آوین ویژه»

قدردانی استاندار اصفهان از حضور شکوهمند مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن  اسلامی: ایران تحت شدیدترین بازرسی ها قرار دارد/ دبیرکل آژانس نباید وارد مسائل سیاسی شود + فیلم رونمایی از اطلس سرمایه‌گذاری و سند جامع هوشمندسازی فرودگاه‌های کشور غیرمنتظره؛ ستاره ازبک به دربی پایتخت رسید هشدار خشکسالی شدید در ایران؛ پاییز کم‌بارش در راه است کمبود مرغ در استان سمنان نداریم/ توزیع روزانه ۵۰ تن گوشت مرغ گرم وداع با پیکر شهید راه قدس «سیدداوود بی‌طرف» در حرم امام رضا (ع) بازنشر کلیپ ناسزاگویی به نتانیاهو توسط ترامپ؛ نتانیاهو در مراسم تحلیف ترامپ شرکت نمی‌کند مسکو: حمله موشکی اوکراین به روستوف بی‌پاسخ نخواهد ماند یارانه ناعادلانه هوایی؛ آیا سفرهای هوایی در دسترس می مانند؟ محفل انس با قرآن در قوه قضائیه ۸ هکتار از اراضی کشاورزی اسلامشهر آزادسازی شد فرانسه حمله رژیم صهیونیستی به ساختمان سازمان ملل در غزه را محکوم کرد نشست «خدای جنگ»؛ سراغ اقتباس آزاد رفتیم تا محدودیت‌ها کمتر باشد دردسر جدید برای مهدی طارمی رسید خطر محرومیت از بیخ گوش پرسپولیس گذشت فرمانده ارشد ایرانی در سوریه پناهنده شد؟ تقویت حضور رسانه‌ها در بخش معدن؛ زمینه‌ساز تحقق اهداف کلان

0

آمریکا در مسیر خودکفایی معدنی؛ دستور اجرایی برای افزایش تولید مواد معدنی حیاتی صادر شد

  • کد خبر : 109660
  • ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۷:۳۲
آمریکا در مسیر خودکفایی معدنی؛ دستور اجرایی برای افزایش تولید مواد معدنی حیاتی صادر شد

با صدور دستور اجرایی جدید، دولت ایالات متحده آمریکا در سال ۲۰۲۵ به دنبال افزایش تولید داخلی مواد معدنی حیاتی است. هدف از این اقدام، کاهش وابستگی به واردات و تقویت امنیت زنجیره تأمین است؛ سیاستی که آینده صنعت معدن آمریکا و جایگاه این کشور در بازارهای جهانی را دگرگون خواهد ساخت.

به گزارش اقتصادآنلاین از موسسه «Fastmarkets»، دولت ترامپ گام‌های تازه‌ای برای اجرای دستورات پیشین در زمینه تولید و فرآوری مواد معدنی حیاتی برداشته است؛ این اقدامات به‌ویژه با هدف بازگرداندن برتری معدنی آمریکا و تسریع فرآیند صدور مجوز پروژه‌های انرژی و منابع طبیعی در ایالت آلاسکا صورت گرفته است.

این دستور اجرایی که تمرکز ویژه‌ای بر افزایش تولید داخلی مواد معدنی دارد، هشدار می‌دهد که وابستگی به واردات از کشورهای خارجی – که برخی از آن‌ها ممکن است رفتار خصمانه‌ای داشته باشند – امنیت ملی و اقتصادی آمریکا را تهدید می‌کند. از این رو، بر لزوم اقدام فوری برای تقویت تولید داخلی در بالاترین سطح تأکید شده است.

هدف این دستور، تسهیل فرایندهای صدور مجوز، تقویت تولید داخلی و ارتقای امنیت ملی است. مشابه دستورات اجرایی پیشین در حوزه مواد معدنی و منابع طبیعی، این دستور نیز بر اهمیت استخراج و فرآوری مواد اولیه باتری تأکید دارد. بر پایه مفاد آن، نهادهای دولتی باید ظرف ۱۰ تا ۳۰ روز پروژه‌های اولویت‌دار، مکان‌های مناسب در اراضی فدرال، فرصت‌های حمایت مالی دولتی و زمینه‌های همکاری با بخش خصوصی را شناسایی و معرفی کنند.

