آوین ویژه»

منازعه و خصومت، ملت ها را از درون پوک ساخته و از بیرون بی‌آبرو می‌ کند همایش علمدار ستایشگری در تجلیل از میرزا علی آهی برگزار می شود آخرین وضعیت بازار رمزارزها در جهان/ سرمایه‌گذاران آماده صعود بیت‌کوین شدند حال و هوای مردم رشت در آستانه شب یلدا مخالفت حماس با طرح آمریکا برای اغوای مالی رهبران این جنبش افزایش ۱۶ درصدی حقوق مستمری بگیران | ظلم سیستماتیک به بازنشستگان تامین اجتماعی حقیقت دارد؟ کدام درختان خیابان ولیعصر قطع شدند؟؛دنبال راهکار طولانی مدت و فانتزی نیستیم جایزه کتاب فلسطین حمله جدید رژیم صهیونیستی به فرودگاه نظامی المزه دمشق سرنوشت جنگ اوکراین / صلح یا ادامه جنگ؟ آغاز به کار پویش «کوله به پشت» در ایام ماه مبارک رمضان حمله شدیداللحن لاپید به کابینه نتانیاهو نماز جمعه لالی با حضور مدیران کل ادارات استان خوزستان برگزار می‌شود راز عمر کوتاه درختان تهران؛ معضل کاشت گونه‌های غیربومی پاسداشت مهرداد بهار برگزار می‌شود افزایش ۲۰ درصدی شمار بیماران مبتلا به سرطان در مرکزی ناتو بیخ گوش روسیه مرکز عملیاتی آبی-خاکی ایجاد می‌کند! سوال روز نوزدهم مسابقه «زندگی با آیه‌ها» در مرکزی؛ برنده روز هجدهم

0

اولویت سازمان زمین‌شناسی مشارکت بخش خصوصی در اکتشافات معدنی است

  • کد خبر : 107408
  • ۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲۰:۱۱
اولویت سازمان زمین‌شناسی مشارکت بخش خصوصی در اکتشافات معدنی است

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی ایران از برنامه‌ریزی این سازمان برای مشارکت بخش خصوصی در فرآیند اکتشافات معدنی خبر داد.

به گزارش اقتصادآنلاین از روابط‌عمومی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، معاون وزیر صمت و رئیس این سازمان  از برنامه‌ریزی برای مشارکت بخش خصوصی در فرآیند اکتشافات معدنی خبر داد و گفت: این مشارکت شامل واگذاری برخی از طرح‌های اکتشافی به شرکت‌های خصوصی و همچنین ارائه خدمات مشاوره‌ای در این حوزه خواهد بود.

دکتر داریوش اسماعیلی، افزود:  اکتشافات معدنی به‌عنوان یکی از محور‌های اصلی توسعه بخش معدن، نقش کلیدی در جذب سرمایه‌گذاری و تأمین مواد اولیه برای صنایع مختلف ایفا می‌کند و افزایش عمق اکتشافات می‌تواند به کشور کمک کند تا به سطح استاندارد‌های جهانی دست یابد.

وی با بیان این‌که برای اولین بار، سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، مناقصه‌هایی را برای استفاده از مشاوران بخش خصوصی در حوزه اکتشافات معدنی آغاز کرده، تصریح کرد: این مناقصه‌ها در روزنامه‌ها منتشر شده‌اند و امیدواریم که تا پایان اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ قرارداد‌های مربوطه منعقد شوند.

اسماعیلی با تصریح این‌که  ما از توانایی‌ها و ظرفیت‌های بخش خصوصی در دو مورد به صورت جدی در اکتشافات معدنی استفاده می‌کنیم، یادآور شد:  قبلا همه کار‌های زمین شناسی را کارشناسان این سازمان انجام می‌دادند، اما از زمانی که تصمیم گرفتیم فقط تعریف کننده برنامه و ناظر اجرای برنامه باشیم از این رو تغییر ۶ برابری را در حجم کار‌های ۱۴۰۴ ایجاد کردیم.

