آوین ویژه»

میانگین سن ناوگان راهداری به زیر ۱۰ سال می‌رسد استوری غیر حرفه‌ای باشگاه سپاهان قبل از دیدار پرسپولیس برنامه‌ریزی گمرک آبادان در خصوص تحقق «سرمایه‌گذاری برای تولید» بازگشت «لوفت‌هانزا» و «اتریشی»؛ برقراری پروازهای موردی ایران به لبنان تاکید بر کیفی‌سازی حضور مهمانان خارجی در ایران اکسپو/ باید به دنبال اقتصاد مکمل با برخی کشورها باشیم ارائه رسید جعلی ترفند پسرعموهای کلاهبردار در قزوین راه اندازی نخستین آکادمی بین‌المللی خوراک‌ شناسی در رشت ترافیک پرحجم اما روان در جاده‌های استان سمنان تیپ جدید قالیباف جلب توجه کرد + عکس حشره نیست، یک ربات کوچک است! نشست خبری ستاد برگزاری نماز عید سعید فطر تهران سقف حقوق اعضای هیئت علمی برداشته شد غیبت پنج بازیکن استقلال مقابل سپاهان در دیدار هفته پایانی دور رفت لیگ برتر ۲ کشته و ۴ مصدوم در پی حادثه ترافیکی در شهرستان دزفول «فرمانروا ته جویونگ» از امشب روی آنتن شبکه تماشا آلبوم «عشق و نفرت» منتشر شد دو سیگنال خطرناک برای بازار بورس | سرمایه گذاران به خاک سیاه می نشینند؟ ۴۰۰۰ اسکیت‌باز در استان بوشهر فعالیت دارند

0

افزایش شدید قیمت کالا‌های خارجی / تورم کالا‌های وارداتی در پاییز به ۶۴.۸ درصد رسید

  • کد خبر : 73336
  • ۰۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۴
افزایش شدید قیمت کالا‌های خارجی / تورم کالا‌های وارداتی در پاییز به ۶۴.۸ درصد رسید

در فصل پاییز ۱۴۰۳، شاخص قیمت کل کالا‌های وارداتی مبتنی بر داده‌های ریالی ۸۲۷.۲ می‌باشد که نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) ۱۵.۱ درصد، نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۶۴.۸ درصد و در چهارفصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم سالانه) ۵۳.۸ درصد افزایش داشته است.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از مرکز آمار ایران، قیمت کالا‌های وارداتی یکی از مهم‌ترین عوامل تأثیرگذار بر میزان مبادلات خارجی کشور‌ها و نیز یکی از عوامل تعیین کننده رابطه مبادله می‌باشد و تغییرات آن­ها از اهمیت بالایی برخوردار است. در طرح شاخص قیمت کالا‌های وارداتی از کلیه کد‌های تعرفه وارداتی کشور سال ۱۴۰۰ (سال پایه) استفاده شده است. اطلاعات مورد استفاده در این طرح از آمار‌های ثبتی گمرک جمهوری اسلامی ایران و طبقه بندی مورد استفاده سیستم طبقه بندی نظام هماهنگ شده توصیف و کدگذاری (HS) می‌باشد. نتایج حاصل از این طرح در سطح کل کشور و برای ۲۰ گروه اصلی طبقه‌بندی HS قابل انتشار است و به تفکیک دلاری و ریالی محاسبه و منتشر می­شود.

ذکر این نکته ضروری است که برای محاسبه شاخص ­فصل پاییز ۱۴۰۳ از داده­‌های مقدماتی گمرک جمهوری اسلامی استفاده شده است؛ لذا نتایج اعلام شده به صورت مقدماتی بوده و استفاده از آن­ها بایستی با ملاحظه انجام شود. شایان ذکر است که پس از استخراج و ارائه­ داده­‌های قطعی سال ۱۴۰۳ توسط گمرک جمهوری اسلامی ایران، شاخص واردات نیز از سوی مرکز آمار بازنگری شده و ارقام نهایی شاخص مربوط به این دوره مجدداً به صورت قطعی منتشر خواهد شد.

