آوین ویژه»

آخرین جزئیات بازنگری سهمیه‌های کنکور اعلام شد سفر به اعماق جنگل چقدر هزینه دارد؟ / قیمت انواع تورهای جنگلی + جدول رژیم «الجولانی» ده‌ها تروریست خارجی را از زندان‌های سوریه آزاد کرد قانون بسیاری از ترک فعل‌ها را جرم تلقی نکرده است افزایش مالیات داد کشاورزان انگلیسی را درآورد سردیس حسن ریاحی با حضور وزیر فرهنگ رونمایی شد عذرخواهی رئیس جمهور کره جنوبی در نطق ۲ دقیقه‌ای؛ حزب حاکم: استعفا اجتناب‌ناپذیر است «حاج قاسم» آموزگار منطق مقاومت به جهانیان دورهمی کتاب‌خوانی مادر و کودک؛ محفلی برای تبادل اندیشه مادرانه تاثیر رشد قیمت مس بر بازار سرمایه/ روند صعودی فلز سرخ، بورس را سبز می‌کند؟ قدردانی ویژه ترامپ از پوتین محسن رضایی: اروپا بزرگترین بازنده آمدن ترامپ است لوکس‌ترین پناهگاه آخرالزمانی جهان / عکس برق مزرعه خورشیدی گمیشان ۲۰ درصد گران تر خریداری می شود جدیدترین موضع درخصوص انتقال پایتخت: این طرح نیازمند اجماع حاکمیت و آماده‌سازی زیرساخت‌ها دارد تاثیر پیروزی ترامپ بر اقتصاد جهانی | آسیا رخت عزا بر تن کرد! ۲ سارق حرفه‌ای منازل مسکونی در سمنان دستگیر شدند ترامپ: زلنسکی را بار دیگر به کاخ سفید دعوت می کنم

0

“امنیت دربرابر اوباش” مطالبه عمومی/اراذل در حاشیه امن نیستند

  • کد خبر : 113863
  • ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲۲:۳۶
“امنیت دربرابر اوباش” مطالبه عمومی/اراذل در حاشیه امن نیستند

افزایش ناآرامی‌های محلی، عربده‌کشی‌ها و قمه‌کشی‌های خیابانی در سال‌های اخیر، صدای مردم را درآورد؛ مطالبه برای برخورد قاطع با اراذل، آن‌قدر جدی شد که امروز پلیس و قوه قضاییه با هماهنگی کامل، نشان داده‌اند دوران مماشات با اوباش به پایان رسیده است.

– اخبار اجتماعی –

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، در سال‌های اخیر، افزایش میزان شرارت‌های خیابانی، درگیری‌های مسلحانه و قمه‌کشی‌های علنی در معابر شهری باعث شد امنیت اجتماعی بار دیگر به یکی از دغدغه‌های جدی مردم تبدیل شود. حجم گزارش‌ها، فیلم‌ها و واکنش‌های عمومی در فضای مجازی و رسانه‌ها به‌وضوح نشان می‌داد که مطالبه برای برخورد جدی، سریع و بازدارنده با اراذل و اوباش، به یک خواست فراگیر اجتماعی تبدیل شده است.

مطالبات مردمی در این زمینه نه از جنس انتزاع و کلی‌گویی، بلکه ناظر بر تجربه‌های زیسته و ملموس آن‌هاست. تنها در یک مورد، پس از حادثه قمه‌کشی و عربده‌کشی یک فرد سابقه‌دار در محله مشیریه تهران (اردیبهشت 1402)، ده‌ها نفر از ساکنان منطقه با حضور مقابل کلانتری محل، خواستار برخورد فوری با اراذل شدند.

در کرج، نیز پس از قتل تلخ یک جوان توسط اراذل در تابستان 1403، موج گسترده‌ای از واکنش‌ها در شبکه‌های اجتماعی شکل گرفت و هزاران نفر با هشتگ‌هایی نظیر “#برخورد_با_اراذل” و “#امنیت_حق_مردم” خواستار اقدام جدی مسئولان شدند. بارها مردم با در صحنه‌های بازسازی جرم و شرارت اوباش، صراحت، خواستار ورود قاطع پلیس و دستگاه قضایی شده‌اند.

واکنش میدانی پلیس؛ برخورد بدون تعارف

در پاسخ به این خواست عمومی، فرماندهان پلیس در سطوح مختلف بارها بر ضرورت برخورد قاطع تأکید کرده‌اند. سردار محمدیان، رئیس پلیس پایتخت چندی پیش اعلام کرد: “پلیس با هیچ اراذلی تعارف ندارد. کسانی که امنیت مردم را هدف بگیرند، باید منتظر برخورد سخت ما باشند. برای ما مهم نیست پشت‌شان به کجاست.”

همچنین سردار رضایی، جانشین فرمانده فراجا در اسفند 1403 گفت: “اراذل و اوباش با رفتارهای مجرمانه، احساس امنیت را هدف می‌گیرند. پلیس برای بازگرداندن این احساس به مردم، با اشراف اطلاعاتی و عملیاتی، از هیچ برخوردی فروگذار نخواهد کرد.”

حمایت مجلس از فراجا/ کمک همه دستگاه‌ها برای برخورد با اراذل

از ابتدای سال 1404 تاکنون، طرح‌های مختلف پلیس امنیت و یگان ویژه در مناطق آسیب‌خیز شهری اجرا شد که طی آن‌ها ده‌ها نفر از اراذل سابقه‌دار دستگیر و روانه زندان شدند. بخش‌هایی از این عملیات به‌صورت رسمی منتشر و بعضاً با حکم قضایی، تصاویر و اسامی افراد هم اطلاع‌رسانی شد.

موضع قوه قضاییه؛ مجازات جایگزین؟ هرگز

در کنار پلیس، قوه قضاییه نیز بارها بر ضرورت برخورد قضایی بدون اغماض تأکید کرده است. اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه قضاییه، اخیراً اعلام کرد: در خصوص اراذل و اوباش، قانون به ما اجازه استفاده از مجازات‌های جایگزین را نداده است. جای این افراد، زندان است.

این موضع‌گیری صریح، نشان داد دستگاه قضا همسو با خواست مردم و پلیس، تصمیم دارد با جدیت با مخلان نظم عمومی برخورد کند؛ به‌ویژه آنکه اراذل، امنیت روانی خانواده‌ها را در سطح محلات به چالش می‌کشند.

کاهش شرارت، نتیجه هم‌افزایی

در نهایت، فرمانده فراجا، سردار احمدرضا رادان در بیست‌وهشتمین همایش سراسری فرماندهان، معاونان و مدیران عالی فراجا که صبح امروز برگزار شد، از کاهش محسوس آمار شرارت در کشور خبر داد و گفت: “با برخوردهایی که ناشی از حمایت دستگاه قضا و تلاش مجدانه همکارانم بوده، درگیری‌ و شرارت‌ خیابانی نسبت به سال گذشته، 40 درصد کاهش پیدا کرده است.”

این آمار، پشتوانه‌ای رسمی برای تحلیل عملکرد پلیس و دستگاه قضایی در برخورد با اراذل به شمار می‌رود. عددی که به‌خوبی نشان می‌دهد وقتی مردم بخواهند، حاکمیت پاسخ دهد و نهادها هماهنگ عمل کنند، نتیجه امنیت پایدار خواهد بود.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=113863

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.