آوین ویژه»

چرا «هم مسیر» پخش نمی‌شود؟/ وجه تمایز ۲ جشنواره درباره مستند برف و باران استان‌ مرکزی را فرا می گیرد ژست جالب سپاهانی‌ها با کاپ سوپرجام + عکس بانک مرکزی شرایط جدید وام فرزندآوری را ابلاغ کرد شیخ دیاباته کار دست پرسپولیس داد انجام ۴ ماموریت پلیسی در استان سمنان/ ۸ واحد صنفی متخلف پلمب شد شبکه دو در «موقعیت مهدی» قرار گرفت؛ تماشای چند فیلم مهم در تلویزیون واکنش بروکسل به هشدار تعرفه‌ای ترامپ: سیلیکون‌ولی را تحریم می‌کنیم مبلغ سود سهام عدالت برای واریز در ۱۴۰۳ استقبال بی‌نظیر مردم اردبیل از جشنواره موسیقی فجر روایت مقام ارشد دولت آمریکا از سومین دور مذاکرات هسته‌ای با ایران جو پایدار در اکثر نقاط کشور| ورود سامانه بارشی از پنجشنبه رکورد جدید واردات گاز مجارستان از روسیه درگیری های شدید میان تروریستها و افراد مسلح در حمص و حماه نجات ۱۵۵ مسافر حادثه گروگان‌گیری در پاکستان؛ ۲۷ عنصر مسلح کشته شدند ۲ کشته و ۴ مصدوم در پی حادثه ترافیکی در شهرستان دزفول این ایستگاه مترو تاخرداد افتتاح می شود؛پرونده خط 6 و 7 مترو چه زمانی بسته می شود؟ ماکت آیفون SE ۴ در دو رنگ مشکی و سفید منتشر شد /عکس

2

آخرین جزییات اجرای قانون الزام به ثبت رسمی معاملات

  • کد خبر : 78597
  • ۱۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۶
آخرین جزییات اجرای قانون الزام به ثبت رسمی معاملات

معاون امور املاک و‌ کاداستر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: از ۶۷ سامانه برای اجرای قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول ۱۷ سامانه به صورت ۱۰۰ درصد ایجاد، راه‌اندازی و بهره‌برداری شده است.

– اخبار اجتماعی –

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، معاملات اموال غیرمنقول همواره از موضوعات پرحاشیه در نظام حقوقی کشور بوده است. رهبر معظم انقلاب اعتبار معاملات غیررسمی اموال غیرمنقول را منشأ بزرگ فساد دانستند و بر لزوم سلب اعتبار از این‌گونه معاملات تأکید کردند. در همین راستا، قانون الزام به ثبت رسمی معاملات غیرمنقول، در تاریخ ششم آذرماه 1401 توسط مجلس شورای اسلامی تصویب شد و پس از ایرادات شورای نگهبان در مورد برخی مواد و تبصره‌های این قانون، بررسی مواد اختلافی به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شد.

اجرای “قانون الزام به ثبت” سند روند مطلوبی دارد

مجمع تشخیص مصلحت نظام، پس از برگزاری جلسات متعدد و رفع موارد اختلافی سرانجام در تاریخ 26 اردیبهشت 1403 این قانون را موافق با مصلحت نظام تشخیص داد. در نهایت اجرای این قانون از سوم تیرماه 1403 در کشور آغاز شد، به همین جهت مسئولان قضایی تمهیدات لازم برای اجرای دقیق و سریع مفاد این قانون را در دستور کار خود قرار دادند.

آیین‌نامه ماده 14 قانون الزام به‌زودی تصویب و ابلاغ می‌شود

صفدر کشاورز؛ معاون امور املاک و‌ کاداستر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور درباره روند اجرای قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول اظهار کرد: قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول در سه بخش مشخص تدوین و ابلاغ آیین‌نامه‌ها، اجرا و راه‌اندازی سامانه‌ها همچنین تکالیف و وظایف دستگاه‌های اجرایی پیگیری می‌شود. در بخش آیین‌نامه‌ها از مجموعه 14 آیین‌نامه‌ای که باید تصویب و ابلاغ شود آیین‌نامه‌های ماده 3 و ماده 7 این قانون تصویب و ابلاغ شده است.

