آوین ویژه»

تأکید بر بسیج ظرفیت‌های رسانه‌ای در پوشش جشن‌های نیمه شعبان در قم برگزاری دومین اجلاس سالانه هیئت امنای بنیاد غدیر در سال ۱۴۰۳ بزرگداشت روز دانشجو در دانشگاه علوم و تحقیقات نمایشگاه تخصصی هنر زنان ایرانی در ژنو برگزار می‌شود سودآوری تجمعی بیش از ۱۵۰ هزار میلیارد تومان فولاد مبارکه در سال‌های آینده میزبانی خادمیاران ساوجی از زائران رضوی در روز ولادت حضرت زینب(س) به نام مردم سوریه به کام اسرائیل استمرار افزایش پروازهای فرودگاه کرمانشاه حربه تل‌آویو برای پیدا کردن مکان اسرای صهیونیست جواب نداد حمله مُهره‌های ترکیه به مواضع قسد در حومه «رقه» و «عین العرب» مسلط بودن نوجوان ۱۲ ساله همدانی به ۹ زبان زنده دنیا یارانه بگیران حتماً بخوانند | شاخص دهک بندی‌ها اعلام شد مدیر رادیو نمایش: نقش‌های ماندگار ژاله علو در خاطره جمعی مردم مانده است درخشش استان سمنان در نهضت ملی «زندگی با آیه‌ها» مبارزان قسام چندین نظامی صهیونیست را از پای درآوردند منطقه آزاد مشترک ایران و ترکیه ایجاد می‌شود شولتز: کشورهای اروپایی درباره اوکراین اختلاف نظر دارند حماس در واکنش به ترور محمد شاهین: دشمن تاوان سنگینی خواهد داد

0

طرح یاس؛ گامی به سوی توانمندسازی و نشاط دختران مجرد

  • کد خبر : 111649
  • ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۴
طرح یاس؛ گامی به سوی توانمندسازی و نشاط دختران مجرد

معاون امور فرهنگی کمیته امداد امام خمینی در یادداشتی جزئیات طرح ملی یاس به مناسبت ولادت حضرت معصومه (س) و دهه کرامت را تشریح کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام والمسلمین مهدی متقی‌فر، معاون امور فرهنگی کمیته امداد امام خمینی در یادداشتی جزئیات طرح ملی یاس به مناسبت ولادت حضرت معصومه (س) و دهه کرامت را تشریح کرد.

در متن این یادداشت آمده است:

کمیته امداد با هدف اینکه بتواند نقش مؤثری در بهبود شرایط و بالا بردن کیفیت زندگی و سلامت معنوی و روانی دختران مجرد داشته باشد، در سال ۱۴۰۰، طرح یاس (یاران آسیب‌ستیز) را با همکاری جمعیت هلال احمر پایه‌گذاری کرد که به واسطه آن دختران مورد حمایت و علاقه‌مند بالای ۲۰ سال در چرخه آموزش‌های مقدماتی و تخصصی جمعیت هلال احمر و آموزش‌های عمومی کمیته امداد قرار گرفتند، تا آمادگی لازم برای نقش آفرینی آن‌ها در عرصه‌های اجتماعی فراهم شود. از دستاوردهای این طرح می‌توان به آموزش ۴۵ هزار نفر از دختران مورد حمایت و استقرار قریب به اتفاق آن‌ها در خانه‌های هلال سراسر کشور اشاره کرد.

در این رابطه لازم به ذکر است که جمعیت هلال احمر نیز مربیان مرتبطی را برای هدایت و راهبری دختران مستقر در خانه‌های هلال تعلیم داده است، تا ارتباط بین مخاطبان و معاونت جوانان جمعیت هلال احمر به صورت هدفمند و حرفه‌ای تداوم یابد، تا در نهایت شاهد تحقق و به ثمر نشستن این طرح در ابعاد مختلف آن باشیم. همچنین در کمیته امداد فضایی برای تفریحات سالم این دختران فراهم شده است و آن‌ها می‌توانند در قالب گروه‌های همگن به اردوهای آموزشی و زیارتی اعزام شوند.

در رویکرد معاونت فرهنگی، توانمندسازی به معنای دست‌یابی مخاطبان به منابع و کنترل بر زندگی خود تعریف شده است که با ایجاد احساس استقلال و اعتماد به نفس بیشتر توأم خواهد بود و فرایندی کاملاً پویاست که توانایی دختران را برای تغییر ساختارهایی که آن‌ها را در موقعیت فرودستی (وابستگی) نگه داشته است، افزایش می‌دهد.

همچنین می‌توان با استفاده از ظرفیت و توان این دختران، بسیاری از مشکلات موجود در جامعه را برطرف کرد؛ چراکه آن‌ها می‌توانند در حوزه‌هایی مانند فرهنگ‌سازی در عرصه‌های مختلف، انجام فعالیت‌های خیریه، داوطلبانه و … مشارکت فعال داشته باشند. اما اگر با نادیده گرفتن این قشر، آن‌ها را به سمت افسردگی سوق دهیم هزینه‌های سنگینی بابت سلامتی آن‌ها به جامعه تحمیل می‌شود. این در حالی است که اگر این افراد با شادی و نشاط وارد فعالیت‌های اجتماعی شوند، هم می‌توانند به خود و هم به سایر افراد جامعه کمک کنند و شاهد یک جامعه شاد و باطراوت باشیم.

اهداف طرح

– ارتقای عزت نفس و پذیرش مسئولیت اجتماعی در بین مخاطبان و نهایتاً توانمندسازی رفتاری، ارتباطی و فرهنگی آنان

– حضور مخاطبان در عرصه‌های اجتماعی و مشارکت در فعالیت‌های جمعی

– ایجاد انگیزه در زمینه امداد و کمک‌های اولیه و همچنین آشنایی با حوادث و سوانح

– ارتقای سطح دانش و مهارت مخاطبین در خصوص امداد و کمک‌های اولیه و آشنایی با حوادث و سوانح و نحوه مقابله با آنها

– ترویج فرهنگی خود امداد و دگر امدادی

اقدامات و خدمات ارائه شده به مخاطبین طی سال‌های گذشته

– ابلاغ برنامه‌های عملیاتی و سالانه جهت فعالیت مخاطبان در عرصه‌های اجتماعی

– ساماندهی مخاطبان در قالب فرمانده، دادرس، خبرنگار، کارآفرین و مردم‌یار

– برگزاری دوره‌های آموزشی کمک‌های اولیه، امدادگری و…

– استقرار مخاطبان در خانه‌های هلال

– برگزاری دوره‌های اردویی به صورت تخصصی (کارآفرینی، رسانه و …) در سطوح ملی، منطقه‌ای و استانی

– برگزاری رویداد و جشنواره طرح ملی یاس

– ارائه خدمت مشاوره به مخاطبان

– کمک به ایجاد اشتغال برای مخاطبان (بهره‌گیری از ظرفیت حوزه اشتغال، بهره‌گیری از ظرفیت مؤسسات برون‌سپار و …)

– در اولویت قراردادن مخاطبان طرح جهت دریافت تسهیلات ازدواج

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=111649

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.