آوین ویژه»

بسته های معیشتی دولت در راه است شریعتی اگر زنده بود به افروغ لقب ابوذر زمانه می‌داد گزینه ترامپ برای فرستاده ویژه در امور ایران مشخص شد نقش اندیشه‌های فلسفی آیت الله مصباح یزدی در جامعه شناسی بررسی می شود سازمان بهداشت جهانی: اسرائیل مانع ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه است پنتاگون: آتش‌بس در لبنان همچنان پابرجا است ترامپ چه حرفی زد که ایلان ماسک هیجان‌زده شد؟ لوگو فیلم سینمایی «اسفند» رونمایی شد؛ علی پشت سرت حرف هست! پیکر ۲ شهید گمنام در زنجان تشییع می‌شود مسعود پزشکیان وارد شهر دوشنبه شد خبر فوری درباره قیمت طلا و سکه در ۳ آذر + جدول ابلاغ طرح ملی «زندگی با آیه‌ها» به حوزه‌های علمیه برای ماه رمضان حجت‌الاسلام قمی: باید از قرآن برای افزایش گستره مخاطبان کار فرهنگی استفاده کرد هوشمندسازی در توزیع کالاهای اساسی استان تهران معرفی بازیگران نمایش «ماهرخ» تحلیل فیلم‌های جشنواره فجر در «نقدآورد» رادیو نمایش رویترز: اتحادیه اروپا قرار است برخی تحریم‌ها علیه سوریه را تعلیق کند یک تریدر با روشی عجیب ۱۷ میلیون دلار به جیب زد!

0

هشدار | با خوردن ترشی به سرطان معده سلام کنید !

  • کد خبر : 58948
  • ۱۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۰:۵۱
هشدار | با خوردن ترشی به سرطان معده سلام کنید !

یک متخصص داخلی و رییس بیمارستان سینا فرشچیان همدان اظهار کرد: ژنتیک و سابقه خانوادگی نقش مهمی در بروز سرطان معده دارند، همچنین افرادی که در کنار غذا از ترشی استفاده می‌کنند، بیشتر در معرض خطر قرار دارند.

دکتر مهدی رضوان، بیان کرد: این بیماری از نظر ابتلا، آمار زیادی را به خود اختصاص داده و یکی از شایع‌ترین سرطان‌ها در میان مردان است.

متخصص بیماری‌های داخلی تصریح کرد: در برخی استان‌های کشور به دلیل تفاوت در سبک غذایی و مصرف زیاد ترشی‌جات، غذاهای دودی مانند ماهی و برنج دودی، میزان شیوع سرطان معده بیش از دو برابر استان‌های دیگر است.

وی تأکید کرد: عوامل متعددی مانند عادات غذایی، شیوه پیشگیری از بیماری‌ها، مراقبت‌های بهداشتی و دسترسی به خدمات درمانی نقش مؤثری در ابتلا به سرطان معده دارند.

این متخصص داخلی عنوان کرد: ژنتیک و سابقه خانوادگی نقش مهمی در بروز این بیماری دارند، همچنین افرادی که در کنار غذا از ترشی استفاده می‌کنند، بیشتر در معرض خطر قرار دارند.

رضوان با اشاره به عوامل خطرزا، افزود: مصرف الکل، مواد غذایی کپک‌زده، غذاهای فرآوری‌شده، فست و فودها به ‌ویژه هات ‌داگ، شوری‌جات و استعمال دخانیات از دیگر ریسک فاکتورهای ابتلا به سرطان معده محسوب می‌شوند.

وی هشدار داد: برخی افراد بخش کپک‌زده مواد غذایی مانند مربا یا ترشی را جدا کرده و باقی آن را مصرف می‌کنند که این اقدام نادرست است و مواد غذایی کپک‌زده باید به طور کامل دور ریخته شود.

رییس بیمارستان سینا فرشچیان همدان تأکید کرد: به دلیل وسعت آناتومی معده، سرطان معمولاً در مراحل اولیه علائمی بروز نمی‌ دهد. با این‌ حال، علائم اولیه بیماری ممکن است شامل نفخ و درد شکمی باشد. اگر بیماری در مراحل اولیه تشخیص داده شود، به طور کامل قابل ‌درمان است.

رضوان با اشاره به علائم خطر این بیماری، افزود: درد و نفخ شکمی که مقاوم به درمان باشد، سیری زودرس، کم‌خونی غیرمنتظره به ‌ویژه در مردان یا زنان خارج از دوران بارداری و عادت‌ماهانه، کاهش وزن شدید، تهوع و استفراغ مقاوم به درمان، خون در استفراغ یا مدفوع، از جمله نشانه‌هایی هستند که باید جدی گرفته شوند.

وی پیشنهاد کرد: افراد بالای ۶۰ سال هر ۱۰ سال یک ‌بار کولونوسکوپی انجام دهند و افراد بالای ۴۵ سال در صورت بروز علائم، حتما آندوسکوپی شوند.

این متخصص بماری های داخلی تصریح کرد: استرس می‌تواند با تضعیف سیستم ایمنی در ابتلا به سرطان معده مؤثر باشد، اما اصلاح سبک غذایی، عدم مصرف فست‌فود و دخانیات و دسترسی به خدمات بهداشتی مناسب می‌تواند خطر ابتلا را کاهش دهد.

رضوان توصیه کرد: برای پیشگیری از بیماری‌های گوارشی و سرطان معده، بهتر است آبمیوه‌های تازه، لیموترش و نارنج جایگزین ترشی‌جات شوند.

 


منبع:

ایسنا



کدخبر:
346103


پریا ابراهیمی

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=58948

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.