آوین ویژه»

پخش سریال درباره فاجعه تروریستی کرمان ۶۰۰۰ میلیارد ریال حقوق دولتی معادن آذربایجان غربی وصول شد بایدن: ۸۰ هزار نیروی نظامی آمریکا برای مقابله با روسیه در اروپا حضور دارند تظاهرات دوباره شهرک نشینان علیه نتانیاهو و درخواست فوری برای تبادل اسرا با حماس فوری/ محمدجواد ظریف عزادار شد چرا باید تن به تغییر و تحول در رویداد «تجسمی فجر» داد؟ بازدید رئیس‌جمهور از نمایشگاه اوراسیا دولت پزشکیان حق ورود به بازار ارز دیجیتال را ندارد ! | رمزارزها آزاد می شوند؟ فعال‌شدن آژیر هشدار در تل‌آویو افزایش ۳۹ درصدی ارزش صادرات از گمرک جلفا ضرورت مرمت آسبادهای نهبندان لازارینی: کودکان غزه درحال تلف شدن از سرما هستند همایش مبلغان ماه مبارک رمضان در تهران برگزار شد برای جوشکاری پروفیل و قوطی از چه الکترودی استفاده کنیم «به یاد پدر» شنیدنی شد؛ نوشتن همیشه هم ساده نیست بایدن امروز در کاخ سفید از ترامپ میزبانی می‌کند واتساپ با این گوشی‌ها خداحافظی می‌کند هاآرتص: حکم محکومیت نتانیاهو به زودی صادر خواهد شد

1

رویکرد انرژی آمریکا در دوره «ترامپ»؛ راهبرد افزایش تولید نفت و گاز در دستور کار

  • کد خبر : 60807
  • ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۸:۱۶
رویکرد انرژی آمریکا در دوره «ترامپ»؛ راهبرد افزایش تولید نفت و گاز در دستور کار

ترامپ در عرصه انرژی، راهبرد افزایش تولید نفت و گاز، مقابله با مقرراتی که به کاهش تولید و صدور انرژی ختم می‌شوند و استفاده از انرژی به عنوان اهرم سیاست خارجی آمریکا را دنبال خواهد کرد.

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل: انرژی و سیاست‌های مرتبط با آن یکی از مهم‌ترین موضوعات سیاست داخلی و خارجی ایالات متحده است. از دوره اوباما به این سو رویکردهای دولت‌های آمریکا بین دو گزینه «تمرکز بر سیاست‌های زیست محیطی و تاکید بر انرژی‌های پاک» در مقابل «افزایش تولید انرژی و عدم توجه به سیاست‌های زیست محیطی و تبدیل انرژی به اهرم سیاست خارجی» در نوسان است. ترامپ مدعی است که با در پیش گرفتن گزینه دوم و افزایش تولید نفت و گاز، می‌تواند انرژی را به اهرم سیاست خارجی آمریکا تبدیل کند.

فرامین اجرایی ترامپ درباره انرژی

از ۴۶ فرمان اجرایی که ترامپ در اولین روز بازگشت به قدرت امضا کرد، شش دستور مستقیماً در ارتباط با صنعت انرژی قرار داشت. این فرامین به خوبی سیاست انرژی آمریکا در دوره جدید (۲۰۲۵-۲۰۲۹) را مشخص می‌کنند.

۱. خروج از توافق پاریس: با اینکه این خروج حدود یک سال طول می‌کشد، اما یک سیگنال فوری در مورد اولویت‌های دولت جدید و اینکه واشنگتن تا سال ۲۰۲۹ علاقه‌ای به دخالت در تمام توافق‌های بین‌المللی مرتبط با آب و هوا و تعهدات مالی آنها ندارد، ارسال می‌کند. نکته قابل توجه این است که با وجود خروج از توافق پاریس، اما آمریکا از کنوانسیون تغییرات آب و هوای سازمان ملل ( UNFCCC) خارج نشده است. بنابراین کرسی این کشور در مذاکرات بین‌المللی آب و هوا همچنان وجود دارد.

