آوین ویژه»

واکنش‌های تلافی‌جویانه کانادا و اتحادیه اروپا به تعرفه‌های «ترامپ» زمان حراج بعدی شمش طلا تعیین شد + ساعت دقیق مشاهده یک قلاده پلنگ ایرانی در شهرستان لردگان توقف فعالیت معدن آلاینده شن و ماسه در جاده هراز به دستور رئیس محیط‌زیست آمل «شاه‌نقش» صاحب تیزر شد هوکشتاین: توافق لبنان ضروری بود «سینماسلامت» در خانه هنرمندان کلید می‌خورد مدارس و ادارات آذربایجان‌غربی فردا سه‌شنبه تعطیل است تشدید مشکلات روانی هزاران نظامی صهیونیست در اراضی اشغالی واکنش کانادا و مکزیک به تعرفه‌های انتقام‌جویانه ترامپ سندی نو برای آینده بلاکچین در ایران عارف: ایران اهل مذاکره است اما تحریم‌ها باید برداشته شود واکنش کنعانی زادگان به نیمکت نشینی + عکس تقویت فعالیت‌های اقتصادی شهرستان محلات مورد توجه ویژه باشد چشم‌انداز بازار سرمایه در اسفندماه/ اصلاح اخیر بورس فرصت سرمایه‌گذاری است مراسم سالگرد شهادت شهید نواب صفوی علیرضا مهرصادقی به عنوان سرپرست نایب رئیس فدراسیون شطرنج منصوب شد بخشی از طاق پُل تاریخی بابل فرو ریخت

0

فولاد کاوه جنوب کیش؛ سومین تولیدکننده بزرگ شمش فولادی ایران

  • کد خبر : 115170
  • ۰۴ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۶:۲۵
فولاد کاوه جنوب کیش؛ سومین تولیدکننده بزرگ شمش فولادی ایران

در سال 1403، شرکت فولاد کاوه جنوب کیش (SKS) با وجود چالش‌های متعدد از جمله محدودیت‌های انرژی، تحریم‌های اقتصادی و نوسانات بازار، چالش‌های تأمین مواد اولیه موفق شد با سهم 6.8 درصدی در تولید بیلت و بلوم، سهم 4.7 درصدی از تولید آهن اسفنجی کشور و کسب رتبه نخست در معاملات شمش فولادی رینگ صادراتی بورس کالا، جایگاه خود را در میان بزرگان صنعت فولاد ایران تثبیت نماید.

به گزارش اقتصادآنلاین، در سال ۱۴۰۳، شرکت فولاد کاوه جنوب کیش (SKS) با وجود چالش‌های متعدد از جمله محدودیت‌های انرژی، تحریم‌های اقتصادی و نوسانات بازار، چالش‌های تأمین مواد اولیه موفق شد با سهم ۶.۸ درصدی در تولید بیلت و بلوم، سهم ۴.۷ درصدی از تولید آهن اسفنجی کشور و کسب رتبه نخست در معاملات شمش فولادی رینگ صادراتی بورس کالا، جایگاه خود را در میان بزرگان صنعت فولاد ایران تثبیت نماید.

تثبیت جایگاه: مقاومت در برابر چالش‌های صنعتی

بررسی‌های رسانه تخصصی پترومتالز از طریق داده‌های منتشر شده توسط وزرات صنعت، معدن و تجارت، گمرک ایران و بورس کالای ایران گواه آن است که با وجود شرایط چالش‌برانگیز اقتصادی و محدودیت‌های گسترده در دسترسی به منابع انرژی و مواد اولیه، مجتمع عظیم صنعتی فولاد کاوه جنوب کیش توانسته است جایگاه خود را در میان چهار فولادساز بزرگ ایران در سال ۱۴۰۳ حفظ نماید. این مجتمع عظیم صنعتی و نماد تحقق اقتصاد مقاومتی با مدیریت هوشمند، بهره‌گیری از نیروی انسانی متخصص و استفاده بهینه از ظرفیت‌های موجود، در سال ۱۴۰۳ دستاورد‌های قابل توجهی را در شاخص‌های مختلف عملکردی به دست آورد. این موفقیت‌ها در حالی به ثبت رسیده است که صنعت فولاد ایران با محدودیت‌های متعددی از جمله ناترازی شدید در حوزه انرژی، چالش‌های تأمین مواد اولیه، ریسک‌های قانونی، اقتصادی و سیاسی همراه با عدم قطعیت‌های بی‌شمار توأمان با تشدید فشار‌های ناشی از تحریم‌های اقتصادی مواجه بوده است.