شاخص قیمت کل ریالی

در فصل پاییز ۱۴۰۳، شاخص قیمت کل کالا‌های وارداتی مبتنی بر داده­‌های ریالی ۸۲۷.۲ می‌باشد که نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) ۱۵.۱ درصد، نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۶۴.۸ درصد و در چهارفصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم سالانه) ۵۳.۸ درصد افزایش داشته است.

شاخص قیمت کل دلاری

در فصل پاییز ۱۴۰۳، شاخص قیمت کل کالا‌های وارداتی مبتنی بر داده­‌های دلاری برابر با ۱۴۰.۴ می‌باشد که نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) ۴.۶ درصد و نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۱۵.۰ درصد و در چهارفصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم سالانه) ۸.۲ درصد افزایش داشته است.

افزایش تورم فصلی ریالی

در فصل پاییز ۱۴۰۳، درصد تغییرات شاخص قیمت کالا‌های وارداتی مبتنی بر داده ­های ریالی نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) ۱۵.۱ درصد می­ باشد که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (۱۴.۳ درصد)، ۰.۸  واحد درصد افزایش داشته است. در این فصل بیشترین تورم فصلی با ۲۱.۸ درصد مربوط به گروه “آلات و دستگاه­‌های اپتیک، عکاسی و. ” و کمترین تورم فصلی با ۰.۱ درصد مربوط به گروه “محصولات معدنی” می‌باشد. گروه “محصولات صنایع غذایی و … ” نیز با تورم ۲.۳- درصد بیشترین کاهش را تجربه کرده است.

افزایش تورم فصلی دلاری

در فصل پاییز ۱۴۰۳، درصد تغییرات شاخص قیمت کالا‌های وارداتی مبتنی بر داده­‌های دلاری نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) برابر با ۴.۶ درصد  می‌باشد که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (۴.۵ درصد)، ۰.۱ واحد درصد افزایش داشته است.

افزایش تورم نقطه به نقطه ریالی

در فصل پاییز ۱۴۰۳، درصد تغییرات شاخص قیمت کالا‌های وارداتی مبتنی بر داده­‌های ریالی نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۶۴.۸ درصد می­ باشد که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (۵۸.۵ درصد)، ۶.۳ واحد درصد افزایش داشته است.. در این فصل بیشترین تورم نقطه به نقطه با ۱۰۸.۳ درصد مربوط به گروه ” آلات و دستگاه­‌های اپتیک، عکاسی و. ” و کمترین تورم نقطه به نقطه با ۲.۳ درصد مربوط به گروه “چوب و اشیاء چوبی و … ” می­ باشد. گروه “محصولات نباتی” نیز با تورم ۹.۲- درصد بیشترین کاهش را تجربه کرده است.

افزایش تورم نقطه به نقطه دلاری

در فصل پاییز ۱۴۰۳، درصد تغییرات شاخص قیمت کالا‌های وارداتی مبتنی بر داده­‌های دلاری نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) برابر با ۱۵.۰ درصد می­ باشد که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (۹.۸ درصد)، ۵.۲ واحد درصد افزایش داشته است.

افزایش تورم سالانه ریالی

در فصل پاییز ۱۴۰۳، درصد تغییرات شاخص قیمت کالا‌های وارداتی مبتنی بر داده­‌های ریالی در چهار فصل منتهی به فصل پاییز ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه در سال قبل ۵۳.۸ درصد می ­باشد که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (۴۸.۶ درصد) ۵.۲ واحد درصد افزایش داشته است. در این فصل بیشترین تورم سالانه با ۱۰۶.۲ درصد مربوط به گروه ” آلات و دستگاه­‌های اپتیک، عکاسی و. ” و کمترین تورم سالانه با ۱.۰ درصد مربوط به گروه ” پوست خام و چرم و … ” می ­باشد. گروه “چربی­ها و روغن ­های حیوانی یا نباتی و … ” نیز با تورم ۱۶.۱- درصد بیشترین کاهش را تجربه کرده است.

افزایش تورم سالانه دلاری

در فصل پاییز ۱۴۰۳، درصد تغییرات شاخص قیمت کالا‌های وارداتی مبتنی بر داده­‌های دلاری در چهار فصل منتهی به فصل پاییز ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه در سال قبل برابر با ۸.۲ درصد می­باشد که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (۵.۹ درصد)، ۲.۳ واحد درصد افزایش داشته است.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=73336

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.