۲. مجوز گاز طبیعی مایع ( LNG): که شامل طیف وسیعی از مقررات با هدف آزادسازی انرژی و منابع طبیعی مقرون به صرفه و قابل اعتماد آمریکا می‌شود. این فرمان به توقف صادرات LNG که در دوره بایدن صورت گرفت، پایان می‌دهد. این فرمان همچنین شامل فرایندهایی است که تسهیل مقررات تولید نفت و گاز، حذف استانداردهای بهره‌وری لوازم خانگی و تغییر مقررات در مورد فروش خودروهای الکتریکی را در پی دارد.

۳. اعلام وضعیت اضطراری انرژی ملی برای کاهش محدودیت‌های زیست محیطی: ترامپ پیش از اعلام وضعیت اضطراری بحران تورم را ناشی از هزینه‌های بیش از حد و افزایش قیمت‌های انرژی دانست.

۴. رفع محدودیت‌های حفاری نفت، گاز و مواد معدنی در آلاسکا و قطب شمال: ترامپ در ذیل این فرمان، یادداشت سال ۲۰۲۳ که حفاری نفت را در منطقه‌ای به وسعت ۶.۵ میلیون هکتار در سواحل آمریکا ممنوع کرده بود را نیز باطل اعلام کرد.

۵. دستور به اداره‌های دولتی جهت یافتن راه‌هایی به منظور کاهش قیمت‌ها برای مصرف‌کنندگان: از جمله کنار گذاشتن سیاست‌های آب و هوایی که هزینه سوخت و غذا را افزایش می‌دهد.

۶. اعمال محدودیت‌های جدید در انرژی بادی و منوط کردن اجاره فروش پروژه‌های بادی فراساحلی در آب‌های فدرال به بازبینی اقتصادی و زیست محیطی آنها و تعلیق کلیه اجاره‌ها و مجوزهای فدرال برای پروژه‌های بادی دریایی و خشکی: ترامپ در این باره گفت: «مزارع بادی، زشت و گران بوده و به حیات وحش آسیب می‌زنند.»

رویکرد انرژی ایالات متحده در دوره ترامپ

با توجه به شش فرمان اجرایی مذکور می‌توان راهبردهای کلی انرژی ایالات متحده در دوره ترامپ را شامل موارد زیر دانست:

حمایت از افزایش تولید

مهم‌ترین راهبرد ترامپ، تاکید بر افزایش تولید انرژی است. او در سخنرانی تحلیف خود گفت: «آمریکا یک بار دیگر یک کشور تولیدکننده خواهد بود. ما چیزی داریم که هیچ کشور تولیدکننده دیگری هرگز نخواهد داشت – بیشترین مقدار نفت و گاز در بین کشورهای روی زمین – و ما از آن استفاده خواهیم کرد. ما از آن استفاده خواهیم کرد تا قیمت‌ها را پایین بیاوریم». جدا از درستی یا نادرستی این ادعای ترامپ، او در اولین روز ریاست جمهوری خود به وزارت انرژی دستور بازنگری در تاسیسات صادرات گاز را صادر کرد. برنامه‌ریزی ترامپ برای لغو مالیات‌های ویژه بر متان و حذف مقرراتی که بایدن برای کاهش تولید گاز طبیعی وضع کرده بود، منجر به افزایش سرمایه‌گذاری در گاز طبیعی خواهد شد.

افزایش صادرات گاز طبیعی به آمریکا اجازه حمایت از متحدان از طریق صدور انرژی را خواهد داد. فرمان ترامپ برای لغو ممنوعیت صادرات انرژی، حمایت کنگره را نیز به همراه داشت و برخی نمایندگان همچون کارول میلر، جودی آرینگتون، هنری کوئلار و لو کوریا در بیانیه‌ای ضمن حمایت از این اقدام اعلام کردند که ال‌ان‌جی برای غنی‌سازی تولید انرژی ایالات متحده ضروری است و تصمیم برای توقف صادرات صنعت انرژی ما را در چهار سال گذشته خفه کرده است.

مقررات‌زدایی با محوریت افزایش تولید

مقررات‌زدایی برای افزایش تولید انرژی نفت و گاز دیگر راهبرد ترامپ است. همچنین در دولت بایدن میانگین زمان لازم برای دریافت مجوز برای حفاری در اراضی فدرال به طور قابل توجهی افزایش یافت و از حدود ۲۵۰ روز در سال ۲۰۱۰ به ۳۲۰ روز تا سال ۲۰۲۳ رسید. این در حالی است که دولت ترامپ در نظر دارد با ساده‌سازی فرایندها، این فرایند را با استخدام کارکنان بیشتر تسریع کند.

