آوین ویژه»

کسب رتبه‌های برتر کنکور ۱۴۰۳ توسط ۵۹ داوطلب شاهد و ایثارگر بدون استفاده از سهمیه آلودگی هوا بازهم تهران را مجازی کرد؛اجرای طرح زوج و فرد از درب منازل نیروی دریایی آمریکا: جایزه بزرگ سال ۲۰۲۴ باید به یمنی‌ها تعلق بگیرد پذیرش دانشجوی «علوم اقتصاد» در دانشگاه شریف از سال تحصیلی آینده هوای بارانی در آستان مقدس امام رضا(ع) بازدید وزیر دفاع عراق از مرز با سوریه جریمه‌ی عجیب راننده اسنپ در قانون جدید حجاب؛ بار اول سه میلیون تومان، بار دوم ۲۴ میلیون تومان! محله مذهبی‌نشین‌ها کجاست؟ از استخر تا حسینیه اختصاصی نشست «جنسیت، فرهنگ و بیولوژی» با نگاه تحلیلی به این مقوله برگزار می‌شود کاخ سفید در حال بررسی لغو تحریم‌ نفتی روسیه برای پایان جنگ اوکراین است بازپخش برنامه تلویزیونی «جماران» در شبکه ۴ دختران اهل سنت هم با «جشن فرشته‌ها» همراه شدند «گلوبس»: بندر «ایلات» بعد از گذشت بیش از یک سال همچنان متروکه است معاون وزیر آموزش و پرورش: پیام مردم ایران وحدت، همدلی و یکصدایی است ۳۴۹ هزار سفر نوروزی در خراسان جنوبی؛ کاهش تلفات جاده ای والنتینو پاییز ۲۰۲۵ مجموعه‌ی آماده برای پوشیدن چرا کشورهای همسایه محبوب دل کارگران ایران شده‌ اند؟ برای رفع ناترازی‌ها باید مسیر را تغییر دهیم

0

قاضی رازینی که بود؟ + بیوگرافی و سوابق

  • کد خبر : 51375
  • ۲۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۷:۵۹
قاضی رازینی که بود؟ + بیوگرافی و سوابق

حجت‌الاسلام علی رازینی، چهره شناخته‌شده دستگاه قضایی بود که صبح امروز ۲۹ دی به ضرب گلوله کشته شد. او هنگام ترور، ریاست شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور را بر عهده داشت.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از برنا، حجت‌الاسلام علی رازینی، چهره شناخته‌شده دستگاه قضایی بود که صبح امروز ۲۹ دی به ضرب گلوله در محل کار خود واقع در دیوان عالی کشور جان باخت. قاضی رازینی هنگام ترور، ریاست شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور را بر عهده داشت.

 رازینی در سال‌های ۱۳۶۳ تا ۱۳۶۶ دادستان انقلاب تهران بود و سال ۱۳۶۵ به عنوان اولین رئیس سازمان قضایی نیرو‌های مسلح منصوب شد. او از سال ۱۳۶۶ تا اوایل دهه ۹۰ به عنوان حاکم شرع دادگاه ویژه روحانیت فعالیت کرد و از ۱۳۷۳ تا ۱۳۸۳ نیز به مدت ۱۰ سال رئیس کل دادگستری استان تهران بود. قاضی رازینی سابقه ریاست دیوان عدالت اداری (۱۳۸۳ – ۱۳۸۸) و معاونت حقوقی قوه قضائیه (۱۳۸۸ – ۱۳۹۳) را در کارنامه خود دارد. او در انتخاب سال ۱۳۸۵ توانست به دوره چهارم مجلس خبرگان رهبری راه پیدا کند، اما به دوره پنجم راه پیدا نکرد. او نماینده استان همدان در این مجلس بود. از او به عنوان یکی از چهره‌های قضایی دخیل در وقایع تابستان سال ۱۳۶۷ نام برده می‌شود. او از مرداد ۱۳۶۷ با حکم امام خمینی، دادگاه ویژه تخلفات جنگ را تشکیل داد. 

ورود به دستگاه قضا

رازینی از جمله طلاب مدرسه علمیه منتظریه یا حقانی بود که پس از پیروزی انقلاب اسلامی به دستگاه قضایی رفتند. او سال ۱۳۵۹ به دعوت شهید قدوسی به صورت رسمی کار خود را در دستگاه قضایی آغاز کرد و مسئول رسیدگی به پرونده متهمان مواد مخدر شد. او در همین سال به عنوان قاضی دادگاه انقلاب منصوب شد. مرحوم رازینی در سال‌های دهه ۶۰ نقش موثری در محاکمه و مجازات اعضای سازمان مجاهدین خلق در تهران و خراسان داشت.

سابقه ترور ناموفق

رازینی یک بار در سال ۱۳۷۷ مورد سوءقصد گروهی موسوم به مهدویت قرار گرفت. او در زمان انجام این ترور رئیس کل دادگستری استان تهران بود. در جریان این عملیات تروریستی، چهار نفر همراه رازینی زخمی و یک فرد عادی رهگذر نیز کشته شد. مقام معظم رهبری پس از این حادثه به عیادت رازینی رفتند و فرمودند: «این امتحان الهی بود و اینگونه عوارض، نشانه لطف خداست؛ انشالله در آخر یک عمر طولانی شهادت هم نصیبتان بشود. همه‌ی ما در آرزوی شهادتیم. ان‌شاءالله خداوند این را وسیله‌ای برای تقرب بیشتر شما به پروردگار و جلب توجه و لطف پروردگار قرار بدهد. رازینی نیز در این دیدار خطاب به رهبر انقلاب گفته بود: ما پیرو مکتب «والله ان قطعتموا یمینی» هستیم….»  رازینی یک بار دیگر نیز هدف سوءقصد قرار گرفته بود. زنی به عنوان خبرنگار درخواست مصاحبه کرده و در منزل او قصد استفاده از نارنجک داشت. رازینی با هوشیاری و اقدام به‌موقع، او را خلع سلاح کرد و از وقوع حادثه جلوگیری شد.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=51375

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.