آوین ویژه»

اس ۲۵ را فراموش کنید؛ اس ۲۶ اولترای سامسونگ با یک تغییر بزرگ از راه می‌رسد دلیل عدم حضور ایران در اکسپوی ۲۰۲۵ ژاپن چه بود؟ فناوری که ۳۳ برابر نیاز تهران، برق تولید می‌کند اسرائیل محموله بزرگ تسلیحات آمریکایی برای حمله به غزه دریافت می‌کند چرا پروانه ساخت«هیس پسرها فریاد نمی‌زنند» تمدید نشد؟/پیگیر تولیدم بازیکنان تیم «آرمان‌دژ» بازی قابل قبولی برابر حریف به نمایش گذاشت بلیت هواپیما تا پایان سال گران نمی‌شود هلاکت ۸۰ درصد فرماندهان تیپ «گفعاتی» ارتش رژیم صهیونیستی در غزه جزییات جدید از آزادی اسرای فلسطینی در مرحله سوم توییت رئیس‌جمهور کوبا در پی مذاکره با وزیر ارتباطات ایران / عکس دومین جلسه دادگاهی «نتانیاهو» آغاز شد کاری که ترامپ با بازار بورس کرد! ترس سیسی از قیام مردمی پس از سقوط اسد / سرکوب و رکود در مصر ادامه خواهد داشت؟ آغاز توزیع کالاهای اساسی در گیلانغرب از هفته آینده استاد حوزه علمیه قم: درستی عقاید انسان را بیمه می‌کند تاریخ را درست بخوانید؛ سخنرانی ظریف، پاسخ سفارت روسیه و واقعیت ماجرا فرصت طلایی استارلینک برای اتصال مستقیم به موبایل‌/ مجوز در آمریکا صادر شد تقاضا برای آیفون همچنان بالا است!

0

لزوم تدوین استانداردهای اجباری برای ایمنی بیشتر کارگران

  • کد خبر : 80059
  • ۱۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۴
لزوم تدوین استانداردهای اجباری برای ایمنی بیشتر کارگران

به اعتقاد کارشناسان آموزش کارگران در کارگاه‌ها و کارخانه‌ها برای استفاده صحیح از تجهیزات، ماشین آلات و دستگاه‌ها امری ضروری است و برای آنکه آسیب‌های ناشی از حادثه در محیط کار کمتر و از ورود تجهیزات غیراستاندارد به کارگاه جلوگیری شود، تدوین استانداردهای اجباری ضروری است.

به گزارش اقتصادآنلاین از ایسنا؛ بر اساس مطالعات صورت گرفته خطاهای انسانی عامل اصلی حوادث به شمار می‌روند که می‌توانند به دلیل وجود هرگونه لغزش، اشتباه یا خطا رخ دهند؛ یکی از اقدامات اساسی جهت پیشگیری از حوادث، تجزیه و تحلیل حوادث و بررسی علل وقوع آن‌ها برای پیشگیری از بروز حوادث مشابه است که در همین راستا، آموزش کارگران و نیروهای کار در کارگاه‌ها می‌تواند تا حد زیادی از وقوع حوادث ناشی از کار پیشگیری کند.

آموزش ایمنی کار به منظور ارتقاء فرهنگ ایمنی به عنوان یکی از مهم‌ترین راهکارهای ایمن‌سازی محیط کار، ارتقای بهره‌وری و صیانت از منابع انسانی و مادی کشور همواره سرلوحه ماموریت‌های اصلی معاونت روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار داشته است.

طبق آمار سازمان بین‌المللی کار در سال ۲۰۲۳ حدود ۳۴۰ میلیون حادثه در دنیا رخ داده و ۱۶۰ میلیون بیماری شغلی ایجاد شده است؛ همچنین ۲۰۳ میلیون نفر در سال ۲۰۲۳ فوت کرده و بیش از ۳۳۷ میلیون کارگر درگیر حوادث غیرفوتی شغلی شده‌اند.

