آوین ویژه»

حمله هوایی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان تصمیم جنجالی هیات‌مدیره استقلال/ آبی پوشان نقره داغ شدند تیراندازی به سمت صهیونیست‌ها در شمال کرانه باختری؛ هلاکت ۳ شهرک‌نشین حضور زنان در دولت بر اساس شایستگی‌های آنان است نسل امروز نیازمند نیازمند روایتگری‌های دقیق و شفاف از وقایع دفاع مقدس فرآیندهای انتقال اوراق گام به بازار سرمایه اعلام شد طلا فرو ریخت، بورس اوج گرفت؛ سبدتان را برای ۱۴۰۴ آماده کنید! رئیس جمهور مکزیک: برای تبریک به «دونالد ترامپ» عجله‌ای ندارم عرضه تتر افزایش یافت؛ این چه معنایی برای آینده بازار کریپتو دارد؟ پایان سلطه اقتصادی یکجانبه‌ با تعرفه‌ها و بریکس| بریکس و آسه‌آن؛ پیوند نوظهور اقتصاد آسیا شما نظر بدهید / رفع فیلتر کدام پلتفرم ها در حال حاضر اولویت دارد و چرا ؟ ادامه صدرنشینی تیم ووشو جوانان دانشگاه آزاد اسلامی خراسان شمالی در لیگ برتر مشکلات در استان تهران حریف می طلبد/ معتمدیان چه راهکاری دارد؟ تاکید نخست‌وزیر ایرلند بر لزوم برقراری صلح پایدار در غزه واکنش حماس به شهادت ۲ مبارز فلسطینی در کرانه باختری کارنامه آزمون کتبی جذب مترجم رسمی قوه قضائیه سال ۱۴۰۳ منتشر شد جزئیات مهم درباره واریز سود سهام عدالت (۱۱ آبان) مشکل فاضلاب عالی‌شهر رفع می‌شود

0

نویسنده سعودی: همگرایی ایران و کشورهای عربی زیربنای برقراری امنیت در منطقه است

  • کد خبر : 68495
  • ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۸
نویسنده سعودی: همگرایی ایران و کشورهای عربی زیربنای برقراری امنیت در منطقه است

یک نویسنده سعودی در تحلیل فرصت‌های همگرایی ایران و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس، نوشت که این همگرایی نه تنها برای دو طرف حیاتی است، بلکه در برقراری امنیت منطقه‌ای نیز مؤثر است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وبگاه آکادمی الحوار العراقی، عبدالعزیز الغشیان نویسنده سعودی در مقاله‌ای در مؤسسه پژوهشی آبزرور که یک مؤسسه فکری غیرانتفاعی در دهلی نو است، به بررسی افق‌های همگرایی موجود بین ایران و کشورهای حاشیه خلیج فارس در سال ۲۰۲۵ پرداخته و فرصت‌های این همگرایی را بررسی کرده است. بر اساس این گزارش، الغشیان پژوهشگر جغرافیای سیاسی و مدیر پژوهش‌ها در مؤسسه مطالعاتی آبزرور خاورمیانه در دبی است.

وی معتقد است که منطقه خاورمیانه با آغاز سال ۲۰۲۵ شاهد مجموعه‌ای از شوک‌ها بود که مهم‌ترین آنها استمرار نسل کشی در غزه و لبنان و همچنین ورود سوریه به دوران بعد از بشار اسد بود که با فرصت‌ها و نگرانی‌هایی همراه بود.

بر اساس این گزارش، در سال ۲۰۲۵ مناسبات میان ایران و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس با آزمون جدی مواجه شد. برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس از جمله امارات آمادگی خود را برای همگرایی با ایران اعلام کردند و برخی دیگر نظیر عربستان سعودی نسبت به این همگرایی همچنان با رویکرد محافظه کارانه تعامل می‌کنند.

به نوشته این مقاله، ماهیت بهبود مناسبات ایران و عربستان سعودی تنها در خصوص تغییر چارچوب مناسبات نبوده است، بلکه با هدف تغییر اساسی در ماهیت این مذاکرات صورت گرفته که باعث می‌شود این مناسبات از روابطی که ممکن است تحت تأثیر فشارهای خارجی قرار گیرد، به روابطی ریشه دار تبدیل شود.

الغشیان یکی از مهم‌ترین موانع همگرایی بین دولت‌های حاشیه خلیج فارس و ایران را دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا می‌داند و معتقد است که گفتمان افراطی بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی و دونالد ترامپ می‌تواند نگرانی‌ها نسبت به ایران را افزایش دهد و کشوری مانند عربستان سعودی ترجیح می‌دهد از افتادن در این کشمکش‌ها خودداری کند.

این کارشناس مسائل عربی با اشاره به اینکه همچنان فرصت‌هایی وجود دارد که می‌توان از آنها در راستای تقویت همگرایی بین ایران و کشورهای حاشیه خلیج فارس استفاده کرد، از جمله این فرصت‌ها را همکاری اقتصادی دانست که در سایه اعتمادسازی بین طرفین امکان تقویت مناسبات تجاری و اقتصادی را بیشتر می‌کند.

این مقاله می‌افزاید که باز شدن کانال‌های گفتگوی مستمر میان دو طرف می‌تواند به حل مسائل فیمابین و کاهش تنش‌ها کمک کند. همگرایی بین کشورهای حاشیه خلیج فارس و ایران می‌تواند به عنوان یک خاستگاه امنیتی با اهمیت تلقی شود که حفظ آن ضروری است. این همگرایی نه تنها برای ایران و کشورهای حاشیه خلیج فارس حیاتی است، بلکه می‌تواند زیربنای برقراری امنیت در تمام منطقه شود، چرا که به شکل تأثیرگذاری با دیگر مسائل منطقه‌ای در ارتباط است.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=68495

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.