آوین ویژه»

پای کره شمالی به «Call of Duty» باز شد ۵ هزار میلیارد ریال اعتبار به پروژه راه آهن خراسان جنوبی تخصیص یافت پاسخ وزارت جهاد کشاورزی به اتهام جواد خیابانی حمایت تمام‌قد اتاق ایران از تلاش‌ها برای حل مشکل FATF اینفوگرافی نکات مهم ثبت نام کنکور ۱۴۰۴ منتشر شد احتمال کاهش قیمت سکه زیاد است / سکه به کانال ۴۰ میلیونی باز می‌گردد؟ “دشت مغان” خط مقدم دفاع تاریخی از مرزهای ایران‌زمین لوگوی امروز گوگل چه معنایی می‌دهد؟ /عکس ترامپ: زلنسکی از سرنوشت نیمی از کمک ها به اوکراین بی خبر است فریبکاری رسانه‌ای عناصر تروریست در سوریه حمایت مایکروسافت از ارتش رژیم صهیونیستی در جنگ غزه صفر تا صد مبلغ عیدی کارگران در پایان سال ۱۴۰۳ سوتی بزرگ در پوشش دیدار فولاد و استقلال/ اخراجی که پخش نشد واتساپ در این ۳ مدل آیفون از کار افتاد معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری هرمزگان منصوب شد پشت پرده یک خبر مشکوک/ تلاش دلال‌ها برای فریب استقلال؟ مفقودی یک کوهنورد در کوه سبلان تردد در مسیرهای کوهستانی زنجان فقط با زنجیر چرخ امکان‌پذیر است

0

راهبردهای چهارگانه تحقق سرمایه‌گذاری برای تولید

  • کد خبر : 95115
  • ۱۰ فروردین ۱۴۰۴ - ۴:۲۴
راهبردهای چهارگانه تحقق سرمایه‌گذاری برای تولید

عضو هیات رئیسه اتاق ایران در تشریح چهار راهبرد تحقق «سرمایه‌گذاری برای تولید» گفت: باید سود سرمایه‌گذاران را به رسمیت بشناسیم، اعتماد عمومی را جلب کنیم، محیط کسب‌وکار را ارتقا دهیم و سرمایه‌های خرد را جمع کنیم.

به گزارش اقتصادآنلاین، کیوان کاشفی، عضو هیات رئیسه اتاق ایران با اشاره به نام‌گذاری امسال با عنوان «سرمایه‌گذاری برای تولید» از سوی مقام معظم رهبری، گفت: نگاهی به سخنان مقام معظم رهبری در جلسات مختلف پیرامون مباحث اقتصادی نشان می‌دهد که ایشان نظر ویژه‌ای به افزایش تولید دارند و عقیده دارند افزایش تولید کلیدواژه اصلی حل بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور است، حجم اقتصاد را بالا می‌برد و به تبع آن معیشت و رفاه مردم ارتقا می‌یابد.

او با بیان اینکه هدف و اولویت اصلی شعار امسال نیز افزایش تولید است، اظهار کرد: ابتدا باید هدف اصلی این نام‌گذاری را درک کنیم و سپس بر اساس آن برنامه و استراتژی تدوین کنیم و گام‌های بعدی را برداریم.

عضو هیات رئیسه اتاق ایران با بیان اینکه کلید واژه اصلی افزایش تولید بوده و سرمایه‌گذاری ابزاری برای رسیدن به افزایش تولید است، اظهار کرد: سرمایه‌گذاری اهرم‌های متفاوتی دارد، از جمله صندوق‌های بورسی، ساختار بانکی که امروز تا حدودی ضعیف شده، سرمایه‌گذاری خارجی که تحت تأثیر تحریم‌ها ضعیف شده و البته جلب مشارکت مردم که بسیار مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز هست.

سود سرمایه‌گذاران به رسمیت شناخته شود

کاشفی با بیان اینکه برای تحقق شعار سال باید چهار راهبرد اساسی را دنبال کنیم، اولین راهبرد را تضمین سود در امر سرمایه‌گذاری و به رسمیت شناختن سود سرمایه‌گذاران دانست.

وی با بیان اینکه سرمایه‌گذاری نه در ایران و نه در هیچ کجای دیگر دنیا بدون تضمین سود اتفاق نمی‌افتد و هیچگاه نمی‌توان سرمایه‌گذاری را به عنوان یک کار عام‌المنفعه دید، خاطرنشان کرد: تمام مدیران کشور و استان‌ها باید برای سود سرمایه‌گذار احترام قائل باشند و آن را به رسمیت بشناسند. این سود با توجه به شرایط مختلف متفاوت است و گاهی ممکن است ۱۰ تا ۱۵ درصد و گاهی حتی با توجه به شرایط اقتصادی ۵۰ درصد هم باشد.

