آوین ویژه»

ترامپ: آمریکا به دنبال کسب امتیاز نیست/ راه فراری ندارید! حفاظت از جنگل‌های زاگرس دردستورکار مرکز وابسته به سازمان ملل پیش‌بینی افزایش قیمت ۱۱هزار درصدی ریپل ژیلا صادقی: این زنان همه زندگی خود را از دست دادند اما ایمانشان را نه! ۱۱۰۸ اثر به دبیرخانه جشنواره بین‌المللی فیلم دینی اشراق ارسال شده است تحلیل تکنیکال و بنیادی بانک شهر / وشهر ارزش خرید دارد؟ واکنش‌ها به انتخاب رئیس جمهور جدید لبنان؛ از آمریکا تا عربستان واژگونی اتوبوس در جاده پارس‌آباد- مشگین‌شهر با ۱۹ مصدوم محاصره هزاران نفر در رفح توسط نظامیان صهیونیست هشدار معاون سیاسی سپاه درباره جنگ جدید علیه ایران قیمت طلا به یک‌قدمی ۶ میلیون تومان رسید! رویکرد اصلی سپاه محرومیت‌زدایی و خدمت‌رسانی به مردم است جرائم نیروهای مسلح در استان سمنان کاهش چشمگیر داشت سهم ۳۹ درصدی ۱۰ کارگزاری از معاملات آبانِ بورس واریز یارانه معیشتی دهک های ۱ تا ۳ | حساب مادران هم شارژ می شود دهه کرامت فرصتی برای گسترش سبک زندگی اسلامی است ارتش رژیم صهیونیستی: در ساعات گذشته حدود ۱۰۰ نقطه را در سوریه هدف قرار دادیم بیکاران حقوق بگیر عیدی آخر سال دارند؟ | قانون کار برای این افراد مشخص شد

0

احیای صادرات فرش ایرانی، در گرو رفع تحریم‌های خارجی و داخلی/ افزایش ۲۰ درصدی هزینه انتقال پول به دلیل تحریم‌ها

  • کد خبر : 111329
  • ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۴
احیای صادرات فرش ایرانی، در گرو رفع تحریم‌های خارجی و داخلی/ افزایش ۲۰ درصدی هزینه انتقال پول به دلیل تحریم‌ها

رئیس کمیسیون فرش، هنر و صنایع دستی اتاق بازرگانی ایران بیان کرد: برای بازپس‌گیری جایگاه قبلی‌مان در بازار آمریکا، چند سال زمان، هزینه و تبلیغات لازم است؛ اما چون این بازار بزرگ‌ترین بازار دنیا است، همان ابتدای کار نیز می‌تواند باعث جهش در صادرات فرش ایران شود.

مرتضی حاجی‌آقامیری، رئیس کمیسیون فرش، هنر و صنایع دستی اتاق بازرگانی ایران در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصادآنلاین درخصوص تاثیر رفع تحریم‌ها بر وضعیت صادرات فرش دستباف گفت: بازار اصلی فرش دنیا، ایالات متحده آمریکا است. این کشور، ۴۴ درصد از بازار جهانی را در اختیار دارد. یکی از دلایل عمده افت صادرات فرش در سال‌های گذشته، همین مسئله تحریم آمریکا بوده است. بنابراین، رفع تحریم‌ها تاثیر بسیار مثبت و سازنده‌ای بر صادرات فرش خواهد داشت و مهم‌ترین مانع را از سر راه ما برمی‌دارد.

حاجی‌آقامیری افزود: به همین دلیل، به‌ عنوان نماینده فعالان اقتصادی به‌ ویژه در حوزه فرش و صنایع‌دستی تاکید می‌کنم که باید از مسئولان محترم کشور به‌طور جدی و مستمر مطالبه کنیم که مذاکرات را دنبال کنند و به نتیجه برسانند و تحریم‌ها را رفع کنند.

وی ادامه داد: تا زمانی که موانع اصلی تجارت که تحریم‌ها و بحث تصویب FATF است، برداشته نشود، همین نمایشگاه اکسپو که به تازگی برگزار شد، اثربخش نخواهد بود و هزینه آن بیشتر از آورده آن خواهد بود. بنابراین، اگر واقعا می‌خواهیم صادرات به ‌ویژه صادرات فرش را که به ‌واسطه تحریم‌ها بازار خود را از دست داده است، توسعه دهیم، کلید اصلی ماجرا مذاکره و رفع تحریم است.

حاجی‌آقامیری تصریح کرد: ایجاد گشایش‌های اقتصادی بسیار وابسته به چارچوبی است که مذاکرات بر اساس آن به نتیجه برسد. در دوران برجام، تنها طی سه ماه، بازار آمریکا مجددا به روی فرش ایران باز شد و آمریکا در صدر کشورهای واردکننده فرش از ایران قرار گرفت. 

این فعال اقتصادی عنوان کرد: در سال‌های گذشته، هندی‌ها تلاش زیادی کردند تا ذائقه بازار آمریکا را تغییر دهند. 

وی اضافه کرد: البته برای بازپس‌گیری جایگاه قبلی‌مان در بازار آمریکا، چند سال زمان، هزینه و تبلیغات لازم است؛ اما چون این بازار بزرگ‌ترین بازار دنیا است، همان ابتدای کار نیز می‌تواند باعث جهش در صادرات فرش ایران شود.

به گفته وی، رفع تحریم‌ها علاوه بر آمریکا، تقریبا بر صادرات فرش به همه کشورها تاثیر می‌گذارد، به دلیل این که آثار ثانویه تحریم‌ها دیگر بازارها را نیز تحت‌تاثیر قرار داده است. ما به ‌ویژه در کشورهایی که نظام مالی و بانکی سخت‌گیرانه دارند، با مشکلاتی مواجه‌ایم. برای مثال در ژاپن، پول فقط باید به حسابی واریز شود که فاکتور رسمی دارد و همین مسئله باعث شده هزینه دریافت پول بسیار بالا برود. گاهی هزینه انتقال پول تا ۲۰ درصد افزایش پیدا می‌کند که بسیار سنگین است.

رئیس کمیسیون فرش، هنر و صنایع دستی اتاق بازرگانی ایران گفت: مهم‌ترین مشکل صادرات فرش دستباف، تحریم است، ضمن این که قوانینی هم که در اثر شرایط غیرعادی ناشی از تحریم‌ها وضع شده‌اند مانند پیمان‌سپاری ارزی باعث پیچیدگی در روند صادرات شده‌اند و حتی این مقررات هم نتیجه تحریم‌ها هستند. 

وی بیان کرد: به طور کلی حکمرانی ما به صادرات و تولید آسیب وارد کرده است، برای مثال، برخورد دولت و مجلس با مسئله بازگشت فرش‌های ایرانی به کشور نادرست است، چرا که تفاوت ماهوی فرش با سایر کالاها را در نظر نمی‌گیرند و یک قانون یکسان برای همه حوزه‌ها وضع کرده‌اند که در مورد فرش اصلا قابل اجرا نیست، اما زیر بار اصلاح آن هم نمی‌روند.

حاجی‌آقامیری گفت: همچنین در بحث بیمه قالیبافان نیز با مشکلاتی مواجه‌ایم که ناشی از همین نگاه نادرست است. با دولت و مجلس در این خصوص بارها بحث کرده‌ایم، اما هنوز توجه لازم نشده است.

رئیس کمیسیون فرش، هنر و صنایع دستی اتاق بازرگانی ایران در پایان گفت: با این همه به باور من مهم‌ترین مانع توسعه صادرات، تحریم‌ و شرایط غیرعادی است که ایجاد شده است. 

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=111329

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.