آوین ویژه»

فیدان: حتی فکرکردن به انتقال فلسطینیان اتلاف وقت است انتشار یک تک آهنگ از پس انتشار آلبوم صالحی: «زندگی با آیه ها» مردم را به تفکر قرآنی واداشته است فعالیت‌های تجاری و مسافری در مرز خسروی با حالت عادی دنبال می‌شود ایلان ماسک وزیر ترامپ می‌شود! ترامپ: عصبانی نیستم؛ والتز درس عبرت گرفت! میزبانی ملک الشعرای بهار از «پاییز ایرانی» انتشار نخستین تصویر «اشک هور» برای رونمایی در جشنواره فیلم فجر بهترین هتل های جهان در سال ۲۰۲۴ کجاست؟ هشدار روسیه به ژاپن درباره هرگونه حمایت تسلیحاتی از اوکراین آغاز معاملات گواهی برق تجدیدپذیر در بورس از اوایل سال آینده حرکت به سمت مرزبانی مدرن در استان بوشهر ترامپ سیاست‌های ضدایرانی را ادامه می‌دهد؟ پیشنهاد جذاب مجلس برای عید و ماه رمضان | بسته‌ های معیشتی برای کارمندان فوری / اعلام حکومت نظامی تا فردا صبح شعار سال رمز بزرگ برای حل مشکلات اقتصادی کشور است ادامه حملات موشکی حزب الله علیه اسرائیل تکلیف شهرداری برای مبارزه بافساد؛یک حکم از ۱۱۴ حکم برنامه چهارم

0

دستگیری از نیازمندان کفاره گناهان کبیره است

  • کد خبر : 94010
  • ۰۸ فروردین ۱۴۰۴ - ۶:۱۴
دستگیری از نیازمندان کفاره گناهان کبیره است

قم- رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: بر اساس روایات، شاد کردن انسان ها و دستگیری از نیازمندان کفاره گناهان کبیره است.

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت‌الله سید هاشم حسینی بوشهری در دیدار مدیرکل کمیته امداد استان قم، فریادرسی نسبت به نیازمندان و مستمندان و شاد کردن انسانی که مصیبتی به او وارد شده است را به‌عنوان دو عامل برای جبران گناهان بزرگ در کلام امیرالمؤمنین (ع) در حکمت ۲۴ نهج‌البلاغه عنوان کرد.

وی با اشاره به حدیثی از امیرالمؤمنین (ع) در تبیین راه جبران گناهان اظهار کرد: امیرالمؤمنین (ع) در این زیبا سخن می‌فرماید «مِن کَفّاراتِ الذُّنوبِ العِظامِ إغاثَةُ المَلهوفِ و التَّنفیسُ عنِ المَکروبِ» از جمله چیزهایی که کفاره گناهان بزرگ می‌شود، گناهان بزرگ را می‌توان به گناهان کبیره هم معنا کرد و گناهان بزرگ را می‌پوشاند و جبران می‌کند، یکی فریاد رسی نسبت به نیازمندان و مستمندان است. یعنی آنچه که جز مأموریت‌های اصلی کمیته امداد محسوب می‌شود.

امام‌جمعه قم اضافه کرد: اگر شما به داد نیازمندان نرسید، دیگران سوءاستفاده می‌کنند. شما صرف‌نظر از اینکه یک آسیب اجتماعی را رفع می‌کنید، جلوی یک معضل اجتماعی و سیاسی را نیز می‌گیرید. ما باید مراقب این نظام باشیم و هر جایی که دشمن طرح و برنامه‌ای برای این کشور دارد، یا پیشگیری کنیم یا حداقل تدارک کنیم و مانع ادامه مسیر شویم.

وی بیان کرد: شما باید کوچه به کوچه به سراغ نیازمندان و مستمندان بروید. به‌خصوص کسانی که عفیف هستند و حتی اگر از گرسنگی بمیرند، حاضر نیستند دستشان را مقابل کسی دراز کنند.

رئیس جامعه مدرسین در تبیین بخش دوم حدیث مذکور ادامه داد: گاهی از اوقات کسی فقیر و مستمند نیست، اما یک غم و مصیبتی به او وارد شده است. «و التَّنفیسُ عنِ المَکروبِ»؛ یعنی شادکردن انسانی که مصیبتی به او وارد شده است، مانند تسلیت گفتن به داغدیده‌ای که کسی را ازدست‌داده است. این فراز از روایت حتی انسان‌های بی‌نیاز را هم شامل می‌شود.

وی با اشاره به راه‌های جبران گناهان افزود: خدای متعال راه‌هایی را قرار داده است که در حقیقت آنچه را شیطان رشته است؛ پنبه می‌کند و ما باید از این فرصت‌ها استفاده کنیم.

نایب‌رئیس مجلس خبرگان رهبری خطاب به مسئولین کمیته امداد استان قم ابراز امیدواری کرد: امیدواریم خداوند در انجام مأموریت‌هایی که دارید به شما توفیق دهد؛ اما نسبت به این وضع موجود قانع نباشید. امام کاظم (ع) می‌فرماید «اللّهُمَّ لا تَجعَلْنی مِنَ المُعارینَ و لا تُخرِجْنی مِنَ التَّقصیرِ» حضرت در بخش دوم می‌فرماید که خدایا مرا از مرز تقصیر بیرون مبر. یعنی همیشه احساس کنیم که بدهکاریم نه طلبکار.

شایان‌ذکر است در ابتدای این دیدار حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدطه مِهری، مدیرکل کمیته امداد استان قم، گزارشی از روند مثبت و روبه‌رشد مشارکت‌های مردمی، کمک‌های خیرین ارائه کرد.

توزیع بسته‌های معیشتی در ماه مبارک رمضان، برپایی سفره‌های اطعام برای نیازمندان و رتبه اول تا پنجم استان قم در موضوعات فرهنگی، مسکن و اشغال نیازمندان، از جمله محورهای گزارش وی در این دیدار بود.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=94010

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.