آوین ویژه»

رای‌گیری در انتخابات ۲۰۲۴ / کامالا هریس برگه رای خود را به کالیفرنیا فرستاد تلاوت آیات قرآن کریم توسط قاریان محفل در مراسم تشییع سید حسن نصرالله فیلمسازان ایرانی در رقابت جشنواره فیلم احمدآباد کادر درمان توقع ویژه‌ای از رئیس جمهور برای حل مشکلاتشان دارند قرآن کریم و «تبیین راه حق» اولویت نانوایی‌ها پخت نان ساده با کیفیت باشد خودروی نیسان حاوی قاچاق چوب تاغ در جاده طرود واژگون شد موافقت آمریکا با فروش ۶ میلیارد و ۷۵۰ میلیون دلار تسلیحات به اسرائیل مسیرهای راهپیمایی روز قدس در شهرستان‌های استان اردبیل اعلام شد قرائت دعای جوشن کبیر در حرم حضرت معصومه (س) شولتس از پارلمان آلمان رای اعتماد نگرفت/ انتخابات زودهنگام نزدیک‌تر می‌شود قیمت طلا ۱۸ عیار امروز ۶ اردیبهشت اعلام شد + جدول راهپیمایی محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی در لرستان برگزار می‌شود ماهواره‌های جدید استارلینک برای اتصال مستقیم به موبایل به مدار رسیدند رشد صادرات آلومینیوم ایران با وجود چالش‌های جهانی و داخلی ظریف: به فعالیت خود در دولت ادامه می دهم موافقت «قسد» با استفاده از پرچم تغییر یافته سوریه واکنش شورای اطلاع‌رسانی دولت به توهین یک فرماندار به خبرنگاران

0

فراخوان «اوجالان» برای خلع سلاح «پ.ک.ک» بازی در زمین اردوغان است

  • کد خبر : 79955
  • ۱۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۵
فراخوان «اوجالان» برای خلع سلاح «پ.ک.ک» بازی در زمین اردوغان است

رضا عابدی کارشناس مسائل ترکیه معتقد است که عبدالله اوجالان با بیانیه‌ای که داد در زمین اردوغان بازی کرد و سعی دارد اعتماد رئیس‌جمهور ترکیه را جلب کند.

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل: عبدالله اوجالان رئیس حزب کارگران کردستان ترکیه موسوم به پ. ک. ک در دیدار با نمایندگان حزب برابری و دموکراسی خلق‌ها در جزیره امرالی یک «پیام تاریخی» صادر کرد و با این پیام به چهار دهه نزاع با ترکیه پایان داد.

اوجالان با بیان اینکه خواستار زمین گذاشتن سلاح هستم و مسئولیت تاریخی این پیام را بر عهده می‌گیرد، اعلام کرد: همه گروه‌ها باید سلاح‌های خود را زمین بگذارند و پ.ک. ک باید خود را منحل کند.

«رضا عابدی» کارشناس مسائل ترکیه درباره پیام اوجالان درباره پ ک ک در گفت‌وگو با خبرنگار مهر گفت: به طور مشخص از اواخر دوره امپراتوری عثمانی وضعیت کردهای ترکیه، وضعیت مطلوبی نبوده است. برخوردهای خشونت آمیزی در دوره عثمانی با کردها صورت گرفته است. کردها مورد تبعیض و سرکوب قرار گرفته‌اند. بعد از شکل گیری جمهوری نوین در ترکیه در سال ۱۹۲۳ همچنان شاهد تبعیض قرار گرفتن کردهای ترکیه هستیم. بر خلاف ایران که کردها را بخشی از هویت ایرانی می‌داند در ترکیه این‌طور نیست و متأسفانه سال‌ها و دهه‌ها هویت کردی در ترکیه انکار می‌شد. به کردها، ترک‌های کوهی گفته می‌شد. سال‌ها اسامی شهرها، کوه‌ها و مناطق ترکیه نام‌های کردی به خود نمی‌گرفت. زبان کردی ممنوع بود. همچنین خیلی از افرادی که کرد بودند به خاطر انتقاد از وضعیت کردها زندانی شدند.

وی افزود: در دهه ۱۹۷۰ توسط عبدالله اوجالان معروف به آپو حزب کارگران کردستان ترکیه تأسیس و وارد درگیری مسلحانه با حکومت ترکیه شد. در درگیری‌های مختلف تلفات سنگینی را به دولت ترکیه وارد کرد. یکی از دلایلی که ترکیه نمی‌تواند به اتحادیه اروپا بپیوندد درگیری در جنوب شرق ترکیه و بحث کردها و حقوق بشری است. اتحادیه اروپا نگران است با پیوستن ترکیه به این اتحادیه این معضلات و درگیری‌ها به اروپا منتقل بشود. دولت ترکیه از سال ۲۰۰۲ تلاش کرد مساله کردی را حل بکند. سال ۲۰۱۵ تلاش‌های اردوغان شکست خورد و عملاً کردها در مقابل دولت مرکزی ترکیه قرار گرفتند. بسیاری از افرادی که به احزاب کردی وابسته بودند وارد زندان شدند.

به گفته عابدی، اردوغان در حال تلاش است تا فضا را مساعد کند تا در انتخابات سال ۲۰۲۸ رأی بیاورد. شرایط اردوغان با توجه به وضعیت نابه‌سامان اقتصادی ترکیه وضعیت مناسبی نیست. علویان قشر بزرگی در ترکیه هستند. ساقط کردن حکومت علوی بشار اسد و گاهی تنش ترکیه با ایران باعث شده است از اردوغان رضایت نداشته باشند. وضعیت اردوغان در میان کردها هم خوب نیست. اردوغان تلاش دارد با حل مساله کردی آرا کردها را به دست بیاورد و در انتخابات ۲۰۲۸ پیروز بشود.

این کارشناس مسائل ترکیه در پایان مطرح کرد: عبدالله اوجالان با بیانیه‌ای که داد در زمین اردوغان بازی کرد. او سعی کرد اعتماد اردوغان را جلب کند. پ. ک. ک یک سازمان چریکی است. شاخه‌ها و گروه‌های مختلفی دارد. آیا تمام پ. ک. ک حرف عبدالله اوجالان را خواهند پذیرفت یا خیر؟ این را گذشت زمان نشان می‌دهد. ممکن است برخی جریان‌هایی که داخل پ. ک. ک هستند بیانیه اوجالان را نپذیرند یا جریان‌های کردی دیگر با مشی مسلحانه شکل بگیرد.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=79955

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.