لزوم ارتقای اعتماد عمومی جامعه

عضو هیات رئیسه اتاق ایران افزایش اعتماد عمومی جامعه را دومین راهبردی دانست که برای تحقق شعار سال باید دنبال شود و عنوان کرد: متأسفانه امروز اعتماد جامعه به رویه‌های حاکمیتی، بانکی، بورسی و … کاهش یافته و این اعتماد عمومی باید از طریق اهرم‌های مختلف ارتقا یابد.

کاشفی یکی از این اهرم‌ها را بازگشت نهادهایی مانند بانک‌ها، بورس و … به جایگاه اصلی و واقعی خود اعلام کرد تا مردم سرمایه‌های خود را دوباره به این بخش‌ها سوق دهند و افزود: حتی اگر نیاز باشد باید نهادهای جدید تأسیس شود تا اعتماد مردم را جلب کرده و سرمایه‌های خُرد مردم را برای تزریق به بخش تولید تجمیع کند.

به گفته این فعال اقتصادی اگر امروز سرمایه‌های مردم به سمت بازارهایی مانند طلا، ارز و… سوق پیدا کرده، ناشی از اعتماد از دست رفته جامعه است.

کاشفی یکی دیگر از مواردی که می‌تواند به جلب اعتماد مردم کمک کند را ثبات اقتصادی و کنترل تورم دانست و اظهار کرد: هیچ چیز مانند تورم ویران کننده اعتماد عمومی مردم نیست.

بهبود فضای کسب‌وکار، یک مؤلفه حیاتی

عضو هیات رئیسه اتاق ایران با بیان اینکه بهبود فضای کسب‌وکار نیز از راهبردهای اساسی برای افزایش سرمایه‌گذاری و تولید بوده که خود مؤلفه‌ها و زیرمجموعه‌های متعددی دارد، اظهار کرد: ثبات قوانین و مقررات و فاصله گرفتن از دستورالعمل‌های ناگهانی و قوانین خلق‌الساعه از مهم‌ترین مؤلفه‌های بهبود فضای کسب‌وکار است.

به گفته کاشفی، قیمت‌گذاری‌های دستوری و دخل و تصرف دولت و حاکمیت در قیمت‌گذاری نیز آفت سرمایه‌گذاری و رونق تولید است که باید از آن فاصله بگیریم.

این فعال اقتصادی ثبات سیاست‌های ارزی و تجاری، افزایش بهره‌وری، دستیابی به تکنولوژی روز دنیا و خصوصاً توسعه روابط اقتصادی با کشورهای مختلف را نیز از دیگر مؤلفه‌های بهبود فضای کسب‌وکار برشمرد.

عضو هیات رئیسه اتاق ایران معتقد است، بهبود فضای کسب‌وکار به مثابه لَنگری است که سرمایه‌های مردم را تبدیل به تولید، ثروت و اشتغال خواهد کرد.

تهیه پلتفرم‌های جدید برای جمع‌آوری سرمایه خُرد مردم

کاشفی یکی دیگر از ملزومات تحقق نام‌گذاری سال را تهیه پلتفرم‌های جدید برای جمع‌آوری سرمایه‌های خرد مردم اعلام کرد و گفت: این پلتفرم‌ها می‌تواند در قالب صندوق‌های بورسی، شرکت‌های عمومی مردمی، شرکت‌های تعاونی و … باشد و می‌توانیم از تجاربی که در گذشته در این خصوص داشتیم و حتی تجارب دیگر کشورها در این زمینه استفاده کنیم.

وی اظهار کرد: برای راه‌اندازی این پلتفرم‌ها حتماً باید از ظرفیت نهادهای خصوصی از جمله اتاق بازرگانی، اتاق تعاون و اتاق اصناف و همچنین دانشگاه‌ها نیز استفاده کرد.

عضو هیات رئیسه اتاق ایران معتقد است، حاکمیت و دولت نیز باید در این خصوص صرفاً بعد نظارتی داشته باشند تا اجازه سوءاستفاده داده نشود و هیچگونه دخل و تصرفی در این پلتفرم‌ها نداشته باشند.

کاشفی افزود: البته ابتدا باید سه راهبرد اصلی اول محقق شود و سپس سراغ تشکیل این پلتفرم‌های جدید برویم، زیرا تا زمینه و شرایط لازم فراهم نشود، امکان تجمیع سرمایه‌های مردم نیست.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=95115

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.