آوین ویژه»

هشدار سطح زرد هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد اختلال در تردد محور پیرانشهر به مرز تمرچین به علت لغزندگی جاده اجرای طرح جهش تولید دیم‌زار‌ها در ۲۲هزار روستای کشور زمان تکمیل طرح ریلی چابهار-زاهدان مشخص شد گرد و غبار در بندرعباس بازگشت دوباره طارمی به نیمکت اینتر رئیس‌جمهور: دولت مصمم به تحول در مدارس دولتی است جمع شدن بساط تخلفات کمیسیون ۱۰۰ با ماده ۱۴ قانون الزام مستندی پیرامون ترویج گفتگوهای فلسفی به سه زبان ساخته شد دسته روی «ام المقاومه» در مازندران برگزار می شود بورس در اغما/ مسیر مبهم اصلاحات اقتصادی پس از استیضاح بورس فردا تعطیل شد اولویت اول ما حمایت از تولید و سرمایه‌گذاری است سازمان بهداشت جهانی: اسرائیل مانع ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه است نخست‌وزیر گرینلند: دست آمریکا به جزیره ما نخواهد رسید خانواده‌های شهدا نماد ایثار و مقاومت هستند کارگری پزشکیان در اهواز / رئیس جمهور آستین بالا زد + فیلم معرفی نامزدهای سینمایی جشنواره فیلم‌های ورزشی

1

شاخه‌های خارجی «پ.ک.ک» تنها با دستور آمریکا سلاح‌ها را کنار می‌گذارند

  • کد خبر : 77333
  • ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۶
شاخه‌های خارجی «پ.ک.ک» تنها با دستور آمریکا سلاح‌ها را کنار می‌گذارند

«علی اوزگوندوز» معتقد است که اوجالان رویکردی عمل‌گرایانه اتخاذ کرده و بر این باور است که به جای مبارزه مسلحانه، بهره‌گیری از امکانات دولتی و پیشبرد اهداف از طریق دموکراسی سودمندتر خواهد بود.

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل، اوجالان بنیان‌گذار پ‌ک‌ک روز پنج‌شنبه ۲۷ فوریه، در اقدامی تاریخی نیروهای پ‌ک‌ک را به پایان دادن به دهه‌ها مبارزه مسلحانه علیه دولت ترکیه و انحلال این گروه فراخواند و بر آمادگی خود جهت مشارکت در روند صلح با آنکارا تاکید کرد.

عبدالله اوجالان که از سال ۱۹۹۹ در جزیره‌ای در دریای مرمره زندانی است، ضمن تأکید بر حمایت خود از مبارزه مدنی به جای نزاع مسلحانه افزود: کردها باید کنفرانس سیاسی برگزار کنند. کردها و ترک‌ها هزاران سال است که با هم زندگی کرده‌اند و سرنوشت یکسانی دارند.

رئیس حزب کارگران کردستان (پ.ک. ک) در این‌باره افزود: من خواستار زمین گذاشتن سلاح هستم و مسئولیت تاریخی این فراخوان را بر عهده می‌گیرم. راه مبارزه ما، دموکراسی و ایجاد جامعه دموکراتیک است. راهی جز دموکراسی و گفتگو وجود ندارد و جمهوری جز از طریق دموکراسیِ برادرانه زنده نخواهد ماند.

در همین راستا «علی اوزگوندوز» نماینده سابق پارلمان ترکیه، حقوقدان و سیاستمدارعضو «حزب جمهوری خلق» گفتگویی را با بخش ترکی (استانبولی) خبرگزاری مهر انجام داده که متن این گفتگو در ادامه می‌آید:

سرانجام پس از سال‌ها درگیری میان پ‌ک‌ک و ترکیه، با درخواست دولت باغچلی و برخی مذاکرات، عبدالله اوجان فراخوان منحل کردن پ‌ک‌ک را داد. چند سال پیش مرحوم مهمت علی برانت روزنامه‌نگار پیشکسوت ترکیه‌ای گفتگویی با اوجالان انجام داده بود که نوع صحبت‌های اوجالان نشان می‌داد مصمم در ادامه مسیر پ ک ک است، اکنون چه عوامل و زمینه‌ای موجب شد تا اوجالان فراخوان انحلال پ ک ک را اعلام کند؟

همان طور که عبدالله اوجالان بنیانگذار و رهبر کنونی حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) در بیانیه خود اعلام کرده است، اکنون و در شرایط فعلی پ‌ک‌ک دلیل وجودی خود را از دست داده است و این امر انحلال آن را «ضروری» می‌کند. گفتگویی که با مرحوم مهمت علی برانت انجام شد، مربوط به سال ۱۹۹۲ بود، یعنی ۳۳ سال پیش، و از آن زمان تاکنون، هم در جهان و هم در منطقه، تغییرات زیادی رخ داده است. به نظر من، اوجالان با ارزیابی شرایط موجود، رویکردی عمل‌گرایانه اتخاذ کرده و بر این باور است که به جای مبارزه مسلحانه، بهره‌گیری از امکانات دولتی و پیشبرد اهداف از طریق دموکراسی سودمندتر خواهد بود.

از این پس روند به چه شکلی خواهد بود. به نظر می‌رسد اعضای پ ک ک هنوز پیام اوجالان را باور نکرده است و اعلام کرده‌اند اوجالان باید پیام ویدئویی ارسال کند. به نظر شما پ ک ک به فراخوان اوجالان گوش خواهد داد؟

به نظر من شورای رهبری پ ک ک در قندیل به این فراخوان پاسخ مثبت خواهد داد. اما امروز پ‌ک‌ک واقعی در واقع یگان‌های مدافع خلق کرد (YPG) و حزب اتحاد دموکراتیک (PYD) است که در شمال سوریه تحت حمایت آمریکا و اسرائیل مسلح و تقویت شده است و YPG تنها در صورتی می‌تواند سلاح خود را زمین بگذارد که آمریکا بخواهد. بنابراین، بر این باورم که شاخه‌های خارجی پ ک ک در سوریه و ایران، یعنی YPG و پژاک، به این فراخوان پاسخ مثبت نخواهند داد.

از این پس روند حقوقی در خصوص محکومیت و مجازات اوجالان به چه شکلی خواهد بود؟

بر اساس قانون مجازات کیفری ما، افرادی که به دلیل تأسیس و رهبری سازمان تروریستی به حبس ابد محکوم شده‌اند، امکان آزادی ندارند و باید تا پایان عمر در زندان بمانند. اما با اصلاحاتی در این قانون، فردی که به حبس ابد مشدد محکوم شده است، در صورتی که ۲۵ سال از دوران محکومیت خود را با «حسن رفتار» در زندان سپری کرده باشد، می‌تواند از طریق «آزادی مشروط» یا «حصر خانگی» از زندان آزاد شود. در این صورت ممکن است راهی قانونی برای آزادی اوجالان فراهم شود. در واقع، اظهارات آقای دولت باغچلی در خصوص استفاده از «حق امید» نیز مربوط به همین مسئله بود.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=77333

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.