تبصره 1 و 2 ماده 10 همچنین ماده 14 این قانون نیز به زودی تصویب و ابلاغ می‌شود. بررسی نهایی سایر آیین‌نامه‌ها نیز در معاونت حقوقی قوه قضاییه پیگیری می‌شود که به تدریج تصویب و ابلاغ آن‌ها ارسال و اعلام خواهد شد.

فاز دوم سامانه موضوع ماده 10 قانون الزام اردیبهشت 1404 به بهره‌برداری می‌رسید

وی افزود: برای اجرای قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول یا باید 67 سامانه ایجاد شود و یا اگر سامانه وجود دارد به صورت وب سرویسی تبادل اطلاعات میان دستگاه‌ها صورت گیرد که از این 67 سامانه 17 سامانه به صورت 100 درصد ایجاد، راه‌اندازی و بهره‌برداری شده است؛ مثلاً براساس ماده 3 این قانون امکان اتصال مشاوران املاک برای تنظیم و درج پیش‌نویس و ارسال آن به دفاتر اسناد رسمی از 15 مرداد ایجاد و راه‌اندازی شده است برخی دیگر مانند سامانه موضوع ماده 10 این قانون که فاز اول آن انجام شده و فاز دوم آن در 30 اردیبهشت ماه سال 1404 به بهره‌برداری خواهد رسید.

همکاری و مشارکت 6 وزارتخانه و 4 سازمان با سازمان ثبت و قوه قضاییه در اجرای قانون الزام

معاون امور املاک و‌کاداستر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: در بحث تکالیف و وظایف دستگاه‌های اجرایی، 6 وزارتخانه و 4 سازمان با سازمان ثبت اسناد و قوه قضاییه در اجرای این قانون همکاری و مشارکت دارند که هر کدام به نوبه خود تکالیف و وظایفی برعهده دارند مثلاً وزارت اقتصاد و دارایی باید ارزش معاملاتی را به صورت بر خط به سازمان ثبت اسناد اعلام کند و در خصوص املاک مربوط به مسکونی این اتفاق افتاده است ولی برخی از موارد اعم از املاک وراثی، املاک اداری و املاک تجاری در حال انجام بوده و هنوز نهایی نشده است.

پیگیری و رصد تکالیف و وظایف دستگاه‌های اجرایی در شورای راهبری قانون الزام

کشاورز بیان کرد: سایر دستگاه‌ها مانند سازمان امور اراضی کشور یا وزارت راه و شهرسازی که آرا و تصمیماتی نسبت به اموال غیرمنقول اتخاذ می‌کنند باید این آرای صادر شده را به صورت برخط ارسال کنند که در حال حاضر زیرساخت‌های آن را فراهم می‌کنند. تمام این تکالیف و وظایف دستگاه‌های اجرایی در شورای راهبری اجرای قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول با مدیریت معاون اول قوه قضاییه پیگیری و رصد می‌شود، تکالیف دستگاه‌ها استخراج شده و هر جلسه یک وزارتخانه و یا یک سازمان دعوت و تکالیف مربوطه اعلام می‌شود همچنین زمانبندی و برنامه‌ریزی برای اجرای اهداف و برنامه‌ای که در شورا مصوب و ابلاغ می‌شود، صورت می‌گیرد.

اجرای قانون الزام با یک رشد قابل قبول پیگیری می‌شود

معاون امور املاک و‌کاداستر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور بیان کرد: اجرای قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول با یک رشد قابل قبول پیگیری می‌شود و پیشرفت‌های بسیاری داشته است امیدواریم که با تصویب نهایی آیین نامه‌ها و تکمیل این سامانه‌ها و وب سرویس‌هایی که وجود دارد نهایتاً قانون به نحو صحیح و دقیق اجرایی شود و همچنان که مطلوب و مورد انتظار حاکمیت است بتوانیم از این قانون به نفع مردم به نحو صحیح استفاده کنیم.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=78597

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.