آوین ویژه»

سومین نمایشگاه دستاوردهای شرکت‌های خلاق و دانش‌بنیان برگزار می‌شود ادعای جنجالی نماینده مجلس درباره پول‌های بلوکه شده ایران نمایش آثار پیکاسو و رامبرانت در دهمین نمایشگاه سالانه چاپ دستی نخستین آزمایشگاه مشترک بین دانشگاه تبریز و دانشگاه شیان چین افتتاح شد حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان+ فیلم میزان کمک تسلیحاتی نروژ به اوکراین فاش شد افت شاخص‌ها در بورس / خروج پول از نمادهای شاخص‌ساز تداوم رکورد شکنی‌های شاخص‌ بورس / گرد و خاک تالار شیشه‌ای ادامه دارد ترامپ: به جای بمباران شدید ایران ترجیح می‌دهم توافق کنم/ تهران تصمیم بگیرد برگزاری مراسم دومین شب احیا در جوار شهدای گمنام مشهد طرح «آوایی گلدسته‌ها» در مساجد آذربایجان غربی آغاز شد «بداهه‌نویسی بشارت فتح» با هنرنمایی اساتید خوشنویس شیراز یحیی سریع: یک ناو هواپیمابر و ۲ ناوشکن آمریکایی را هدف قرار دادیم فیفا پنجره نقل و انتقالاتی این تیم را بست! آلودگی هوا مدارس و ادارات لرستان را تعطیل کرد معرفی الگوهای ملموس از بانوان موفق و اثرگذار در جامعه ضروری است لزوم بازتعریف نقش «روایت فتح» در تحولات تاریخ‌ساز انقلاب پیام تسلیت دانشگاه صنعتی شریف برای بندرشهید رجایی

2

کاهش ۹۰ درصدی صادرات فرش دستباف/ فرش ایرانی همچنان بهترین فرش دنیا است

  • کد خبر : 112186
  • ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۶:۲۴
کاهش ۹۰ درصدی صادرات فرش دستباف/ فرش ایرانی همچنان بهترین فرش دنیا است

رئیس کمیسیون فرش، هنر و صنایع دستی اتاق ایران بیان کرد: تعهد ارزی تاثیر بیشتری روی فرش دستباف گذاشت، چرا که فرش تفاوت ماهوی با سایر حوزه‌ها دارد و یک اثر هنری و صنایع دستی است که بازاریابی آن بعد از خروج از کشور اتفاق می‌افتد، طبیعتا موقع خروج از کشور کوتاژ گمرکی صادر می‌شود و صادرکننده متعهد به بازگشت ارز می‌شود، در حالی که هنوز فرش فروخته نشده و مشخص نیست که چه زمانی ارز دریافت می‌شود. 

به گزارش خبرنگار اقتصادآنلاین، مرتضی حاجی‌آقامیری، رئیس کمیسیون فرش، هنر و صنایع دستی اتاق ایران در نشست خبری بیان کرد: رفع تعهد ارزی صادرات فرش برای صادرکنندگان تسهیل و به اندازه ارزش مواد اولیه فرش تعیین شده است. 

وی گفت: فارغ از محدودیت‌هایی که ما در بازارهای صادراتی داریم، تسهیل در پیمان سپاری ارزی مانع را از جلوی پای صادرکنندگان برمی‌دارد و کاهش می‌دهد.
 
وی توضیح داد: تعهد ارزی به عنوان یک مقرره موقت درسال ۹۷ به دلیل شرایط غیرعادی ناشی از تحریم‌ها وضع شده بود که توسط مجلس تبدیل به قانون شد و مانع را برای صادرات به ویژه فرش دستباف ایجاد کرد. 

