آوین ویژه»

ریزش ۱۳ هزار واحدی بورس/ شاخص کل در حال درجا زدن است اکران آنلاین «خانه شیشه‌ای» از ۷ دی واژگونی پژو ۴۰۵ در محور بجنورد به شیروان یک فوتی برجا گذاشت قیمت طلا ۱۸ عیار سر به فلک زد (۲۶ اسفند) مهلت برگزاری مجامع سرمایه‌گذاری‌های استانی باز هم تمدید شد توضیحات قوه قضائیه درخصوص بازداشت “سهراب پاکزاد” هشدار وزش باد شدید و گرد و خاک در تهران؛ دمای هوا به ۲۷ درجه می‌رسد رشد ۱۰۰ درصدی ارزش معاملات فرابورس در بهمن‌ماه ۱۳ کیلوگرم تریاک «گناوه‌ »کشف شد رقابت ۱۷۳ هزار داوطلب در آزمون دکتری «Ph.D» سال ۱۴۰۴ برگزار شد استعفای فرمانده تیپ شمالی لشکر غزه ارتش رژیم صهیونیستی تاثیر نمرات پایه یازدهم و دوازدهم در کنکور چقدر خواهد بود؟ اتحاد شنگن کامل شد/ مرز‌ها میان ۲۹ کشور آزاد شد! تدوین شیوه‌نامه مسئولیت‌های اجتماعی کلید توسعه پایدار خوزستان است ثبت نام کنندگان و شرکت‌کنندگان «زندگی با آیه‌ها» چند برابر شده است از تبیین جایگاه هیئت تا تذکر برای توجه به مسائل روز؛فلسفه دیدارهای سالانه رهبر انقلاب با مداحان کیفیت هوای اصفهان قابل‌قبول است ۳ پروژه مسکن مددجویی در نور درحال اجرا است

2

افزایش ظرفیت اشتغال با خروج گوهرسنگ‌ها از لیست کالاهای لوکس / میزان اشتغالزایی گوهرسنگ‌ها چقدر است؟

  • کد خبر : 61990
  • ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۵
افزایش ظرفیت اشتغال با خروج گوهرسنگ‌ها از لیست کالاهای لوکس / میزان اشتغالزایی گوهرسنگ‌ها چقدر است؟

مجری طرح توسعه صنعت گوهرسنگ‌ها بیان کرد: با خروج گوهرسنگ‌ها از گروه کالایی ۴، امکان واردات و بهره‌برداری از گوهرسنگ‌های خام برای ما فراهم شده است و این امر باعث تسریع توسعه صنعت گوهرسازی در کشور می‌شود که پیش‌بینی می‌شود که این تأثیرات را تا نیمه اول سال ۱۴۰۴ شاهد خواهیم بود.

اقتصادآنلاین – باران شاکری: خبر اخیر خروج گوهرسنگ‌ها از گروه کالایی ۴ در ایران، تحولی مهم در بخش تجارت و صادرات این محصولات به شمار می‌آید. گروه کالایی ۴ معمولاً به اقلامی اختصاص دارد که یا لوکس هستند و ضروری محسوب نمی‌شوند یا امکان تولید آن‌ها در داخل کشور وجود دارد، به‌طوری‌که بتوان وابستگی به محصولات خارجی را کاهش داد. با این تغییر، گوهرسنگ‌ها دیگر تحت این محدودیت‌ها قرار نخواهند داشت، که این امر می‌تواند پیامدهایی در حوزه صادرات، بازارهای داخلی و حتی قیمت‌گذاری این محصولات داشته باشد.

این تغییرات همچنین می‌تواند فرصتی برای رونق تجارت این محصولات ارزشمند در سطح جهانی فراهم آورد، چرا که با حذف محدودیت‌های موجود، صادرکنندگان قادر خواهند بود با دسترسی آزادتر به بازارهای بین‌المللی، رقابت بیشتری را تجربه کنند.

در عین حال، باید دید که این تصمیم چه تاثیری بر مصرف‌کنندگان داخلی و نیز صنعت استخراج و فرآوری گوهرسنگ‌ها خواهد گذاشت که در این خصوص به گفت‌وگو با سید ابومحمد هاشمی، مجری طرح توسعه صنعت گوهرسنگ‌ها پرداختیم.

