آوین ویژه»

دمای هوا در برخی مناطق خراسان رضوی به کمتر از صفر درجه می رسد بن گویر: باید غزه را از زمین و هوا هدف آتش سنگین قرار دهیم “خبرگزاری مهر” مجرم شناخته نشد پیکر «زنده یاد الله مراد رشتیانی» بازیگر کردستانی در سنندج تشییع شد تنها موضوع مورد مذاکره به روایت عراقچی پیام رهبر انقلاب سرآغاز مرحله‌ای نوین در مسیر تعالی حوزه‌های علمیه است ۲۱ درصد جمعیت گاومیش کشور در آذربایجان‌غربی قرار دارد ۳ کشته بر اثر برخورد ۲ موتورسیکلت در شوش پوتین:دوستانمان در بریکس را از نتایج مذاکرات روسیه-آمریکا مطلع می‌کنیم یزد سه‌شنبه تعطیل نیست رونمایی از پویش قرآنی «نورا» در مشهد ۸۰ اعدام میدانی در لاذقیه تنها در چند ساعت! شلیک نهایی دولت به امید کارگران | وزیر خیال کارفرمایان را راحت کرد «آب مطهر» به اکران می‌رسد پخت ۴۰ دیگ آش نذری در بجنورد به مناسبت ولادت امام حسن مجتبی(ع) بررسی چالش‌های خودروسازی در اکران مستند «اسب بی‌بخار» انصاریان: همه راه‌های انحرافی در دستان شیاطین است صفحه اول روزنامه های گیلان ۴ آذر ماه ۱۴۰۳

0

آسیب‌های اجتماعی و جرائم یکدیگر را تقویت می‌کنند

  • کد خبر : 78599
  • ۱۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۶
آسیب‌های اجتماعی و جرائم یکدیگر را تقویت می‌کنند

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با اشاره به رابطه متقابل آسیب‌های اجتماعی و جرائم، تأکید کرد که هر دو عامل می‌توانند موجب گسترش یکدیگر شوند.

– اخبار اجتماعی –

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نشست مشترک معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه و رییس سازمان اجتماعی کشور با هدف بررسی مسائل و موارد مشترک اجتماعی در محل وزارت کشور برگزار شد. در ابتدای این نشست مدیران و مشاوران هر دو سازمان به طرح مسائل و گزارش عملکرد خود پرداخته و راهکارهایی را ارائه دادند.

جهانگیر رسیدگی به آسیب‌ها پس از وقوع آن‌ها را یکی از معضلات کشور بیان کرد و گفت: کشور دائماً با پدیده‌ها و آسیب‌هایی روبرو است که دیده نمی‌شود و زمانی که اولین لرزش‌های آن حس می‌شود به سراغ آن‌ها می‌رویم تا مانع تخریب و گسترش آسیب‌ها و جرائم شویم ولی ممکن است بی‎نتیجه باشد.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه اولین و فوری‌ترین کار دستگاه‌ها را توجیه آن‌ها نسبت به وظایفشان در کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی بیان کرد.

تأثیر استفاده از پابند الکترونیک در کاهش جرم

جهانگیر ادامه داد: در حوزه آسیب‌های اجتماعی و جرائم باید بررسی کرد سهم هر دستگاه چقدر است و چه مواردی موجب افزایش آسیب‌ها و یا تبدیل آسیب‌های کوچک به آسیب‌های بزرگ می‌شود؛ به طورمثال باید دید سهم مسائل اقتصادی که سیستم اجتماعی کشور را تحت تاثیر قرار داده چقدر است و بر اساس آن برنامه‌هایی را تدوین کرد.

وی در همین راستا یکی از وظایف معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه را ممانعت از تشکیل پرونده‌های قضایی یا پیشگیری از تبدیل پرونده‌های کوچک به پرونده‌های بزرگ عنوان کرد.

جهانگیر به مرکز فناوری اطلاعات و آمار قوه قضاییه و رصدخانه سازمان امور اجتماعی کشور اشاره کرد و گفت:  هنر ما در این زمینه این است که اطلاعات موجود در این دو مرکز به دقت و درستی برای یک هدف مشترک تبادل شود.

وی افزود: بسیاری از اقدامات با موازی‌کاری همراه است و در برخی از حوزه‌ها هیچ کاری صورت نمی‌گیرد و دچار خلأ است که باید از اینگونه موارد جلوگیری شود.

جهانگیر ادامه داد: باتوجه به انبوه مشکلات، آسیب‌ها و جرائم در کشور باید بر اساس ضرورت و اولویت‌بندی به آن‌ها رسیدگی و برنامه‌های فوق‌العاده و متولی خاص برایشان در نظر گرفته شود.

وی در توضیح ضرورت متولی خاص بیان کرد: اگر قرار است کاری ماندگار باشد باید در درجه اول مسئول‌شناسی در آن کار صورت گیرد و پس از مشخص شدن مسئول مربوطه و زمان‌بندی موجود، نتیجه اقدامات را پیگیری کرد.

وی در خصوص شتاب‌دهنده‌ها و هوشمندسازی نیز اظهار کرد: اگر حاکمیت به سمت هوشمندسازی برود بسیاری از مشکلات حل و هزینه‌ها کاهش می‌یابد. مدل‌های موفقی در کشور و سایر کشورها داریم که باید از آن‌ها برای حل مشکلات و مسائل الگوبرداری کنیم.

جهانگیر در همین رابطه افزود: زمانی که به‌صورت هوشمند آسیب‌ها را رصد و تبادل اطلاعات داشته باشیم از نتایج به دست آمده می‌توان نوع مداخلات را مشخص کرد؛ متأسفانه بسیاری از مداخلات ما در صحنه است که نشان از سوء مدیریت دارد، چرا که مدیریت موفق و بهینه با پیش‌بینی‌های خود مانع از بروز آسیب و نیاز به مداخله در صحنه می‌شود.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه تأکید کرد؛ هم آسیب‌ها باعث توسعه جرایم و هم جرایم باعث توسعه آسیب‌ها می‌شود، لذا نباید از آن‌ها غفلت کرد.

جهانگیر به اطلاعات موجود در استان‌ها اشاره کرد و گفت: می‌توان از طریق دادگستری‌های سراسر کشور اطلاعات موجود جمع‌آوری و در کارگروه مشترک بین معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه و سازمان امور اجتماعی کشور از آن‌ها بهره‌برداری کرد.

وی در پایان ارتباط مستمر با دانشگاه‌ها، نهادهای پژوهشی و سمن‌ها را برای حل مشکلات و آسیب‌های جامعه ضروری دانست و تاکید کرد: ضمن بهره‌مندی از دستاوردهای پژوهشی در دانشگاه‌ها و نهادهای پژوهشی باید الگوسازی خیرین و سمن‌ها از موفقیت‌های خود و اشاعه آن در جامعه صورت گیرد.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=78599

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.