دستگاه‌های دولتی موظف شده‌اند فهرستی از تمامی پروژه‌هایی که طرح عملیاتی، درخواست مجوز یا درخواست تاییدیه ارائه کرده‌اند تهیه نمایند تا با هماهنگی شورای تسلط انرژی ملی (NEDC) روند بررسی و پیشبرد این پروژه‌ها تسریع شود. پروژه‌هایی که در اراضی فدرالی با ذخایر مهم و حیاتی واقع شده‌اند، از اولویت بالاتری برخوردار خواهند بود.

با تمرکز دولت ترامپ بر امنیت ملی، وزارت دفاع آمریکا نقش کلیدی در اجرای این سیاست‌ها بر عهده دارد. در این چارچوب، پروژه‌های استخراج و فرآوری مواد معدنی حیاتی به عنوان تولیدات ضروری در دوران جنگ تلقی می‌شوند؛ اقدامی که با هدف کاهش پیچیدگی‌ها و تأخیرهای رایج اداری در نظر گرفته شده است.

بر اساس قانون تولید دفاعی (DPA)، آمریکا از طریق حمایت مالی، اعطای وام و سرمایه‌گذاری، به دنبال افزایش ظرفیت تولید داخلی مواد معدنی است. در همین راستا، صندوق ویژه‌ای برای حمایت از پروژه‌های معدنی حیاتی با همکاری وزارت دفاع و آژانس تأمین مالی توسعه بین‌المللی (DFC) تأسیس خواهد شد.

این همکاری تغییر رویکرد آژانس یاد شده را نشان می‌دهد، به طوری که به جای تمرکز بر پروژه‌های زیرساختی و کمک‌های بین‌المللی، اکنون بر توسعه استخراج مواد معدنی حیاتی داخلی متمرکز شده است. همچنین بانک صادرات و واردات آمریکا (Ex-Im Bank) نیز به عنوان منبع مهمی برای تأمین مالی این بخش ایفای نقش خواهد کرد.

طبق گزارش‌ها، از نظر طولانی بودن روند صدور مجوز برای احداث معادن جدید، آمریکا در رتبه دوم جهانی قرار دارد؛ به طوری که میانگین زمان لازم برای بهره‌برداری از یک معدن جدید در این کشور نزدیک به ۳۰ سال است. دفتر حسابرسی دولت آمریکا (GAO) نیز اعلام کرده است که به طور متوسط دو سال طول می‌کشد تا پروژه‌های معدنی توسط دولت فدرال تصویب شوند و پس از آن نیز این پروژه‌ها معمولاً با تأخیرهای اضافی در دریافت سایر مجوزهای فدرال، ایالتی و محلی مواجه می‌شوند.

هرچند دولت ترامپ تلاش می‌کند خود را از قانون کاهش تورم (IRA) و قانون زیرساخت‌های دوحزبی (BIL) دولت بایدن فاصله دهد، اما شباهت‌های زیادی میان مفاهیم اساسی این قوانین وجود دارد؛ به ویژه در ضرورت توسعه زنجیره‌های تأمین پایدار داخلی برای مواد معدنی حیاتی.

اقدامات اخیر ترامپ، تا حدودی اطمینان فعالان بخش مواد اولیه باتری را افزایش داده و بخشی از ابهامات موجود از ابتدای دوران ریاست‌جمهوری او را کاهش داده است.

با وجود اقدامات مثبت دولت آمریکا برای افزایش ظرفیت تولید و فرآوری مواد معدنی حیاتی، چالش‌هایی همچون قیمت پایین مواد معدنی، کمبود سرمایه‌گذاری بخش خصوصی، زمان طولانی برای تایید پروژه‌های معدنی و مسائل مربوط به کیفیت فرآوری آند و کاتد، همچنان موانعی جدی بر سر راه توسعه سریع بخش معدن این کشور به شمار می‌روند.

 

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=109660

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.