رتبه سوم SKS در تولید بیلت و بلوم: سهم ۶.۸ درصدی از کل کشور

در حوزه تولید، مجتمع عظیم صنعتی فولاد کاوه جنوب کیش با سهم ۶.۸ درصدی از کل تولید شمش فولادی کشور، به عنوان سومین تولیدکننده بزرگ این محصولات در ایران شناخته شد. این دستاورد در شرایطی به دست آمد که محدودیت‌های تأمین گاز و برق باعث کاهش ظرفیت تولیدی بسیاری از مجتمع‌های صنعتی از جمله مجتمع صنعتی فولاد کاوه جنوب کیش در سال گذشته شده بود.

تولید آهن اسفنجی: سهم ۴.۷ درصدی SKS از تولید ملی

همچنین، در تولید آهن اسفنجی نیز SKS با سهم ۴.۷ درصدی، جایگاه خود را در صنعت فولاد ایران تثبیت نموده که افزایش ظرفیت واحد‌های احیاء مستقیم به میزان ۱۴ درصد در سال‌های گذشته زمینه‌ساز این تثبیت جایگاه بوده است.

فولاد کاوه سومین صادرکننده بزرگ شمش فولادی کشور؛ با سهم ۹.۶ درصدی

از سوی دیگر در بازار صادراتی، این شرکت با سهم ۹.۶ درصدی در صادرات بیلت و بلوم، سومین صادرکننده بزرگ این محصولات در ایران است. در رینگ صادراتی بورس کالا نیز شرکت فولاد کاوه جنوب کیش با سهم ۶۰.۸ درصدی در معاملات شمش فولادی، رتبه نخست را در سال ۱۴۰۳ بدست آورده است.

سهم ۱۲.۷ درصدی SKS از عرضه شمش فولادی در بازار داخلی

همچنین این مجتمع عظیم صنعتی در بازار داخلی نیز با سهم ۱۲.۷ درصدی در عرضه شمش فولادی و سهم ۱۲.۲ درصدی در ارزش معاملات، به ترتیب رتبه‌های دوم و سوم را به دست آورده است.

مدیریت هوشمند در شرایط بحرانی: استراتژی‌های کاهش آسیب و افزایش بهره‌وری

مجتمع عظیم صنعتی فولاد کاوه جنوب کیش در سال ۱۴۰۳ با رویکردی هوشمندانه و آینده نگر در سه فاز کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلند‌مدت با تعریف پروژه‌های متعدد به مدیریت محدودیت‌های انرژی پرداخت و ماحصل این اقدامات با ابتکار دکتر جواد حاتمی مدیر‌عامل SKS برای سال ۱۴۰۴ با دو راهبرد استراژیک «تولید بدون توقف» و «محصول ارزشمند» هدف‌گذاری گردید.

راهبرد نخست «تولید بدون توقف» از طریق مشارکت در ساخت بلوک دوم نیروگاه خرم‌آباد و خرید برق پایدار برق از بورس انرژی در افق کوتاه‌مدت، انجام اقدامات لازم جهت احداث نیروگاه تجدیدپذیر ۸۵ مگاواتی در افق میان‌مدت و مطالعات احداث نیروگاه ۵۲۰ مگاواتی اختصاصی در افق بلند‌مدت اقداماتی بودند که پایداری تولید در این مجتمع عظیم صنعتی را تضمین خواهد نمود. راهبرد دوم با عنوان «محصول ارزشمند» که متمرکز بر تولید محصولات با ارزش‌افزوده بالاتر و گرید‌های خاص فولادی از طریق به‌کارگیری فناوری‌های پیشرو مانند EMS (همزن الکترومغناطیسی)، VOD (گاززدایی تحت خلاء) و Close Casting (ریخته‌گری مداربسته) برای تولید فولاد‌های آلیاژی و ضدخوردگی با کیفیت و ارزش افزوده بالا است تا بدینوسیله توسعه پایدار و تقویت جایگاه رقابتی فولاد کاوه جنوب کیش در صنعت فولاد محقق گردد.

