به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، حسن بابایی در نشست با مدیران استان گلستان اظهار کرد: امروز شاهد یک وضعیت مطلوب در تثبیت مالکیت در استان هستیم. در آخرین جلسه در شورای حفظ حقوق بیتالمال استان گلستان؛ انتقال سوابق ثبتی گلستان که در استان همجوار بود مصوب شد که در کمتر از یک هفته انتقال اسناد انجام شد.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: صدور سند در پهنه تاریخی و میراثی نیز مورد تأکید بود که 14 فقره سند در محدوده دیوار دفاعی گرگان بهمساحت 164 هکتار صادر شده که کاری مهم و اساسی است.
وی با تأکید بر اهمیت صدور اسناد در پهنههای تاریخی و میراثی گفت: در سفر یک ماه قبل رئیس قوه قضائیه به همدان نیز سند تپه تاریخی هگمتانه رونمایی و به استانداری اعطا شد.
بابایی بیان کرد: صدور اسناد مالکیت پارک علم فناوری، حل معضل ثبتی 200 خانوار بازنشسته در شرکت تعاونی مرزی اترک و مخازن دو سد گلستان و وشمگیر در قالب 8 فقره بهمساحت 2 هزار هکتار نیز از دیگر اقدامات ارزشمند بوده است.
وی در ادامه به قانون الزام به ثبت رسمی اموال غیرمنقول اشاره کرد و گفت: این قانون از 3 تیرماه 1403 لازم الاجرا شده و برخی مواد قانون بهطور کامل اجرا شده است و برخی مواد فرصت برای اجرا دارند.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: از زمان لازم الاجرا شدن قانون، اسناد حدنگاری مشمول این قانون هستند. در خصوص اسنادی که بهرنگ سبز هستند، از زمان لازمالاجرا شدن این قانون اگر این اسناد بهصورت اسناد عادی یا قولنامهای تنظیم شود در هیچ دستگاهی پذیرفته نیست. بهرغم تصویب و ابلاغ قانون و اطلاعرسانی در رسانههای مختلف، بعضاً برخی از مردم یا متصدیان املاک اقدام به تنظیم سند عادی یا قولنامه میکنند که عواقب آن بهعهده افراد است و هیچ عذری پذیرفته نیست.
وی با تأکید بر اینکه سند عادی قابل قبول نیست، گفت: اگر فروشنده یا خریدار به دادگاه مراجعه کنند دادگاه وارد ماهیت دعوی نمیشود چون دعوی قابل استماع در دادگاه نیست. با قولنامه، دیگر نمیتوان طرح دعوی یا احقاق حق کرد.
وی بیان کرد: تاریخ صدور سند مسئله بسیار مهمی است، یک قرن تاریخ قانونگذاری در حوزه ثبت داریم اما 3 تیرماه 1403 تاریخ تحولی در حوزه ثبت است. بهقصد اسناد را سبزرنگ طراحی کردیم، اسنادی را که قبل از این تاریخ هستند، میتوان قولنامه یا اسناد عادی برای آنها تنظیم کرد.
بابایی بر تثبیت مالکیت اراضی دولتی تأکید و خاطرنشان کرد: نباید ملک و زمین دولتیای داشته باشیم که فاقد سند باشد. اگر پروندهای در محاکم تشکیل شود و دستگاهی مدعی تصرف در زمین شود و ادله آن سند عادی باشد باید در قدم اول آن مدیر تحت تعقیب قرار بگیرد که چرا برای تثبیت اراضی دولتی اقدام نکرده است، چون ما فرصت دادیم، اعلام کردیم از اعتبارات سازمانی اختصاص دادیم تا تمامی اراضی دولتی سنددار شود.
وی بیان کرد: در عرصههای آموزش و پرورش خیلی از اراضی شرایط هبهای دارند و چون سند رسمی برای آموزش و پرورش صادر نشده است وراث برای گرفتن مالکیت اراضی اقدام کردند.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: خیلی از اراضی بنیاد مستضعفان و علوی در اختیار زارعان قرار گرفته است و لازم است بهنحو شایسته در چارچوب آییننامه و قوانین مقدمات توافق و واگذاری بهنفع مردم فراهم شود، این موضوع باید در شورای حفظ حقوق بیتالمال مطرح و اجرایی شود.
بابایی ادامه داد: در پهنه روستایی نیز برنامه خوبی به استانها ابلاغ شده است. صدور اسناد در بافت روستایی باید شتاب بیشتری بگیرد و مردم هم مشتاق هستند، امیدوارم در سفر بعدی جشن اتمام صدور اسناد در پهنههای روستایی را شاهد باشیم.
وی با اعلام اینکه سازمان ثبت بحث تبدیل اسناد دفترچه به تکبرگ را در دستور کار قرار داده است، گفت: در برخی استانها دهیاران مکلف به تبدیل اسناد دفترچهای روستایی به تکبرگ شدند و در این زمینه باید اقدامات ضربتی انجام شود، باید سند دفترچهای جمع شود و طبق قانون هیچ خدماتی به سند دفترچهای نباید داده شود و قابل قبول نیست.
انتهای پیام/+