آوین ویژه»

اجرای تقاطع غیر همسطح در شهرکرد بار ترافیکی را کم می‌کند جهانگیر: بدون اغماض ‌با سقط جنین برخورد می‌کنیم زائران راهیان نور در شلمچه رویداد «روز ایپکو» در دانشگاه صنعتی تبریز برگزار می‌شود «چهارشنبه‌های تجربه‌نوردی» در حوزه علمیه اصفهان وزیر ورزش زمان برگزاری اولین بازی در ورزشگاه آزادی را اعلام کرد انجام ۴ ماموریت پلیسی در استان سمنان/کلاهبردار به دام افتاد شاخص بورس ۴۲ هزار واحد افت کرد ادعای ترامپ؛ «می‌خواهم ایران کشوری بزرگ و شاد باشد»! حضور «شلته» در چند جشنواره خارجی احتمال اعلام آتش‌بس در لبنان طی ساعات آینده خبر مهم پزشکیان درباره لایحه FATF بیت کوین آماده جهش شد! همراهان رییس جمهور در اولین سفر استانی دکتر پزشکیان به سیستان و بلوچستان چه کسانی خواهند بود؟ ۲ شهید در حمله رژیم صهیونیستی به ضاحیه جنوبی بیروت شگفتی‌های صنایع‌دستی لرستان؛تولید یک تنی «پشم گوسفند» در معمولان کوبا تهدیدات ترامپ علیه ایران را محکوم کرد ولخرجی آموزش و پرورش برای این گروه | حساب فرهنگیان شارژ می شود

1

ماجرای محور فیلادلفیا و احتمال فروپاشی توافق آتش+فیلم

  • کد خبر : 77306
  • ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۹
ماجرای محور فیلادلفیا و احتمال فروپاشی توافق آتش+فیلم

نوار مرزی باریک بین مصر و باریکه غزه، معروف به «فیلادلفیا»، اخیرا بسیار مورد توجه و اهمیت قرار گرفته است.


دریافت
15 MB

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز اطلاع رسانی فلسطین، نوار مرزی باریک بین مصر و باریکه غزه، معروف به «فیلادلفیا»، اخیرا بسیار مورد توجه و اهمیت قرار گرفته است. محور صلاح الدین یک نوار مرزی داخل نوار غزه است که به فاصله ۱۴ کیلومتراز گذرگاه کرم ابوسالم تا دریای مدیترانه امتداد دارد.

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی طی نشست مطبوعاتی در قدس در دوم سپتامبر گذشته و در اوج جنگ خود علیه غزه نقشه نوار غزه را نشان می دهد و می گوید که نظامیان این رژیم نباید محور فیلادلفیا را ترک کنند زیرا بر اساس ادعای او محور شرارت به آن نیاز دارد و فشارهای بین المللی بازگشت به آنرا برای تل آویو در صورت عقب نشینی سخت می کند.

محور فیلادلفیا بر اساس نامگذاری فلسطینی ها محور صلاح الدین، فاصله حائل میان نوار غزه و شبه جزیره سینا در مصر را مشخص می کند و به طول ۱۴ کیلومتر از دریای مدیترانه تا گذرگاه کرم ابوسالم امتداد دارد و در آن گذرگاه رفح واقع شده است.

از زمان امضای توافق کمپ دیوید در سال ۱۹۷۹ از قرن گذشته، رژیم صهیونیستی و مصر درباره ایجاد منطقه ای حائل طی عقب نشینی ارتش رژیم صهیونیستی از شبه جزیره سینا توافق کردند و این همراه با حضور محدود نظامیان صهیونیست در منطقه مرزی بود.

پس از ان حضور نظامی رژیم صهیونیستی در این محور ادامه داشت تا اینکه در سال ۲۰۰۵ رژیم صهیونیستی شهرک هایش در نوار غزه را تخلیه کرد و این محور تحت اداره تشکیلات خودگردان فلسطین شد.

پس از تحولات هفتم اکتبر، رژیم صهیونیستی یورشی زمینی در۱۳ دسامبر ۲۰۲۳ انجام داد و بر این محور مسلط شد. حضور نظامی اسرائیل به رکنی اصلی و کارتی مهم در مذاکراتی تبدیل شد که هدف از آن رسیدن به توافقی برای آتش بس بود.

توافق آتش بس به کاهش تدریجی نظامیان اسرائیلی در منطقه ای تصریح کرد که محور فیلادلفیا را هم شامل می شد. در مرحله نخست که ۴۲ روز به طول می انجامد و از ۱۹ ژانویه گذشته بود و در مرحله دوم که مدت آن ۴۲ روز هم است؛ نظامیان صهیونیست باید به طور کامل به خارج از غزه عقب نشینی کنند، اما اظهارات اخیر مقامات صهیونیست حاکی از آن است که رژیم صهیونیستی ممکن است به آن پایبند نباشد.

نتانیاهو و وزیر جنگش یسرائیل کاتز بر پایبندی به ادعاهایی مبنی وجود تونلهایی زیر محور فیلادلفیا و احتمال وارد کردن سلاح و مهمات به غزه از طریق آن پافشاری می کنند. ماندن در این محور نقطه اختلاف اصلی میان نتانیاهو فرماندهی نظامی پیشین بود؛ اما اکنون نقطه توافقی با فرماندهی نظامی جدید است و این امر توافق آتش بس را با چالشی جدی روبرو می کند.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=77306

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.