به گفته وی، تعهد ارزی تاثیر بیشتری روی فرش دستباف گذاشت، چرا که فرش تفاوت ماهوی با سایر حوزه‌ها دارد و یک اثر هنری و صنایع دستی است که بازاریابی آن بعد از خروج از کشور اتفاق می‌افتد، طبیعتا موقع خروج از کشور کوتاژ گمرکی صادر می‌شود و صادرکننده متعهد به بازگشت ارز می‌شود، در حالی که هنوز فرش فروخته نشده و مشخص نیست که چه زمانی ارز دریافت می‌شود. 

حاجی‌آقامیری گفت: وقتی این مانع کمرنگ شود توان ما برای بازگشت به بازارهای جهانی بیشتر می‌شود و البته میزان رشد صادرات فرش دستباف ایران بستگی به موانع دیگری از جمله تحریم‌ها و بحث FATF و نحوه رفع آنها دارد. 

وی گفت: ۴۴ درصد مقصد صادراتی فرش به آمریکا است و ما به دلیل تحریم‌های آمریکا، نصف بازار فرش دستباف را در اختیار نداریم و سهم ما از این بازار صفر است، با این حال به نظرمی‌رسد با تسهیل در رفع تعهد ارزی به رقم ۴۰۰ میلیون دلار سال ۹۶ برگردیم. 

عضو هیات نمایندگان اتاق ایران گفت: فرش دستباف ایرانی تفاوت جدی از نظر کیفی با سایر فرش‌های تولید شده دارد و در حال حاضر هندوستان رقیب اول ما است که با توجه به توان سفارش پذیری که دارد ذائقه بازار آمریکا را تغییر داده است؛ اما همچنان از نظر کیفی فرش ایرانی بهترین فرش دنیا است و هنوز مخاطبین فرش ایرانی به دنبال سایر فرش‌ها نرفته‌اند و ما همچنان می‌توانیم مشتریان خود را داشته باشیم. تولیدات هند به عنوان نزدیک‌ترین رقیب ما در بازار جهانی خیلی ارزان نیست و این به ما کمک می‌کند. ضمن این که از لحاظ قیمتی خرید فرش ایرانی با توجه به کیفیت آن توجیه دارد. 

وی گفت: در دو زنجیره از فرش دستباف شاهد مهاجرت طراحان به ترکیه و مهاجرت مرمت‌کاران به پاکستان و ترکیه بودیم. مسئله مرمت‌کاران جدی‌تر از طراحان است. طراحان در دانشگاه‌ها تربیت می‌شوند. تسهیل در رفع تعهد ارزی می‌تواند باعث بازگشت طراحان به کشور شود، اما موضوع مرمت‌کاران مربوط به آیین‌نامه اجرایی قانون امور گمرکی است و تا این مسئله حل نشود، شاهد بازگشت آنها نخواهیم بود. 

 رئیس کمیسیون فرش، هنر و صنایع دستی اتاق ایران درخصوص میزان تولید فرش دستباف ایران نیز گفت: به دلیل پراکندگی تولید فرش در کشور آمار متقنی در این زمینه وجود ندارد و آمار مرکز ملی فرش هم تقریبی است و قابل اعتماد نیست. 

وی با بیان این که پس گرفتن بازارهای صادراتی فرش دستباف نیاز به امور تبلیغی و ترویجی دارد، گفت: فرش ایران سه دوره توسط آمریکا تحریم شده است و وقتی ما نصف بازار دنیا را در اختیار نداشته باشیم نتیجه آن کاهش نود درصدی صادرات فرش دستباف از سال ۹۶ تا ۱۴۰۳ است. آمار صادرات فرش دستباف در سال ۹۶ که آخرین سال قبل از تحریم‌ها بوده ۴۲۶ میلیون دلار بوده که در سال ۱۴۰۳ به ۴۱ میلیون دلار رسیده است.

 رئیس کمیسیون فرش، هنر و صنایع دستی اتاق ایران گفت: در حال حاضر رتبه پنجم صادرات فرش را در دنیا داریم و رقبای ما هند، پاکستان، نپال، افغانستان، ترکیه و در برخی موارد چین است. 

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=112186

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.