چشم‌انداز ۱۴۰۴: سرمایه‌گذاری در توسعه و ارتقای ظرفیت‌های تولیدی

صنعت فولاد ایران در سال ۱۴۰۳ با چالش‌های متعددی مواجه بود. محدودیت‌های دسترسی به گاز و برق باعث کاهش ظرفیت تولیدی بسیاری از مجتمع‌ها گردیده است. بر اساس گزارش‌های منتشر شده، بخش قابل ملاحظه‌ای از ظرفیت تولیدی بخش فولاد کشور به دلیل قطعی‌های گاز و برق صنایع از دست رفته است. همچنین، تحریم‌های اقتصادی محدودیت‌های دسترسی به فناوری و تجهیزات پیشرفته را افزایش داده و رقابت در بازار‌های داخلی و صادراتی نیز با افزایش عدم قطعیت‌ها، افزایش هزینه‌های تولید، چالش‌های تأمین مواد اولیه و حمل و نقل و محدودیت‌های صادراتی به طور قابل ملاحظه‌ای تشدید شده و مزیت‌های نسبی صنعت فولاد ایران در حال افول است. در این شرایط، مجتمع عظیم فولاد کاوه جنوب کیش با استفاده از استراتژی‌های دقیق مدیریت صحیح منابع و بهینه‌سازی فرآیندها، توانسته آسیب‌ها را به حداقل برساند.

پیشرفت ۵۴ درصدی پروژه مدول سوم احیاء مستقیم SKS

در سال جاری، با تسریع فرایند احداث پروژه مدول سوم احیاء مستقیم مجتمع فولاد کاوه جنوب کیش به ظرفیت یک میلیون تن آهن اسفنجی در سال و تحقق پیشرفت ۵۴.۳ درصدی آن، گامی بزرگ در جهت افزایش ظرفیت تولید آهن اسفنجی این مجتمع برداشته شده و با بهره برداری از واحد سوم احیاء مستقیم، فولاد کاوه گامی بلند در راستای تحقق ظرفیت اسمی واحد‌های فولادسازی خود برخواهد داشت که با ادامه سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های انرژی و بهینه‌سازی فرآیند‌های تولیدی زمینه‌ساز حفظ و ارتقا رتبه فعلی و توازن ظرفیت زنجیره در میان چهار فولادساز برتر کشور برای این مجتمع عظیم فولادی در سال ۱۴۰۴ خواهد شد.

راهبردهای توسعه پایدار: سرمایه‌گذاری در زیرساخت و فناوری

فولاد کاوه جنوب کیش با مدیریت منابع و استفاده بهینه از ظرفیت‌های داخلی، الگویی از مقاومت در برابر چالش‌های صنعتی و اقتصادی است. این شرکت با تمرکز بر تأمین پایدار انرژی، بهبود بهره‌وری و تقویت حضور در بازارهای هدف و توسعه گریدهای محصولی به دنبال حفظ و ارتقا جایگاه خود در زنجیره ارزش فولاد ایران است. و در این راستا، با برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری هوشمندانه در نوآوری و زیرساخت‌های تولیدی به دنبال دستیابی به رشد پایدار در آینده است. از این رو SKS به عنوان یکی از قطب‌های تولید فولاد کشور، می‌تواند در توسعه اقتصاد مقاومتی از طریق ارتقای شاخص‌‎های عملکرد و حضور پررنگ‌تر دربازار صادراتی نقشی کلیدی ایفا کند.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=115170

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.