از سوی دیگر سیاست آزادسازی انرژی، دولت را در مسیر حذف یارانه‌ها و مقررات خودروهای برقی قرار می‌دهد. پایان دادن به اعتبار مالیاتی ۷۵۰۰ دلاری برای خودروهای الکتریکی مستلزم اقدام کنگره است. لغو قوانین آلایندگی فدرال و اقتصاد سوخت که تولیدکنندگان را تشویق به فروش خودروهای برقی می‌کند، اقدام دیگری است که باید از طریق فرایندهای نظارتی معمول انجام شود.

صنایع خودرو در آمریکا که در دوره بایدن عملاً تحت تاثیر الزامات خودروهای الکتریکی قرار گرفتند، مهم‌ترین متضررین لغو مقررات قبلی در مورد انتشار گازهای گلخانه‌ای خواهند بود.

افزایش تولید مواد معدنی حیاتی

دولت ترامپ علاوه بر نفت و گاز، سعی در افزایش تولید مواد معدنی حیاتی از جمله خاک‌های کمیاب و اورانیوم دارد. مهم‌ترین دستور کارهای دولت در این راستا حذف موانع نظارتی، بررسی پتانسیل‌های منابع کشور، قرار دادن زمین‌های عمومی برای استخراج معادن و حمایت از پروژه‌ها با کمک‌های بلاعوض در صورت تأمین بودجه توسط کنگره است.

تبدیل آمریکا به محور انرژی

طبق گزارش سایت Energy in Depth توقف مجوزهای صادرات گاز آمریکا در دوره بایدن نقش آمریکا را به عنوان یک تامین‌کننده قابل اعتماد انرژی کاهش داده است. بر همین اساس ترامپ در بخشی از سخنرانی مراسم تحلیف گفت که «ذخایر استراتژیک آمریکا را دوباره به سمت بالا پر می‌کند و انرژی آمریکا را به سراسر جهان صادر می‌کند.» این موضوع با تاثیر بر دسترسی متحدان آمریکا به گاز، ژاپن را وادار کرد برای افزایش واردات LNG به منابع قابل اتکایی همچون قطر و سایر تولیدکنندگان گاز در غرب آسیا روی آورد.

ترامپ قصد دارد با لغو توقف صادرات، مجدداً با افزایش صادرات گاز اعتماد از دست رفته آمریکا را بازیابد. سوی دیگر نقش انرژی در سیاست خارجی آمریکا به رقابت با چین برمی‌گردد. ترامپ به دنبال بهره‌برداری از انرژی برای فشار بر چین از طریق افزایش صادرات نفت و گاز است تا امکان رشد اقتصادی بالاتر ایالات متحده و تقویت امنیت انرژی متحدان و شرکای اصلی واشنگتن را فراهم آورد.

نتیجه

ترامپ در عرصه انرژی، راهبرد افزایش تولید نفت و گاز، مقابله با مقرراتی که به کاهش تولید و صدور انرژی ختم می‌شوند و استفاده از انرژی به عنوان اهرم سیاست خارجی آمریکا را دنبال خواهد کرد. در عین حال برآیند این سیاست نادیده گرفتن قوانین محیط زیستی و تغییرات آب و هوایی است که در کناره‌گیری از توافق آب و هوایی پاریس دیده می‌شود. اقدامات ترامپ برای افزایش تولید نفت و گاز داخلی و حذف مشوق‌ها برای خودروهای الکتریکی تبعات زیست محیطی فراوانی خواهد داشت.

این در حالی است که سال ۲۰۲۴ گرم‌ترین سال زمین بود و ایالات متحده نیز همچنان درگیر آتش‌سوزی است. آمریکا همچنین بیشترین میزان کربن جهان را تولید می‌کند. آیانا الیزابت جانسون، زیست شناس دریایی و کارشناس اندیشکده آزمایشگاه اقیانوس شهری در آمریکا معتقد است: «این دستورات، هوای ما را کثیف‌تر، مردم را بیمارتر و انرژی را گران‌تر می‌کند و جوامع ما را برای آب و هوای بدتر آماده نمی‌کند»

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=60807

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.