آوین ویژه»

راه‌اندازی «موزه هنر انقلاب»؛ شبکه‌سازی هنرمندان اولویت‌ حوزه هنری است پیشنهاد جدید ترامپ به اتحادیه اروپا برای کمک به اوکراین! بازگشت برخی از اساتید لغو قرارداد شده به دانشگاه پیام نور رادار هواشناسی لرستان محدوده ۱۵۰ کیلومتری را پوشش می دهد هلاکت شماری از نظامیان صهیونیست در کمین نیروهای مقاومت اولین تصاویر واقعی از گوشی فوق باریک سامسونگ /عکس سوزاندن پرچم اشغالگران در عیتاالشعب و تیراندازی نظامیان اسرائیلی به لبنانی‌ها+ فیلم سرکرده تحریر الشام: اولویت ما بازسازی سوریه است، نه جنگ با اسرائیل ۵ شهید و ۱۷ زخمی در حمله صهیونیست‌ها به یمن؛ انجام حمله همزمان با حضور مقامات سازمان ملل در صنعا مانور پخت نان در ۲۰۷ نانوایی مشهد با سوخت جایگزین آغاز شد واکنش حماس به نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا زنگ جشنواره قصه‌گویی خراسان شمالی به صدا در می‌آید راهپیمایی روز قدس فرصتی مهم برای اعلام انزجار ملت ایران با اسرائیل قیمت عجیب طلا در روز تعطیل! | بازار سکه و طلا پیش بینی شد نقش محوری زبان فارسی در انتقال فرهنگ و تمدن ایران به پاکستان نماینده مجلس: احتمال تعمد و کارخرابی در انفجار بندر شهید رجایی بسیار کم است باید از راه‌اندازی بازار ارز تجاری استقبال کرد تحرکات نظامی آمریکا در پایگاه عین الاسد و چراغ سبز حاکمان جدید دمشق به واشنگتن

1

ممنوعیت خریدوفروش کتاب آیات شیطانی لغو شد!

  • کد خبر : 5536
  • ۱۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۷:۵۵
ممنوعیت خریدوفروش کتاب آیات شیطانی لغو شد!

طبق حکم دادگاه عالی هند و به بهانه فقدان دستور دولتی، ممنوعیت نشر و خرید و فروش کتاب آیات شیطانی در این کشور لغو شد.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از رویترز، پس از سه دهه، کتاب «آیات شیطانی» متعلق به سلمان رشدی، نویسنده بریتانیایی هندی‌الاصل، در هند رفع ممنوعیت شد. این اقدام به احتمال زیاد خشم مسلمانان بخصوص مسلمانان در هند را برخواهد انگیخت. 

سه‌شنبه گذشته (۵ نوامبر) در پرونده‌ای که سال ۲۰۱۹ باز شده بود و فردی قصد واردات کتاب آیات شیطانی به هند را داشت، دادگاه عالی هند به دولت این کشور اعلام کرد، دستور [دولتی] مبنی بر ممنوعیت واردات کتاب آیات شیطانی به هند، «قابل ردیابی نیست بنابراین نمی‌توان آن را [برای ادامه ممنوعیت] ارائه کرد».

ممنوعیت خریدوفروش کتاب آیات شیطانی لغو شد!

یورو نیوز در این خصوص نوشت: «این ممنوعیت موضوع دادخواستی بود که در سال ۲۰۱۹ توسط فردی به نام ساندیپان خان علیه هیئت مرکزی مالیات غیرمستقیم و گمرکات به دادگاه عالی دهلی ارائه شد. ساندیپان خان اعتبار قانونی حکم سال ۱۹۹۸ این هیئت را که واردات رمان سلمان رشدی را به دلیل محتوای کفرآمیز… آن تحت قانون گمرکی ۱۹۶۲ هند ممنوع کرده بود، به چالش کشید… بر پایه اسناد قانونی، خان از دستگاه قضایی درخواست کرد نسخه‌ای از حکمی که واردات کتاب را ممنوع کرده بود، به او نشان بدهند، اما به او اطلاع داده شد که این سند یافت نشده است».

هند در سال ۱۹۸۸ اولین کشوری بود که این رمان موهن به اسلام و پیامبر اسلام را ممنوع اعلام کرد و در ادامه امام خمینی (ره) فتوای مهدورالدم بودن نویسنده آن را صادر نمود و در کشورهای مختلف اعتراضات گسترده‌ای شکل گرفت. 

دادگاه عالی هند همچنین اعلام کرده که در وضعیتی که دستور دولتی مبنی بر ممنوعیت واردات کتاب مذکور وجود ندارد، گزینه‌ای دیگری برایش نمی‌ماند جز اینکه فرض را بر این بگذارد که چنین حکمی اصلاً وجود نداشته است. بنابراین طبق گفته اودیام موخرجی وکیل ساندیپان خان، این ممنوعیت از پنجم نوامبر به دلیل نبود حکم ممنوعیت، برداشته شده است.

 با اعلام این خبر نوشته که وزارت کشور و وزارت دارایی هند در پاسخ به درخواستش برای اظهارنظر در این موضوع، سکوت کرده‌اند. 
سلمان رشدی پس از حکم امام، نزدیک به سه دهه در پناه دولت بریتانیا زندگی پنهانی را در پیش گرفت و گفته می‌شود اکنون در پناه دولت آمریکا به سر می‌برد اما با این حال، آخرین بار، تابستان دو سال پیش (۲۰۲۲) او در یک همایش ادبی در شمال نیویورک هدف حمله یک جوان آمریکایی (لبنانی‌الاصل) قرار گرفت و زخمی شد و بینایی یک چشمش را از دست داد.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=5536

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.