آوین ویژه»

امدادرسانی هلال احمر مازندران در ۵۷۰۰ حادثه با گوشی و ساعت هوشمند خود خداحافظی کنید/ حلقه اپل غول‌های فناوری را به چالش می‌کشد ضرورت تعامل و هم‌افزایی بانک ها در پرداخت تسهیلات اقدام ملی مسکن مرکزی نقش ایران در صدور حکم بازداشت “نتانیاهو” چه بود؟ انفجار در سوله شرکت «اوانار پارسیان» میمه اصفهان استانداران دولت چهاردهم در یک نگاه + اسامی ۲ مسجد بروجرد در فهرست ثبت جهانی مساجد ایرانی قرار می‌گیرند سیگنال کاهشی به بازار ارز | قیمت دلار به کانال ۷۰ هزار تومانی برمی گردد؟ لزوم حرکت صنایع معدنی به سمت دیجیتالی شدن شهادت و زخمی شدن بیش از ۱۰۰۰ فلسطینی پس از اعلام آتش‌بس در غزه دلیل عدم حضور ایران در اکسپوی ۲۰۲۵ ژاپن چه بود؟ نجات یک کوهنورد در ارتفاعات کوه بیستون معمار و فیلسوفی که نخستین رساله توضیح المسائل به فارسی را نوشت ترور نافرجام جانشین اطلاعات انتظامی شهرستان سیب و سوران گلوله‌های دوئل عراقچی- ویتکاف/ کارت‌های ایران در بازی دیپلماسی چیست؟ دغدغه ما حمایت از دانشجویان به ویژه بانوان دانشجو است بهار اقدام در خراسان جنوبی؛ از «نه به تصادف» تا نیروگاه های خورشیدی دعوت عمومی حوزه‌های علمیه از مردم برای حماسه‌سازی در روز قدس

1

بازسازی معادن؛ گامی به سوی آینده‌ای سبزتر / چرا بازسازی معادن مهم است؟

  • کد خبر : 62159
  • ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۶
بازسازی معادن؛ گامی به سوی آینده‌ای سبزتر / چرا بازسازی معادن مهم است؟

دبیر اجرایی سیزدهمین همایش مهندسی معدن ایران گفت: بازسازی معادن نه تنها به محیط زیست آسیب وارد نمی‌کند بلکه باعث حفظ و آبادی محیط زیست می‌شود.

به گزارش اقتصادآنلاین؛ ستار مهدوری ، درخصوص آسیب‌های زیست محیطی معادن گفت: در مرحله طراحی استخراج اصولی معادن، مواردی به نام بازسازی و بستن معدن وجود دارد که در بحث بازسازی همزمان با عملیات استخراج نه تنها آسیب به محیط زیست وارد نمی‌شود بلکه با ایجاد جاده، درختکاری و ایجاد اماکن تفریحی ضمن ایجاد اشتغال، محیط زیست نیز آباد می‌شود که البته اگر هم گاهی آسیبی وارد می‌شود به کم‌دقتی در نظارت ارتباط دارد که بهره بردار معمولا ذخایر خوب و بهتر را استخراج و معدن را رها می‌کند.

 

وی با بیان اینکه بعد از استخراج اصولی معادن باید با بازسازی آنها دوباره بتوانیم از ظرفیت موجود درآمد زایی کنیم گفت: به دلیل اینکه معادن عمر دارند و روزی تمام می‌شوند، در بسیاری از کشور‌ها از فضای زیرزمینی معادن استخراج و تمام شده برای تاسیسات نظامی، انبار‌ها و از معادن روباز برای ایجاد تفریحگاه به منظور درآمدزایی و اشتغالزایی استفاده می‌شود.

دبیر اجرایی سیزدهمین همایش مهندسی معدن ایران درباره بازسازی معادن و جلوگیری از آسیب زیست محیطی گفت: معادن نیاز به حمایت دارند و در معادن نباید فقط حقوق دولتی و تحت فشار قراردادن بهره بردار مدنظر باشد بلکه باید به معدن حمایت‌هایی مانند تسهیل واردات خاص و صدور مجوز‌های خاص یا وام تعلق بگیرد و اگر نهاد‌های حاکمیتی از اوایل کار به صورت اصولی نظارت داشته باشند و بهره بردار را حمایت کنند بهترین حالت ممکن رخ خواهد داد.

وی گفت: سال گذشته مبحث پیاده سازی تهویه هوشمند را به وزارتخانه پیشنهاد دادیم که در نهایت اقدامی صورت نگرفت و حادثه معدن معدنجو به علت مشکلات تهویه اتفاق افتاد.

مهدوری با بیان اینکه بیش از ۵۰ درصد از معارضان باعث تعطیلی معادن می‌شوند، گفت: مهمترین عامل تعطیلی معادن، بهره بردار است که توان مالی و فنی نداشته و معدن را رهاکرده است و عامل دوم معارضان و جوامع محلی هستند که به طور مثال به خاطر وجود گنج یا طلا و مشکلات زیست محیطی و منابع طبیعی مانع معدنکاری می‌شوند.

دبیر اجرایی سیزدهمین همایش مهندسی معدن ایران گفت: مشکل اصلی در فعالسازی معدن هزینه‌های بالای سرمایه اولیه برای تامین ماشین آلات، تجهیزات و زیرساختهاست که البته راه اندازی معادن کوچک مثل رس و ماسه خیلی سخت نیست، یعنی برای فعالسازی معادن با توجه به اینکه بعضی آنها پروانه بهره وری و گواهی کشف دارند و برخی هم در مراحل اولیه اکتشافی هستند باید دسته بندی صورت گیرد، در مرحله بعد باید بر اساس ارزش ماده معدنی آنها و نوع مجوز‌ها به کمک مزایده‌ها از بخش عمومی، دولت و بخش خصوصی استفاده کرد، همچنین باید هر استان و شهر، شرایطی فراهم کند تا بخش خصوصی توانمند آن معادن را راه اندازی کنند.

وی با بیان اینکه فعال سازی یکباره همه معادن غیرفعال غیرممکن و این کار نیازمند برنامه، نقشه و دوره زمانی مشخص است، گفت: سال گذشته به نمایندگان مجلس پیشنهادی دادیم مبنی بر اینکه قوانین معدن خیلی قدیمی و دست وپاگیر هستند، به روز نشدند و خیلی از آنها با هم اختلاف دارند و یکدیگر را نقض می‌کنند که دولت باید به صورت طرح و لایحه یا با کمک مرکز پژوهش‌های مجلس به روز رسانی این قوانین را آغاز کند.

مهدوری در پایان گفت: با توجه به اینکه تفسیر قانون معادن در استان‌های مخالف فرق دارد باید در به روزرسانی و شفاف سازی همه جوانب مشارکت داشته باشند تا به مشکل برنخوریم و اگر دنبال این هستیم که معدن جای نفت را بگیرد باید قوانین شفاف، به روز و قابل فهم و اجرا باشد.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=62159

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.