آوین ویژه»

سند آب استان سمنان در دست تدوین است دشمنان در بحث قانون حجاب به دنبال دو قطبی کردن جامعه هستند الگوهای پاسخ ما به تجاوزات مشخص است / برای پاسخگویی، از همه ظرفیت‌های خود با تمام قوا بهره خواهیم گرفت / واکنش بقایی به حضور بمب‌افکن‌های آمریکا در خاورمیانه استقبال «مسعود بارزانی» از اظهارات «الجولانی» پیش‌بینی بارش‌های رگباری و وزش باد شدید در خراسان شمالی جدیدترین آمار شهدای خبرنگار در غزه چندین کشته و مصدوم در پی سقوط هواپیمای نظامی در خارطوم+ فیلم جان کربی: آنچه که در سوریه اتفاق می‌افتد را دنبال می‌کنیم اطلاعیه فوری درباره دریافت سود سهام عدالت (۱۵ اسفند) فوری | آغاز واریز مبلغ یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان به حساب دهک‌ های یک تا پنج سومین مهرواره بانور تا ۱۲ بهمن تمدید شد بارش شدید برف در خیابان‌های منتهی به حرم رضوی پنجمین نشست «پنجشنبه‌های نظارتی» وزارت ارتباطات/ برنامه‌های سازمان تنظیم مقررات مورد نقد و بررسی قرار گرفت مطالبات و خواسته‌های مردم برای اشتغال نیروهای بومی پیگیری شود گوشی چینی یک میلیارد تومانی هم آمد بیش از ۲۰۰۰ نفر از زائران گلستانی به عمره مفرده اعزام شدند انفجار در کارخانه مواد شیمیایی در ایرشایر اسکاتلند دستبند پلیس بر دستان کودک ۱۱ ساله آمریکایی

1

زیست غریبانه یک زن؛ حضرت خدیجه مصداق نصرت الهی به پیامبر اسلام

  • کد خبر : 84232
  • ۲۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۹:۲۲
زیست غریبانه یک زن؛ حضرت خدیجه مصداق نصرت الهی به پیامبر اسلام

زنان مسلمان از ابتدا غریبانه ولی اثرگذار و نقش‌آفرین ظاهر شدند؛ این غربت را گویی از مادر امت حضرت خدیجه(س) به ارث برده‌اند.

خبرگزاری مهر، گروه جامعه؛ مطالعه تاریخ اسلام همواره درس‌های بزرگی را به همراه دارد اما آنچه در این مسیر پر فراز و نشیب به خوبی دیده نشده و روایت درستی از آن شکل نگرفته است، کنش زن در این جریان تاریخی است. زنان مسلمان از همان ابتدا غریبانه ولی اثرگذار و نقش‌آفرین ظاهر شدند این غربت را گویی از مادر امت حضرت خدیجه به ارث بردند خدیجه کبری سلام الله علیها اولین کسی است که ایمان آورد، از همان شب بعثت. سپس در تمام سختی‌ها در کنار پیامبر بود. او در کنار پیامبر ضربه خورد و زخم زبان شنید.

خدیجه (س) روزهای پیروزی اسلام و قدرت و شکوه آن را ندید. این بانوی بزرگ حکومت پیامبر در مدینه و فتح مکه و به خاک افتادن مشرکان را ندید. اما در بذل داشته‌هایش و انفاق در راه اسلام کوتاهی نکرد.

رهبر انقلاب در خصوص این بانوی بزرگوار می‌فرماید: «قرآن درباره‌ی کسانی که قبل از فتح و بعد از فتح انفاق می‌کنند، می‌گوید: «یستَوی مِنکُم مَن اَنفَقَ مِن قَبلِ الفَتحِ وَ قاتَل»؛ این «قَبلِ الفَتح»، قبل از فتح مدینه است؛ یعنی قبل از آنکه مدینه‌ای در اختیارِ پیغمبر قرار بگیرد و زندگی‌ای، راحتی، حکومتی، تسلّطی، قدرتی در اختیار آن بزرگوار باشد؛ در حال نهایت شدّت، ایشان انفاق کردند؛ هم مالشان را، هم جانشان را، هم راحتشان را».

خدیجه (س) همه چیزش را داد. بی آنکه تردیدی به دل راه بدهد، بیا آنکه بهره‌ای از آسایش و راحتی نصیبش شود. او با زبان، جان، مال و آبرو مجاهدت کرد تا جایی که در زمان وفات پیامبر در شعب ابی طالب هیچ نداشت، حتی لباس آخرت.

خدیجه سلام الله مادر دوازده امام است، ایشان امیرالمؤمنین را هم در آغوش خود پرورش داده است

«حضرت، مظلومه است؛ این بزرگوار واقعاً مظلومه است. جناب خدیجه (سلام‌الله‌علیها) غریب است. حالا شما میگویید مادر یازده امام، [امّا] در واقع مادر دوازده امام؛ چون ایشان مادر امیرالمؤمنین هم هست. ایشان امیرالمؤمنین را در آغوش خودش، در دامان خودش، در زندگی خودش پرورش داده تا چند سالگی».

حضرت خدیجه عامل آرامش پیامبر بود. پیامبری که عالم از او نیروی حیات می‌گرفت، در آن دوران سختی و تنهایی در کنار خدیجه آرام می‌شد.

هر چه در کمالات این بانوی بزرگوار دقت می‌کنیم نکات شگرفی می‌یابیم که ارزش او را دو چندان می‌کند. نقش او در زندگی امیرالمومنین و مفتخر شدن این بانوی بزرگ به شرف مادری صدیقه کبری نشان از جایگاه بالای او دارد. سرپرستی و تربیت جانشین و وصی پیامبر را او بر عهده داشت.

هجرت پیامبر بعد از وفات او و جناب ابوطالب اتفاق افتاد. گویا این بانو برای چنین روزی فاطمه را جایگزین خود قرار داده بود تا پیامبر را یاری کند. در امتداد تربیت توسط چنین زنی فاطمه زهرا سلام الله علیها تریبت یافت که برترین زن عالم باشد و در سایه تربیت فاطمه (س) دختری مانند زینب پا به عرصه وجود نهاد تا حماسه کربلا را ماندگار کند.

این خط تربیتی امتداد یافت و خود را در کنش زنان مسلمان در بر خورد با دشمن و مقاومت نشان داد تا در وقت رویارویی با دشمن از عزیزان‌شان گذشتند. همین مسیر امروز در بخشش بی چشم‌داشت بانوان مسلمان برای حمایت مالی از جبهه مقاومت نمایان شد.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=84232

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.