آوین ویژه»

کلیسای بی‌سایه در چین /عکس «هاگیر واگیر» تلنگر می‌زند/تئاتر ببینید و از تئاتری‌ها حمایت کنید دعای وزیر امور خارجه ایران در لباس خادمی امام هشتم(ع) ثبت نام سهام عدالت ۱۴۰۳ را از دست ندهید روسیه: ۱۴۰۵ نظامی اوکراین کشته شدند «بایدن» پیش از ترک کاخ سفید، باز هم روسیه را تحریم خواهد کرد اورژانس ١١۵ شهرستان ابهر به شبکه بی سیم دیجیتال تجهیز شد نساجی مازندران لایق برد بود صنایع پائین‌دستی پتروشیمی توسعه می‌یابد ادعای عجیب ایلان ماسک: هریس رئیس‌جمهور شود توئیتر را می‌بندد! مقام پاکستانی: شروع‌کننده جنگ با هند نخواهیم بود ترامپ: سیاست مرزهای باز «بایدن» عامل تروریسم و خشونت در آمریکاست تلاوت قرآن توسط قاری نوجوان گیلانی در مراسم تجلیل از قهرمانان المپیک و پارالمپیک قهرمانان پرش با اسب کشور در راه ورامین خسارت زلزله به برخی منازل خشتی و کاه گلی روستایی دهرم فارس از مقابله با فرقه واقفیه تا مناظره با قاضی عباسیان در ۹ سالگی؛ مهمترین کرامت امام جواد(ع) چه بود؟ فرمول عیدی بازنشستگان کارگری عوض می شود؟ «فرشته‌ها نمی‌میرند» با صدای مریلا زارعی در بخش ویژه جشنواره فجر

0

«مذاکرات» غیرمستقیم بود و حرف ایران به کرسی نشست؛ دور اول به سود تهران

  • کد خبر : 104609
  • ۲۶ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۴:۱۸
«مذاکرات» غیرمستقیم بود و حرف ایران به کرسی نشست؛ دور اول به سود تهران

اندیشکده شورای روابط خارجی مستقر در نیویورک در گزارشی نوشت که دور نخست مذاکرات ایران و آمریکا «به وضوح به سود ایران پیش رفت.»

به گزارش خبرگزاری مهر، دور نخست مذاکرات تهران و واشنگتن شنبه هفته جاری در عمان به طور غیرمستقیم برگزار شد و اندیشکده شورای روابط خارجی مستقر در نیویورک نوشته است که این مذاکرات به وضوح به سود تهران پیش رفت.

این اندیشکده می‌نویسد: نخست آنکه آمریکا خواستار مذاکرات مستقیم بود و ایران مذاکره غیرمستقیم می‌خواست. مذاکرات در عمان به طور غیر مستقیم برگزار شد و وزیر خارجه این کشور نقش میانجی و انتقال‌دهنده پیام طرفین را ایفا کرد. همچنین، در پایان مذاکرات استیو ویتکاف، فرستاده ویژه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا و عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران در راهروی ساختمان محل مذاکره، یک برخورد ساده در حد سلام و احوالپرسی داشتند نه بیشتر.

در ادامه این گزارش آمده است: دوم آنکه، منتقد اصلی توافق برجام که در سال ۲۰۱۵ بین دولت باراک اوباما و تهران منعقد و ترامپ در سال ۲۰۱۸ از آن خارج شد، اعلام کرد که در این مذاکرات تنها به مسئله هسته‌ای پرداخته می‌شود و بنابراین، از برنامه موشکی ایران چشم‌پوشی شد. براساس گزارش‌ها، مذاکرات در عمان تنها به مسائل هسته‌ای پرداخت و این دقیقاً همان چیزی است که ایران می‌خواهد.

شورای روابط خارجی ادامه می‌دهد: سوم اینکه، به نظر می‌رسد که آمریکا از همان ابتدا، نشانه‌های ضعف بروز داد و هدف پایان دادن به برنامه هسته‌ای ایران را رها کرد. به نوشته نیویورک‌تایمز، «تراکپ و ویتکاف، نشان داده‌اند که هدف غایی‌شان اطمینان از این است که ایران هرگز سلاح هسته‌ای نمی‌سازد و این خلاف درخواست‌های تند و تیز مقامات ترامپ پیش از مذاکرات بود که روی برچیده‌شدن کامل برنامه هسته‌ای تهران و توقف پیشرفت برنامه موشکی آن تاکید داشتند.»

در بخش دیگری از این مقاله آمده است: درک روش‌های مذاکراتی ویتکاف دشوار است. او پیش از مذاکرات به وال‌استریت‌ژورنال گفت که فکر می‌کنم موضع ما با برچیدن برنامه ایران باشد. امروز موضع ما این است. البته این بدان معنا نیست که در کنار این، راه‌های دیگری برای مصالحه بین دو کشور پیدا نخواهیم کرد.

به نوشته این اندیشکده، اگر هدف ویتکاف توافقی است که اجازه بازرسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از برنامه هسته‌ای ایران را بدهد و در عین حال ایران به تولید موشک با بردهای بیشتر و بیشتر ادامه دهد، این یعنی او خواستار «برجام» است. این در حالی است که ترامپ در زمان خروج از این توافق، آن را یکی از بدترین توافقاتی خواند که آمریکا تاکنون وارد آن شده است.

در بخش پایانی این مقاله می‌خوانیم: در حال حاضر به نظر می‌رسد که درخواست‌های قبلی ترامپ، در حال فراموشی هستند.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=104609

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.