معاون وزیر صمت، گفت: مورد دوم کمک بخش خصوصی به عنوان پیمانکار برای همه مسایل اکتشاف است و باید عملیات اکتشاف و نقشه‌های تهیه شده با اعتبار حقوق دولتی یا ایمیدرو و نظارت سازمان زمین شناسی در اختیار بخش خصوصی قرارگیرد.

به گفته وی، مهمترین گام بر اساس برنامه هفتم این است که عمق اکتشاف را به عمق متوسط جهانی برسانیم یعنی اطلاعات اکتشافی را از اعماق بیرون بیاوریم که نخستین گام برای این کار ژئوفیزیک هوایی است. ژئوفیزیک هوایی جا‌هایی را که از نظر زمین شناسی احتمال ظرفیت کانی‌زایی دارند، مناطق مغناطیسی و داری ذخایر مس و آهن و داده‌های زیر زمینی را نشان می‌دهد.

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور گفت: بیشتر اطلاعات ما درباره ژئوفیزیک هوایی مربوط به ۵۰ سال پیش با فواصل پروازی ۷ تا ۷/۵ کیلومتر است در صورتی که همه کشور‌هایی که معدن برای آنها مهم بوده و حتی افغانستان فاصله خطوط پروازی ۲۵۰ متری را بررسی کرده‌اند که این اتفاق در کشور ما نیفتاده است و در ۴۰ سال گذشته تنها ۶۵۰ هزار کیلومتر خطی برداشت ژئوفیزیک هوایی داشته‌ایم.

اسماعیلی با بیان این‌که  در برنامه هفتم پیشرفت حدود ۲ میلیون کیلومتر خطی برای انجام مطالعات ژئوفیزیک هوایی در نظرگرفته شده، افزود: با این میزان مطالعات تقریباً به ۷۰ یا ۸۰ درصد داده‌های مورد نظر دست خواهیم یافت و در این عملیات مسائل تأمین مالی مهم است ولی گام‌هایی در این راستا برداشته شده و ما بنا داریم این فرایند را با بخش خصوصی و از طریق پیمانکاری انجام دهیم.

وی تصریح کرد: این فرایند همانند عملیات حفاری است که در آن پیمانکاری انجام می‌شود و این فرایند بین ۱۰ تا ۱۵ همت هزینه نیاز دارد که مقدمات آن فراهم شده است

اسماعیلی با اشاره به تأمین اعتبارات این طرح گفت: چند راهکار وجود دارد که یکی از آنها بودجه مصوب دولت است که عدد نسبتاً خوبی حدود ۲ همت اگر اختصاص یابد می‌توانیم گام‌هایی را در این حوزه برداریم.

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور افزود: دولت با تخصیص اعتبارات لازم و ایجاد زیرساخت‌های قانونی، نقش مهمی در تسهیل فعالیت‌های بخش خصوصی ایفا می‌کند. بخش خصوصی نیز با سرمایه‌گذاری در اکتشافات معدنی، می‌تواند به توسعه این بخش کمک کند.

وی درباره پایگاه داده علوم زمین و ارتباط سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور با سازمان انرژی اتمی، محیط زیست و منابع طبیعی گفت: ما نیاز به مجوز و استعلام هیچ کدام از سازمان‌ها نداریم به دلیل اینکه ما پروانه اکتشاف نمی‌گیریم.

معاون وزیر صمت گفت:  با اشاره به اینکه انتشار داده ها را پیگیری می‌کنیم درباره اینکه آیا سازمان‌های دیگر، داده‌ها را در اختیار قرار می‌دهند یا خیر گفت: از نظر قانونی باید هر آنچه داده زمین‌شناسی و اکتشافی دارند بدهند در غیر این صورت از مقامات بالاتر پیگیری می‌کنیم.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=107408

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.