد: گروه نخست افرادی بودند که به نقل قرآن دل‌های مریضی داشتند، گفتند ما فریب خوردیم و نمی‌توانیم در مقابل این تعداد از لشگر دشمن به پیروزی برسیم و گروه دیگر کسانی بودند که گفتند اهالی مدینه دست زن و فرزندان خود را بگیرید و فرار کنید، دسته سوم نیز آمدند خدمت پیامبر (ص) و گفتند لشگر دشمن اگر بیاید و ما کشته شویم، زن و فرزند ما بی‌سرپرست می‌شوند، اجازه بدهید ما به خانه‌ها برگردیم تا از اهل خانه خود دفاع کنیم.

آیه ۲۳ احزاب آیینه‌ای برای سنجش تعهد ما به انقلاب است

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در مقابل این سه گروه افراد مؤمنان بودند که گفتند این همان وعده‌ای است که پیامبر (ص) و خداوند متعال وعده داده است که یا به مقام رفیع شهادت نائل می‌شویم و یا دشمن شکست می‌خورد و ما با امداد غیبی به پیروزی حتمی دست پیدا خواهیم کرد.

وی خاطرنشان کرد: برادران فرض کنید ما در دنیا با چنین شرایطی روبرو هستیم، به کدام‌یک از این چهار گروه خواهیم پیوست؟، در مقابل انقلاب و اسلام چه موضعی می‌گیریم؛ تهدیدهای امروز دشمن نیز همانند وضعیت جنگی احزاب است، ما چه اقدامی خواهیم کرد.

علم الهدی کرد: بعد از تشکیل میدان جنگ عمرو بن عبدود پا به میدان گذاشت و حریف می‌طلبید اما کسی از مسلمانان از ترس او پا به میدان نمی‌گذاشت، حضرت علی (ع) سه بار از پیامبر اکرم (ص) اجازه مبارزه گرفت که در نهایت ایشان وقتی دید کسی پا به میدان نمی‌گذارد به مولا امیرالمؤمنین (ع) اجازه مبارزه دادند؛ ایشان نیز در این نبرد پیروزمندانه عمرو بن عبدود را شکست داد و باعث شد لشگر ۱۰ هزارنفری مشرکان عقب‌نشینی کردند.

مؤمنان واقعی پیمان خود را با خدا تغییر نمی‌دهند

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی تصریح کرد: لذا این آیه مبارکه «مِنَ الْمُؤْمِنِینَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَیْهِ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضَی نَحْبَهُ وَمِنْهُمْ مَنْ یَنْتَظِرُ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِیلًا؛ از مؤمنان مردانی هستند که به آنچه با خدا بر آن پیمان بستند [و آن ثبات قدم و دفاع از حق تا نثار جان بود] صادقانه وفا کردند، برخی از آنان پیمانشان را به انجام رساندند [و به شرف شهادت نائل شدند] و برخی از آنان [شهادت را] انتظار می‌برند و هیچ تغییر و تبدیلی [در پیمانشان] نداده‌اند،» برای حضرت امیرالمؤمنین (ع) نازل شد.

وی گفت: افرادی که در این آیه معرفی شدند کسانی هستند که از انقلاب و مقاومت خسته نمی‌شوند و تغییر نمی‌کنند؛ لذا این آیه آئینه تمام نمایی است که ما خود را در آن تماشا کنیم و ببینیم در کدام دسته از افراد جنگ احزاب قرار گرفتیم و چگونه به تکلیف خود عمل می‌کنیم.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=93963

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.