آوین ویژه»

قلم عفو پدر بر جرایم پسر؛ بایدن پسرش را بخشید مولدسازی از اولویت‌های جدی آذربایجان شرقی است اختصاص تسهیلات قرض الحسنه برای کارکنان دستگاه قضا/پاداش پایان خدمت ۱۴۰۲ پرداخت شد رژیم جعلی صهیونی در صورت تجاوز مجدد به افول قدرت نزدیک تر خواهد شد فوتسالیست‌های ناشنوا به فینال رسیدند «حبیب‌الله» بهترین مستند جشنواره زوم لهستان شد ترامپ عقب‌نشینی کرد/ غول‌های فناوری از تعرفه معاف شدند بایدها و نبایدهای تحقق «سرمایه‌گذاری برای تولید» در قزوین جواب منفی به پیشنهاد یک میلیارد دلاری اپل تمهیدات ترافیکی برای بازگشت مسافران/ این محور شمالی یکطرفه شد مراسم احیای شب بیست و یکم ماه رمضان در مسجد جامع اصفهان افزایش پروازهای هما در مسیر بندرعباس به کیش به ۴ پرواز هفتگی ایران و روسیه به دنبال یک همکاری فوری واکنش حماس به جنایت هولناک رژیم صهیونیستی در بیت لاهیا آدرس‌های فعال بیت کوین افزایش داشته است؟ اقدام تلافی جویانه آذربایجان علیه روسیه لازمه نظریه‌پردازی درباره جامعه و زندگی، داشتن یک جهان‌بینی عمیق و دقیق است بورس امروز صعودی تمام شد + نقشه بازار ۲۶ اسفند

2

چین در واکنش به تحریم‌های غرب، صادرات پنج فلز استراتژیک را محدود کرد

  • کد خبر : 61711
  • ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۲:۳۳
چین در واکنش به تحریم‌های غرب، صادرات پنج فلز استراتژیک را محدود کرد

چین روز سه‌شنبه اعلام کرد که بر صادرات پنج فلز حیاتی که در صنایع دفاعی، انرژی پاک و سایر بخش‌های صنعتی کاربرد دارند، کنترل‌هایی اعمال خواهد کرد.

به گزارش اقتصادآنلاین؛ چین روز سه‌شنبه اعلام کرد که بر صادرات پنج فلز حیاتی که در صنایع دفاعی، انرژی پاک و سایر بخش‌های صنعتی کاربرد دارند، کنترل‌هایی اعمال خواهد کرد. این تصمیم درست دقایقی پس از اجرایی شدن تعرفه ۱۰ درصدی جدیدی بود که رئیس‌جمهور ایالات متحده، دونالد ترامپ، بر کالاهای چینی اعمال کرد.

فلزات تحت تأثیر این محدودیت‌ها

تنگستن (Tungsten)

تنگستن یک فلز فوق‌العاده سخت است که از نظر استحکام، تنها پس از الماس قرار می‌گیرد. این فلز به طور عمده در تولید محصولاتی مانند گلوله‌های توپخانه‌ای، زره‌پوش‌ها و ابزارهای برش استفاده می‌شود.

حدود ۶۰ درصد از مصرف تنگستن در ایالات متحده صرف تولید کاربید تنگستن می‌شود که ماده‌ای بسیار مقاوم و پرکاربرد در صنایع ساختمانی، فلزکاری و حفاری نفت و گاز است.

مانند بسیاری از مواد معدنی حیاتی دیگر، چین بزرگ‌ترین تولیدکننده و صادرکننده تنگستن در جهان است و در سال ۲۰۲۳ بیش از ۸۰ درصد از عرضه جهانی این فلز را تولید کرده است.

بر اساس تحلیل شرکت مشاوره‌ای بریتانیایی Project Blue، چین ۳۰ درصد از بازار جهانی (به جز خود چین) را تأمین می‌کند که بیشتر آن به شکل پودرهای مورد استفاده در صنایع ابزارسازی صادر می‌شود.

علاوه بر چین، ویتنام، روسیه، کره جنوبی و اسپانیا نیز از تولیدکنندگان تنگستن هستند.

ایالات متحده از سال ۲۰۱۵ تاکنون استخراج تجاری تنگستن نداشته است.

محدودیت‌های جدید چین شامل هشت نوع محصول تنگستن و روش‌های تولید آن‌ها می‌شود.

ایندیوم (Indium)

ایندیوم یکی از اجزای حیاتی در تولید صفحه‌ نمایش گوشی‌های هوشمند و تلویزیون‌ها محسوب می‌شود که به شکل یک محصول پالایش‌شده به نام ایندیوم قلع اکسید (Indium Tin Oxide) مورد استفاده قرار می‌گیرد. علاوه بر این، محصولی جداگانه از ایندیوم در فناوری فیبر نوری نیز به کار گرفته می‌شود.

با گسترش شبکه‌های ارتباطی نسل پنجم (5G)، تقاضا برای ایندیوم نیز افزایش یافته است.

مانند تنگستن، چین بزرگ‌ترین تولیدکننده ایندیوم در جهان است و طبق داده‌های USGS، ۷۰ درصد از عرضه جهانی این فلز را تأمین می‌کند. تا سپتامبر ۲۰۲۴، ۲۵ درصد از واردات ایندیوم ایالات متحده از چین تأمین شده است.

بر اساس گزارش Project Blue، ژاپن و کره جنوبی نیز از خریداران عمده ایندیوم چینی هستند.

محدودیت‌های جدید چین سه محصول مرتبط با ایندیوم و فناوری تولید آن‌ها را شامل می‌شود.

بیسموت (Bismuth)

بیسموت در تولید لحیم‌ها، آلیاژها، افزودنی‌های متالورژیکی، داروها و تحقیقات اتمی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
ایالات متحده از سال ۱۹۹۷ تولید بیسموت پالایش‌شده را متوقف کرده و وابستگی بالایی به واردات این فلز دارد، طبق داده‌های USGS.

چین در سال گذشته بیش از ۸۰ درصد از ۱۳,۰۰۰ تن تولید جهانی بیسموت را به خود اختصاص داده است، بر اساس اطلاعات سازمان زمین‌شناسی ایالات متحده.

پیامدهای این محدودیت‌ها

اعمال محدودیت‌های جدید چین در صادرات این فلزات حیاتی می‌تواند تأثیرات گسترده‌ای بر صنایع جهانی، به‌ویژه بخش‌های دفاعی، فناوری و انرژی پاک داشته باشد. این اقدام در بخشی از رقابت اقتصادی و ژئوپلیتیکی میان چین و ایالات متحده است که با افزایش تنش‌های تجاری میان این دو قدرت اقتصادی جهان تشدید شده است.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=61711

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.