آوین ویژه»

تشییع پیکر شهید علی کرمی در قروه کوهنورد مفقود شده در سبلان سالم پیدا شد جورج لوکاس برای معرفی موزه شخصی‌اش به دیدار علاقه‌مندان می‌رود قاتل فراری پس از ۱۷ سال در بوکان دستگیر شد کمیسیون صنایع مجلس به بررسی پیشنهادهای توسعه و ایمنی معادن زغال سنگ می‌پردازد «تذکر لسانی» برای بدحجابی از اولویت امر به معرف و نهی از منکر است فعال بودن ۱۶ مرکز ارائه خدمات بهداشتی در ایام نوروز در قم قوه‌ قضائیه حمله به صدا و سیما را محکوم کرد ۸۸ هزار دانش آموز در ۶۳۳ مدرسه تحصیل می‌کنند قیمت تتر ریخت + عکس هر عضو شورا در موضوع آبگرفتگی بر ۲ منطقه اهواز نظارت می‌کند درآمد گمرکات اصفهان ۵۳ درصد افزایش یافت لزوم حذف نرخ‌گذاری دولتی در حمل‌ونقل ریلی| مذاکره با چینی‌ها برای برقی شدن راه‌آهن تهران – مشهد سکه ۱۵۸ درصد گران شد! + جدول قیمت پویش بزرگ کتابخوانی خط امین همراه با جوایز ارزنده در همدان برف زمستانی در روستای راونج دلیجان مراسم گرامی‌داشت سالروز شهادت شهید ستاری در گروه ۴۴ توپخانه ارتش برگزار شد عرضه اولیه غانیزان آغاز شد + جزئیات

1

تراز تجاری منفی ۱۴.۶ میلیارد دلار شد

  • کد خبر : 98779
  • ۱۷ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۶:۲۶
تراز تجاری منفی ۱۴.۶ میلیارد دلار شد

سال گذشته در حالی تراز تجاری غیرنفتی کشور به منفی ۱۴.۶ میلیارد دلار رسید که بیش از ۸ میلیارد دلار آن را واردات شمش طلای خام تشکیل می‌داد.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم، در سال گذشته بیش از ۱۵۲ میلیون تن صادرات غیرنفتی به ارزش ۵۷.۸ میلیارد دلار صورت گرفته که نسبت به سال قبل از آن (۱۴۰۲) افزایش ۱۰ درصدی در وزن و ۱۵.۶۲ درصدی در ارزش دلاری داشته است.

 در سال گذشته ۳۹.۳ میلیون تن کالا به ارزش ۷۲.۴ میلیارد دلار وارد کشور شد، واردات کالا در سال ۱۴۰۳ کاهش ۷۷ صدم (۰.۷۷) درصدی در وزن و افزایش ۸.۲۲ درصدی در ارزش دلاری در مقایسه با سال قبل از آن (۱۴۰۲) داشته است.

 عمده‌ترین کالا‌های صادراتی غیرنفتی کشور در سال ۱۴۰۳ شامل گاز طبیعی، پروپان مایع‌شده، بوتان مایع‌شده، متانول، گاز‌های نفتی و هیدروکربور‌های گازی‌شکلِ مایع‌شده و میعانات گازی بوده است. در ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۳ عمده‌ترین کالای صادراتی گاز طبیعی بود که متوسط ارزش گمرکی هر تن از آن ۳۱۴ دلار بوده است. از دیگر اقلام صادراتی سال ۱۴۰۳ می‌توان به قیرنفت، اوره، شمش آهن و فولاد غیر ممزوج، میله‌های آهنی یا فولادی و پلی‌اتیلن اشاره کرد.

چین، عراق و امارات عمده‌ترین مقصد صادراتی ایران

 عمده‌ترین مقصد صادراتی غیرنفتی ایران در سال گذشته چین با ۱۴.۸ میلیارد دلار، عراق با ۱۱.۹ میلیارد دلار، امارات با ۷.۲ میلیارد دلار، ترکیه با ۶.۸ میلیارد دلار، پاکستان و افغانستان هر یک با ۲.۴ میلیارد دلار و هند با ۱.۹ میلیارد دلار بوده است که در مجموع با ۴۷.۶ میلیارد دلار توانستند ۸۲.۳ درصد ارزش دلاری صادرات غیر نفتی را به خود اختصاص دهند.

 معادل ۱۰۰ تن طلا به ارزش بیش از ۸ میلیارد دلار یکی از مهمترین اقلام وارداتی کشور بود که ۱۱.۱۲ از کل ارزش دلاری واردات کشور را در برمی‌گرفت؛ همچنین کالا‌های اساسی شامل ذرت دامی، کنجاله‌های سویا، دانه سویا تراریخته، برنج، روغنِ دانه آفتابگردان به همراه تلفن گوشی هوشمند، تراکتور و قطعات منفصله خودرو در میان اقلام برتر وارداتی سال گذشته قرار داشتند.

امارات در صدر کشور‌های صادرکننده به ایران

 اصلی‌ترین کشور‌های صادر کننده کالا به ایران در سال ۱۴۰۳ را امارات با ۲۱.۹ میلیارد دلار، چین با ۱۹.۳ میلیارد دلار، ترکیه با ۱۲.۴ میلیارد دلار، آلمان با ۲.۴ میلیارد دلار، هند با ۱.۷ میلیارد دلار، هنگ کنگ با حدود ۱۴ میلیارد دلار و روسیه با ۱.۳ میلیارد دلار معرفی کرد. این ۸ کشور با ۶۰.۷ میلیون دلار درمجموع ۸۳.۸ درصد از ارزش دلاری کل کالا‌های وارداتی ایران را به خود اختصاص داده‌اند.

در سال گذشته در حالی تراز تجاری غیرنفتی کشور به منفی ۱۴.۶ میلیارد دلار رسید که بیش از ۸ میلیارد دلار آن را واردات شمش طلای خام تشکیل می‌داد.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=98779

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.