همه‌ ساله‌ در جهان‌ ده‌ها میلیون‌ کارگر قربانی‌ حوادثی می‌شوند که‌ منجر به‌ کشته‌ شدن‌ و یا از کارافتادگی‌ تعداد کثیری‌ از آن‌ها می‌شود. به نحوی که طبق آمار در کشورهای صنعتی پیشرفته سالانه از هر ۱۰ نفر کارگر یکی دچار سانحه می‌شود و خطای انسانی یکی از علل اصلی رخداد حادثه در محیط‌های شغلی به شمار می‌رود.

 تدوین استانداردهای اجباری برای ایمنی بیشتر کارگران در محیط کار

علی مظفری، سرپرست اداره کل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مواد قانون کار در خصوص ایمنی و بهداشت کار را یادآور شد و گفت: یک کارگر در یک شیفت کاری  ۲۸ هزار و ۸۰۰ ثانیه با مخاطرات ناشی از کار  مواجه است لذا اینکه انتظار داشته باشیم در همه این ثانیه‌ها خطایی انجام ندهد که منجر به آسیب به خود و دیگران نشود نیازمند ایجاد شرایط ایمن در محیط کار است.برای فراهم کردن شرایط ایمن در کارگاه‌ها تنظیم استانداردهای اجباری ضروری است زیرا استانداردهای اجباری نه تنها تولید داخل را ایمن می‌کند بلکه از ورود تجهیزات غیر استاندارد به کارگاه‌ها جلوگیری می‌کند.

وی با بیان اینکه باید شرایط کارگاه‌ها را ایمن کرد،‌گفت:باید به سمتی برویم که خطای سهوی کارگر منجر به آسیب جانی وی و سایر کارگران نشود و مولفه‌های موجود در کارگاه‌ شامل تجهیزات داخلی کارگاه، مواد اولیه و روند تولید را ایمن کنیم.

سرپرست اداره کل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی توصیه‌ کرده اگر تجهیزات کارگاه ناایمن است به جای اینکه چیزی کنترل و مراقبت شود، شرایط و تجهیزات داخل کارگاه ایمن شود.

در حال حاضر با وجود اعمال نظارت‌ها و آموزش‌های مستمر این امکان هست که خطاهای انسانی منجر به آسیب شغلی شود از این رو برای فراهم کردن شرایط ایمن کارگاه‌ها نیازمند تنظیم استانداردهای اجباری هستیم. هرچند که خلأهایی در این حوزه به چشم می‌خورد اما استانداردهای اجباری نه تنها می‌تواند تولید داخل را ایمن کند بلکه از ورود تجهیزات غیر استاندارد به کارگاه‌ها نیز جلوگیری می‌کند.

طبق ‌آمارها سال گذشته نزدیک به ۷۹۰۰ حادثه ناشی از کار به ثبت رسیده است. در همین راستا طی ماه‌های گذشته وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به منظور حمایت از کارگران در محیط کار، از سامانه ثبت حوادث ناشی از کار ذیل سامانه جامع روابط کار رونمایی کرد که راه‌اندازی آن کمک ویژه‌ای به کارگران و حتی خانواده‌های آنان می‌کند تا با احراز هویت، حادثه ناشی از کار را در سامانه ثبت کنند و در صورتی که کارگر در محیط کار با حادثه‌ای روبه رو شد و آسیب دید، از طریق این سامانه آن را گزارش دهند.

 از نگاه کارشناسان آموزش کارگران در محیط‌های کاری اعم از کارگاه‌ها و کارخانه‌ها برای استفاده صحیح از تجهیزات، ماشین آلات و دستگاه‌ها امری ضروری است و برای آنکه آسیب‌های ناشی از حادثه در محیط کار کمتر شود، رعایت نکات ایمنی، حفاظتی و بهداشتی، افزایش سطح مهارت نیروهای کار، تامین ابزار و امکانات مورد نیاز برای حفظ سلامت کارکنان اعم از عینک، دستکش، کلاه ایمن و ماسک در حین کار و رفع نگرانی‌ها و دغدغه‌های روزمره کارگران باید مدنظر قرار بگیرد.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=80059

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.