آوین ویژه»

امام جمعه بندرخمیر: تهدیدات آمریکا دلیل متقنی بر اثرگذاری انقلاب اسلامی است همایش حکمرانی دینی و سیاستگذاری علم و فرهنگ مبتنی بر بیانیه گام دوم برگزار شد مدرسه بهترین محل برای انتقال مفاهیم ایثار و شهادت به نسل جدید است شیخ الاسرای فلسطین درگذشت مستند «بذر امید» در اصفهان رونمایی شد بسیجیان باید خود را مسلح به علم و فناوری کنند رسانه‌ها پلی حیاتی میان جامعه و حقیقت محسوب می شوند مجلس مانع افزایش قیمت مواد معدنی شد/ مصوبه دولت برای تغییر نحوه محاسبه یارانه گازوئیل معادن رد شد دیدار مداحان اهل‌بیت علیهم‌السلام با رهبر معظم انقلاب طبخ و توزیع ۱۷ هزار پرس غذا در گناوه زلزله بخش خانه زنیان شیراز را لرزاند حملات علیه غزه ادامه دارد؛ سرنوشت نامعلوم ۵۰ هزار فلسطینی تحت محاصره لزوم تربیت نسل جدید با فرهنگ شهید و شهادت برای حفظ ارزش‌های انقلاب نشست نظامیان زن صهیونیست با «هالیوی» به تنش کشیده شد امام موسی صدر توانمندسازی زنان را یکی از ارکان محرومیت‌زدایی می‌دانست جولان پهپاد حزب الله در اراضی اشغالی وناتوانی پدافند ارتش اسرائیل کریدور‌های حمل و نقل منطقه‌ای گشوده می‌شود خسارت افزایش هزینه حمل دریایی به صادرات کشور/ ایران، ابزار مصالحه آمریکا و چین می‌شود؟

0

آزادسازی محدوده‌های معدنی قفل‌شده در دستور کار صمت و منابع طبیعی

  • کد خبر : 100396
  • ۱۹ فروردین ۱۴۰۴ - ۲۲:۲۶
آزادسازی محدوده‌های معدنی قفل‌شده در دستور کار صمت و منابع طبیعی

معاون معادن و صنایع معدنی وزارت صمت از تعامل سازنده با منابع طبیعی برای آزادسازی بخشی از محدوده‌های قفل‌شده معدنی با هدف شناسایی دقیق پتانسیل‌های معدنی بدون آسیب به محیط زیست خبر داد.

به گزارش اقتصادآنلاین از ایسنا؛ طی سال‌های اخیر، یکی از چالش‌های جدی در حوزه اکتشاف و توسعه معادن کشور، وجود محدوده‌هایی بوده که بنا به دلایل حقوقی، قانونی یا مخالفت دستگاه‌های مرتبط، امکان فعالیت معدنی در آن‌ها فراهم نبوده است. این محدودیت‌ها که حدود ۲۰ درصد از کل مساحت مشخص‌شده در نقشه‌های معدنی کشور را شامل می‌شوند، به یکی از دغدغه‌های فعالان معدنی بدل شده است.

وجیه‌الله جعفری- معاون معادن و صنایع معدنی وزارت صمت- ، نسبت به برنامه‌ها و تدابیر این وزارتخانه برای رفع این مشکل، به گفت‌وگو پرداخت.

* شنیده می‌شود که برخی محدوده‌های معدنی عملاً قفل شده‌اند؛ این موضوع به چه دلیل اتفاق افتاده و وزارت صمت چه برنامه‌ای برای آن دارد؟

 در ابتدا باید این موضوع را روشن کنیم که در واقعیت اینگونه نیست که وزارت صمت، خود این محدوده‌ها را قفل کرده باشد؛ فرآیند ثبت محدوده‌ها طبق قانون انجام می‌شود. اشخاص حقیقی یا حقوقی، شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران برای ثبت محدوده‌های معدنی اقدام می‌کنند و این موارد پس از ثبت، جهت استعلام به دستگاه‌های ذیربط از جمله منابع طبیعی ارسال می‌شود.

* پس دلیل قفل‌شدن این محدوده‌ها، مخالفت دستگاه‌های دیگر است؛ چه راهکاری برای بازگشایی این بلوک‌ها وجود دارد؟

دقیقاً. زمانیکه بطور مثال یک دستگاه همچون منابع طبیعی با درخواست ثبت، مخالفت می‌کند، آن محدوده در بلوک‌هایی قرار می‌گیرد که عملاً فعالیت معدنی در آن‌ها امکان‌پذیر نیست؛ از همین روی به آن‌ها محدوده‌های قفل‌شده می‌گویند.

خوشبختانه اخیراً تعاملات خوبی با منابع طبیعی آغاز شده است؛ ما مذاکراتی داشتیم و توافق‌هایی در حال شکل‌گیری است تا از ظرفیت ماده ۲۴ قانون معادن استفاده کنیم. این ماده امکان استفاده مشروط و کنترل‌شده از محدوده‌هایی را فراهم می‌کند که در حالت عادی ممنوع بودند.

* استفاده از این ظرفیت دقیقاً چه هدفی را دنبال می‌کند؟

هدف ما این است که بتوانیم در مراحل اولیه شناسایی، پی‌جویی و اکتشاف عمومی وارد عمل شویم. این فرآیند بدون ایجاد تخریب یا آثار مخرب بر منابع طبیعی می‌تواند انجام شود. اگر بتوانیم پتانسیل‌های معدنی را در این محدوده‌ها شناسایی کنیم، آنگاه امکان توافق در مساحت‌های محدودتر با منابع طبیعی برای مراحل بعدی فراهم خواهد شد.

قفل‌بودن فعلی این محدوده‌ها، مانعی برای شناخت پتانسیل‌ها است؛ زمانیکه نمی‌دانیم در یک محدوده چه منابعی وجود دارد، نمی‌توانیم برای توسعه معادن تصمیم‌گیری درستی داشته باشیم. باز شدن این مسیر کمک می‌کند تا تصویر دقیق‌تری از ذخایر معدنی کشور داشته باشیم، بدون اینکه به محیط زیست آسیبی وارد شود.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=100396

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.