آوین ویژه»

درخواست روسیه برای برگزاری نشست شورای امنیت درباره «اتکمز» آمریکایی محورهای رایزنی رئیس سازمان حشد شعبی و نماینده سازمان ملل در عراق «ماریا» به جشنواره فجر رسید پاسخ مهم رهبر انقلاب به ادعای ضدایرانی ترامپ در مراسم تحلیفش این گوشی‌ها به زودی به تاریخ می‌پیوندند! همکاری معاونت زنان و بنیاد برکت برای توانمندسازی اقتصادی زنان طرح مشاغل خانگی زنان سرپرست خانوار در بوشهر بررسی شد سخنگوی دولت: خوزستان ۵۰۰ هزار مترمربع فضای آموزشی جدید نیاز دارد شکار یک تانک مرکاوا و ۱۲ نظامی صهیونیست در بیت لاهیا لزوم آمادگی کامل دستگاه‌های اجرایی دشتی برای مقابله با بحران‌ها کاهش حاشیه سود تولیدکننده‌های بزرگ محصولات فولادی در ویندوز ۱۱ از اسکرین‌شات‌ها متن را بیرون بکشید! جزئیات طرح نظارت هوشمند در دانشگاه جامع علمی کاربردی وزیر علوم: موظف به فراهم کردن فرصت‌های گفتگو و پیشرفت دختران هستم حمایت ۸۵۰ استاد حوزه علمیه از مواضع آیت الله جوادی آملی ایستگاه راه‌آهن همدان کامل شد هشدار ایهود باراک در خصوص بازگشت به جنگ در غزه النصر بدون رونالدو به ایران می‌آید

0

شروع مدرسه از ۶ صبح؛ چالش‌های یک سیاست اضطراری

  • کد خبر : 113020
  • ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۷:۲۳
شروع مدرسه از ۶ صبح؛ چالش‌های یک سیاست اضطراری

با تغییر ساعت کاری ادارات، مدارس نیز مشمول تغییر زمان شروع شده‌اند، تصمیمی که اگرچه برای صرفه‌جویی در مصرف انرژی اتخاذ شده، اما نگرانی‌های جدی برای مادران و دانش‌آموزان به همراه داشته است.

خبرگزاری مهر، گروه جامعه؛ پس از مصوبه هیئت دولت مبنی بر آغاز کار ادارات در ساعت ۶ صبح به دلیل ناترازی انرژی و میانگین افزایش دما، تصمیم گرفته شد که بخشی از این مسئله از طریق کاهش مصرف انرژی در مدارس جبران شود. این سیاست با هدف کاهش مصرف برق در ساعات اوج، به‌ویژه در فصل گرما، در دستور کار قرار گرفته است.

علی فرهادی سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در این خصوص اظهار کرد که پس از تغییر ساعت کاری ادارات، از طرف والدین شاغل تقاضای زیادی برای تغییر ساعت مدارس مطرح شده که منجر به گرفتن چنین تصمیمی شده است. اما این تغییر اگرچه ممکن است در ظاهر از نظر مدیریت مصرف انرژی قابل توجیه باشد، اما در عمل چالش‌های متعددی را برای خانواده‌ها، به‌ویژه مادران خانه‌دار و شاغل و همچنین کودکان به همراه خواهد داشت.

اگرچه این تصمیم به صورت مقطعی گرفته شده است و با نزدیک شدن به روزهای امتحانات عملاً مدارس نیز تعطیل خواهد شد، اما ادامه یافتن روند ناترازی‌ها و استفاده از این روش برای کاهش مصرف انرژی تبعات بسیاری خواهد داشت که لزوم توجه به ابعاد مختلف آن را یادآور می‌شود.

شروع مدرسه از ۶ صبح؛ چالش‌های یک سیاست اضطراری

فشار مضاعف بر مادران و خواب‌آلودگی و افت یادگیری در دانش‌آموزان

یکی از نخستین تبعات این تصمیم، بر هم خوردن نظم خواب و بیداری دانش آموزان است. بیدار شدن کودکان در ساعت ۴:۳۰ یا ۵ صبح برای رساندن به مدرسه در ساعت ۶، نیازمند خواب بسیار زودهنگام شبانه است که با سبک زندگی رایج در بسیاری از خانواده‌ها، هم‌خوانی ندارد. از سوی دیگر، ساعت بیولوژیکی بدن کودکان برای بیداری در آن ساعت تنظیم نشده و این می‌تواند منجر به کاهش تمرکز، خواب‌آلودگی، افت کیفیت یادگیری و حتی اختلالات خلقی شود.

از منظر مادران خانه‌دار، این تصمیم فشار فیزیکی و روانی قابل توجهی به همراه دارد. آنها ناچارند بسیار زودتر از گذشته روز خود را آغاز کنند تا فرزندان‌شان را برای مدرسه آماده کنند. این موضوع بر نظم بقیه امور روزانه و حتی روابط خانوادگی اثر منفی خواهد گذاشت.

ساعت بیولوژیکی بدن کودکان برای بیداری در این ساعت تنظیم نشده و این می‌تواند منجر به کاهش تمرکز، خواب‌آلودگی، افت کیفیت یادگیری و حتی اختلالات خلقی شود

برای مادران شاغل اما چالش‌ها دوچندان است. این امر می‌شود آنها نیاز به برنامه‌ریزی مضاعف برای رساندن فرزند به مدرسه پیش از آغاز کار خود داشته باشند تا خود به محل کار برسند و همچنین بعد از تعطیلی مدرسه، باید برای مراقبت از فرزندان تا پایان ساعت کاری خود چاره‌ای بیندیشند، زیرا تغییر ساعات کاری ادارات هم در خصوص همه بخش‌های اداری و تجاری اتفاق نمی‌افتد و بخش خصوصی نیز از این امر مستثنا است. این می‌تواند منجر به افزایش استرس، استفاده از مرخصی، هزینه بیشتر برای مراقب کودک، یا حتی در مواردی ترک کار شود.

اما در روز اول اجرای این تصمیم شتاب‌زده بسیاری از مادران هنوز از این تصمیم بی‌خبر بودند. برخی از مادران هم اظهار می‌کنند که از بردن فرزندان‌شان به مدرسه زودتر از موعد همیشگی امتناع خواهند کرد. در این صورت نظم آموزشی نیز به هم خواهد خورد. مدرسه در این شرایط که عده‌ای از دانش‌آموزان آن غایب باشند و عده‌ای در خواب، دچار اختلال در فرایند آموزش خواهد شد. لذا اجرای این طرح نیازمند نگاه جامع، برنامه‌ریزی دقیق، و مشارکت فعال خانواده‌ها، مدارس و نهادهای تصمیم‌گیر است.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=113020

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.