هاشمی، مجری طرح توسعه صنعت گوهرسنگ‌ها در خصوص تاثیر خارج شدن گوهرسنگ‌ها از گروه کالایی۴ بر روند صادرات، به خبرنگار اقتصادآنلاین گفت: در مورد صادرات باید گفت که از گذشته نیز صادرات گوهرسنگ‌ها در سیستم تجارت کشور قابل ثبت بود و پس از ارزیابی‌ها قابل انجام بود که معمولا با سهولت و سرعت خوبی همراه بود.

وی افزود: بحث اصلی ما در مورد گوهرسنگ‌هایی است که واردات آن به ایران ممنوع شده بود که اکنون با باز شدن این مسیر، می‌توانیم به راحتی از گوهرسنگ‌های افغانستان که به عنوان یکی از بهترین منابع گوهرسنگ‌های دنیا شناخته می‌شود، استفاده کنیم.

وی ادامه داد: افغانستان، منابع غنی مانند زمرد، یاقوت و بسیاری از کانسارهای دیگر را دارا است که قبلاً نمی‌توانستیم آن‌ها را به کشور وارد کنیم و این مسئله باعث شده که صنعتگران ایرانی بتوانند به راحتی از این منابع استفاده کنند.

مجری طرح توسعه صنعت گوهرسنگ‌ها توضیح داد: به تازگی نامه‌ای از وزارت خارجه دریافت کرده‌ایم که در آن اعلام شده تولیدات گوهرسنگ‌ها در افغانستان به مزایده گذاشته شده است که خوشبختانه فضای مناسبی ایجاد شده و اکنون می‌توانیم به راحتی این سنگ‌ها را وارد کشور کنیم.

هاشمی اضافه کرد: در کشوری که عمدتاً با کاربری‌های فنی و سرعتی سر و کار دارد، به دلیل کمبود مواد اولیه، باید از سنگ‌های داخلی استفاده می‌کردیم؛ اگرچه سنگ‌های داخلی مانند عقیق و یاقوت دارای کیفیت مناسبی هستند، اما بعضی از گوهرسنگ‌های با کیفیت‌تری که در دنیا شناخته شده‌اند، به دلیل نواقص در اکتشافات در کشور، نمی‌توانستیم از آن‌ها بهره‌برداری کنیم و این موضوع به این دلیل است که برخی گوهرسنگ‌ها خاستگاه خاصی دارند و نمی‌توانند در ایران تولید شوند.

وی بیان کرد: این تغییرات اخیر باعث شده که بتوانیم از گوهرسنگ‌های مختلف دنیا استفاده کنیم، پیش از این نیز واردات گوهرسنگ‌های خام برای ما امکان‌پذیر نبود، اما با باز شدن این فضا، امکان واردات و بهره‌برداری از گوهرسنگ‌های خام برای ما فراهم شده است و این امر باعث تسریع توسعه صنعت گوهرسازی در کشور می‌شود که پیش‌بینی می‌شود که این تأثیرات را تا نیمه اول سال ۱۴۰۴ شاهد خواهیم بود.

هاشمی در خصوص تأثیر این تغییرات بر اشتغالزایی صنعت گوهرسنگ‌ها، گفت: در سال‌های اخیر، آموزش‌های لازم در زمینه کار با گوهرسنگ‌ها به بیش از ۷۵۰۰ نفر ارائه شده است؛ آموزش‌هایی که در کشور در زمینه تراش گوهرسنگ‌ها ارائه شده است، به ویژه برای افرادی که در حوزه‌های تراش عمومی و تراش‌های خاص کار می‌کنند، تاثیر زیادی خواهد داشت. 

مجری طرح گوهرسنگ‌های ایمیدرو گفت: شما اگر در یک کارگاه تراش سنگ ۱۰ کیلوگرم عقیق داشته باشد، می‌تواند ظرف یک هفته تعداد زیادی انگشتر و قطعات دیگر تولید کند که در این فرآیند، اشتغال‌زایی ایجاد خواهد شد اما در مقابل یک کیلو زمرد می‌تواند ۳۰ نفر را به مدت ۲ماه مشغول به کار کند که به دلیل نوع تراش است و نشان دهنده تاثیر خارج شدن گوهرسنگ‌ها از گروه کالایی ۴ مشخص خواهد شد.

هاشمی در پایان گفت: با توجه به این تحولات، ظرفیت‌های اشتغال و درآمدزایی در حوزه گوهرسنگ‌ها افزایش چشمگیری خواهد داشت.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=61990

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.