آوین ویژه»

ضربه ایران به بازار ۴۷۵میلیارد دلاری/اقتصاد تل‌آویو در شوک تجمع اعتراضی خانواده‌های نظامیان سوری بازداشت‌شده در دمشق+ فیلم خدمات دهی موکب های شهر یاسوج به زائران حسینی ‌پیشنهاد مجلس، موبایل را در بازار گران می‌کند؟ حقوق این گروه شغلی در کشور از تورم جلو زد آغاز طرح مشابهت‌یابی پایان‌نامه‌ها در دانشگاه آزاد با همکاری مرکز نور پسر نتانیاهو: «اسرائیل» به جمهوری موز مبدل شده است مدیریت مصرف انرژی اصلی ترین دغدغه وزارت صمت است سرپرست سازمان سمت با حکم وزیر علوم منصوب شد افزایش سرعت وزش باد در انتظار سیستان و بلوچستان برجای ماندن بیش از ۱۸۰۰ شهید و زخمی طی ۵ روز گذشته در غزه قانون جوانی جمعیت آغاز کار است هشدار دانشمندان سوئیسی درباره خطرات اینترنت 5G عکس | پوستر معرفی سامسونگ گلکسی S25 ذخایر گندم نیاز ۶ ماه کشور را تامین می کند هنرمند مولدی که در هنر «انقلاب» به پا کرد! پیگیری پیشنهادات نمایندگان مجلس در خصوص مسائل امنیتی در شورای امنیت آغاز زودهنگام فصل جدید لیگ برتر در دستور کار قرار گرفت

3

آمریکا باید اعتماد ایران را جلب کند؛ موضوع قدرت موشکی ایران مطرح نیست

  • کد خبر : 103192
  • ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۴:۳۲
آمریکا باید اعتماد ایران را جلب کند؛ موضوع قدرت موشکی ایران مطرح نیست

پذیرش مذاکرات غیر مستقیم از سوی آمریکا و به نوعی تسلیم شدن در برابر خواست ایران باعث شده تحلیلگران به جایگاه کشورمان در مذاکرات عمان بپردازند.

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل: برگزاری دور نخست مذاکرات غیر مستقیم میان ایران و آمریکا در عمان توجه بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران عربی و غربی را به خود جلب کرده به ویژه آنکه ایران با شاخصه‌های قدرت در این مذاکرات حاضر شده و در عین حال از مبانی اصولی خود عقب نشینی نخواهد کرد.

روزنامه الاخبار با انتشار گزارشی در این خصوص نوشت: آمریکا می‌داند که فشارهای بی برنامه ممکن است به تنش‌های گسترده در منطقه بیانجامد به ویژه آنکه ایران قدرت پاسخ به هر گونه تجاوزی را دارد. به همین دلیل شاهد تغییر در تاکتیک‌های آمریکا هستیم. واشنگتن در مرحله نخست با مذاکرات غیر مستقیم موافقت کرد.

این کشور به خوبی از هزینه‌های بالای هر گونه جنگ افروزی در منطقه خبر داد. جمهوری اسلامی ایران نیز به خوبی می‌داند که با شیطان بزرگ رو به رو است؛ بنابراین با وجود بی اعتمادی به دولت آمریکا همچنان تلاش می‌کند جایگاه منطقه‌ای و تأثیرگذاری راهبردی و نظام اسلامی خود را حفظ کند.

ایران به دنبال بهبود اوضاع اقتصادی خود در سایه تحریم‌ها علیه این کشور است. تهران معتقد است که مذاکرات فرصتی برای بهبود روابط بین الملل به شمار می‌رود اما در عین حال از مبانی انقلابی و ایدئولوژیک خود عقب نشینی نخواهد کرد. در سیاست خارجه ایران چندین شاخصه و پایه مستحکم باعث شده این کشور به یک بازیگر محوری در مذاکرات تبدیل شود. نخست موقعیت ژئوپلیتیک و راهبردی کشور ایران که تأثیر به سزایی در سیاست خارجی آن به صورت مستقیم و غیر مستقیم دارد. منابع اقتصادی متعدد و غنی مانند نفت و گاز و ثروت‌های معدنی دیگر که در دیدگاه جهانی منابع حیاتی و راهبردی به شمار می‌روند.

در کنار این موارد، عوامل غیر مادی در تعیین شکل نظام سیاسی ایران و روابط سیاسی این کشور تأثیر گذار هستند. به عنوان مثال با وجود فشارهای بین المللی شاهد اتحاد داخلی و شبکه همپیمانان منطقه‌ای ایران هستیم که در کنار این کشور در برابر هر تجاوزی می‌ایستند. تجربه طولانی ایران در مذاکرات باعث شده دست این کشور در زمینه چانه زنی بر سر مسائل مختلف و جدا کردن پرونده‌های گوناگون از یکدیگر پر باشد.

حضور ایران بر سر میز مذاکره به معنی دست کشیدن این کشور از برنامه هسته‌ای صلح آمیز یا موشکی یا دوستان منطقه‌ای خود نیست. حمایت از آرمان فلسطین و جنبش‌های مقاومت در لبنان، فلسطین و عراق بخش اساسی از راهبرد این کشور را تشکیل می‌دهد. آمریکا به خوبی می‌داند که باید اعتماد از دست رفته تهران را جلب کند. ایران نیز بر این نکته تاکید دارد که برنامه هسته‌ای این کشور مورد مذاکره است نه برنامه موشکی که یک مسأله داخلی مربوط به امنیت ملی آن به شمار می‌رود.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=103192

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.