آوین ویژه»

تمدید مهلت شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی سال ۱۴۰۳ حماس: ترور رزمندگان مقاومت، ملت فلسطین را مصمم تر می کند استقبال کرملین از تعلیق کمک‌های نظامی آمریکا به اوکراین امنیت امروز جامعه را مدیون خون پاک شهدا هستیم اتحادیه اروپا: تلاش‌ها برای رفع تحریم‌های سوریه ادامه دارد مکرون پشت زلنسکی را خالی کرد مقام اوکراینی: عواقب خطرناک تعلیق کمک‌های نظامی به‌زودی آشکار می‌شود ۲۹۳ تن فرآورده‌های خام دامی غیربهداشتی در مازندران معدوم شد زندگی با آیه ها؛ تفسیر آیات سوره مبارکه اسراء «خائن کشی» مسعود کیمیایی به اکران آنلاین آمد مشاهده گونه کَل و بز برای اولین‌بار در پناهگاه حیات‌وحش «سفیدکوه» جنگ تعرفه ترامپ به ایران هم کشیده شد لیبرمن: نتانیاهو در برابر حزب‌الله تسلیم شد میزبانی ۸ هزار مسجد از معتکفان سه اثر شاخص صنایع دستی کرمان در نمایشگاه تهران رونمایی شد تشکیل قرارگاه جدید در تهران؛ نیاز فوری به ساماندهی قاتلان خاموش پایتخت کارشناس ایتالیایی: مهدی طارمی دست و پا چلفتی است! واقعیت‌سنجی تصمیم صهیونیست‌ها در عقب‌نشینی از لبنان

2

ریسک سرمایه‌گذاری و تولید ثروت ملی؛ دو چالش اصلی در اکتشاف ذخایر معدنی

  • کد خبر : 74061
  • ۰۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۳
ریسک سرمایه‌گذاری و تولید ثروت ملی؛ دو چالش اصلی در اکتشاف ذخایر معدنی

اسماعیلی بیان کرد: در زمینه اکتشاف ذخایر معدنی، تولید ثروت ملی و ریسک سرمایه‌گذاری از چالش‌های اصلی هستند؛ بخش دولتی باید به شناسایی ذخایر پرداخته و بخش خصوصی باید به بهره‌برداری از آنها بپردازد

به گزارش اقتصاد آنلاین؛ داریوش اسماعیلی، رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور، در سومین کنفرانس تخصصی اکتشاف ذخایر معدنی با موضوع «چالش‌ها و فرصت‌های اکتشاف ذخایر معدنی، سرمایه‌گذاری، فناوری و نیروی انسانی» اظهار داشت: یکی از برنامه‌های مهم سازمان زمین‌شناسی، توجه به سرمایه اجتماعی و فرهنگی است؛ این سرمایه اجتماعی حاصل ارتباطات میان ساختار‌های مختلف است.

وی اضافه کرد: به جای تمرکز بر جزئیات مختلف، باید به قابلیت اعضای یک شبکه و تقسیم اعتماد در آن توجه کرد؛ ساختار سازی، مشارکت مدنی و مشارکت بخش خصوصی سه جزء مهم از این فرآیند هستند.

اسماعیلی ادامه داد: در بخش هنجار‌ها و انسجام اجتماعی نیز پیش‌نیاز‌های توسعه اجتماعی عبارتند از پیش‌نیاز‌های ساختاری، فرهنگی و روان‌شناختی؛   پیش‌نیاز‌های ساختاری شامل ایجاد نهاد‌های قوی و کارآمد، قوانین و مقررات شفاف و عادلانه، دسترسی به اطلاعات قابل اعتماد و ایجاد زیرساخت‌های فناوری است.

وی توضیح داد: پیش‌نیاز‌های فرهنگی باید بر تقویت هنجار‌های اجتماعی و ارزش‌های مشترک جامعه متمرکز شود. در نهایت، این اقدامات منجر به شفافیت، افزایش اعتماد عمومی، رشد اقتصادی و حکمرانی مؤثر خواهد شد.

وی افزود: در زمینه اکتشاف ذخایر معدنی، تولید ثروت ملی و ریسک سرمایه‌گذاری از چالش‌های اصلی هستند؛ بخش دولتی باید به شناسایی ذخایر پرداخته و بخش خصوصی باید به بهره‌برداری از آنها بپردازد.

رئیس سازمان زمین شناسی کشور بیان کرد:  هفت مرحله در فرآیند اکتشاف وجود دارد که هزینه‌ها و ریسک‌های مربوط به هر یک باید به دقت مورد ارزیابی قرار گیرد؛ از شروع شناسایی تا پایان حفاری، هزینه‌ها و ریسک‌ها در مراحل مختلف تغییر می‌کنند. در نهایت، بخش خصوصی باید مسئولیت بهره‌برداری از ذخایر را به عهده گیرد.

رئیس سازمان زمین‌شناسی همچنین به مشکلات نیروی انسانی متخصص اشاره کرد و افزود: تعداد نیرو‌های متخصص در حوزه‌های معدن و زمین‌شناسی به شدت کاهش یافته است. بسیاری از نیرو‌های متخصص به دلیل بازنشستگی و عدم برنامه‌ریزی مناسب از سازمان‌های معدنی خارج شده‌اند. علاوه بر این، شرکت‌های مهندسی مشاور به دلیل کاهش پروژه‌های دولتی به مشکلات جدی برخورد کرده‌اند بنابراین دولت باید برای تربیت نیرو‌های متخصص در دانشگاه‌ها و جذب این نیرو‌ها در بخش‌های مختلف برنامه‌ریزی کند.

وی همچنین به کاهش تعداد دانشجویان در رشته‌های مرتبط با معدن اشاره کرد و گفت: از سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۲، تعداد دانشجویان رشته‌های معدن و زمین‌شناسی کاهش قابل توجهی داشته است. این کاهش نیروی انسانی، تهدیدی جدی برای آینده بخش معدن است.

در پایان، اسماعیلی بر لزوم تولید داده‌های پایه و نقشه‌های اکتشافی تأکید کرد و گفت: سازمان زمین‌شناسی همچنان به تولید داده‌های پایه و نقشه‌های معدنی ادامه می‌دهد تا اطلاعات دقیق و به‌روز در اختیار تصمیم‌گیران قرار گیرد و کشور بتواند به‌طور مؤثر از ذخایر معدنی خود بهره‌برداری کند.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=74061

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.