آوین ویژه»

طرح جامع ریلی قم تدوین می‌شود برنامه‌های ۱۰سال آینده دانشگاه باید متناسب با تحولات پر شتاب علمی باشد اجرای «باغ وحش شیشه‌ای» در سالن انتظامی خانه هنرمندان افشای جزئیات جدید از نقشه‌های امنیتی «بن گویر» برای تشدید تنش‌ها حمله موشکی به اسرائیل/ ۲۶ هزار موشک شلیک شد عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: بیشتر از قبل غنی سازی اورانیوم انجام می‌دهیم محفل؛ جاذبه‌ای نو در ترویج قرآن با عبور از کلیشه ها واکنش وزیر اسبق ارتباطات به رفع فیلتر واتساپ و گوگل پلی مالک سابق باشگاه نساجی قائمشهر با قید وثیقه آزاد شد/ تشریح جزئیات وزیر دفاع کره جنوبی خودکشی کرد تشییع پیکر پاک مادر شهیدان والامقام فرهمند جلسه امروز مجلس آتش خشم بازنشستگان را خاموش کرد + فیلم مجوز واردات خودرو جهت رفع تعهد ارزی صادر شد تاریخ واریز مرحله دوم یارانه معیشتی کالابرگ صراحتا اعلام شد دستور ویژه پزشکیان درمورد سهمیه‌های کنکور هوای بهاری در راه است؛ افزایش دما و وزش باد در برخی مناطق ششمین دوره مسابقات «قرائت و تواشیح برای صلح» در جنوب تایلند برگزار شد تاکید رئیس اداره اوقاف اسلامشهر بر توسعه زیرساخت های مراکز زیارتی

3

درخواست مهم روسیه و چین از ایران درباره FATF

  • کد خبر : 55372
  • ۰۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۶:۰۱
درخواست مهم روسیه و چین از ایران درباره FATF

نایب رئیس اول کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت:حتی کشورهای دوستی نظیر روسیه و چین از ایران خواسته‌اند که جمهوری اسلامی مسائل خود را در FATF حل کند تا همکاری بهتری در مسائل تجاری و اقتصادی بین این کشورها انجام شود و برخی از چالش‌ها در مراودات برای صادرات و واردات رفع شود.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، مهرداد لاهوتی، درباره واکنش تند برخی سیاسیون و نمایندگان مجلس علیه بررسی دوباره FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام، گفت: پیش از این FATF در مجلس نهم به تصویب رسید و شورای نگهبان برخی از بندهای آن را تصویب کرد و برخی از بندها هم به تصویب نرسید تا این مصوبه به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شود و مجمع تشخیص در آن زمان این مصوبه را بلاتکلیف گذاشت.

نایب رئیس اول کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی افزود: در دولت چهاردهم با درخواست رئیس جمهور و موافقت رهبر معظم انقلاب رسیدگی به این مصوبه در دستور کار مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار گرفت تا باردیگر موضوع FATF ، CFT و لوایح پالرمو در مجمع بررسی شود.

نماینده لنگرود در مجلس در تعریفی از مجمع تشخیص مصلحت نظام عنوان کرد: مجمع تشخیص به این معناست که اگر موضوعی بخواهد خلاف قانون اساسی یا خلاف شرع به قانون تبدیل شود، مجمع وارد عمل شده و مصلحت نظام را برای آن موضوع در نظر می‌گیرد و نسبت به بررسی آن اقدام می‌کند. برهمین اساس مجمع تشخیص مصلحت نظام در این زمان طبق فرمایش رهبر معظم انقلاب موضوع FATF، CFT و لوایح پالرمو را بررسی می‌کند. البته هر تصمیمی که مجمع تشخیص درباره آنها بگیرد قابل احترام است.

ف‌ای‌تی‌اف (FATF) یک سازمان فرادولتی است که سیاست‌ها و استانداردهای مبارزه با جرایم مالی، از جمله پولشویی و تامین مالی تروریسم را طراحی و ترویج می‌کند. همچنین CFT کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسیم است و کنوانسیون پالرمو به کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با جرائم سازمان‌یافته فراملی گفته می‌شود.

در شرایط فعلی کشور، FATF یک ضرورت است

وی با بیان اینکه در شرایط فعلی کشور، FATF یک ضرورت محسوب می‌شود تاکید کرد: با توجه به فشارهای اقتصادی به کشور، FATF می‌تواند به کاهش این فشارها کمک کند. البته این به معنای حل تمام مشکلات اقتصادی کشور با بهره بردن از FATF نیست. از طرفی بیشتر بندهای FATF در زمانی که آقای طیب‌نیا (وزیر امور اقتصاد و دارایی دولت یازدهم) تصویب و اجرا شد و فقط موضوعات مربوط به CFT و لوایح پالرمو باقی مانده است.

لاهوتی ادامه داد: حتی کشورهای دوستی نظیر روسیه و چین از ایران خواسته‌اند که جمهوری اسلامی مسائل خود را در FATF حل کند تا همکاری بهتری در مسائل تجاری و اقتصادی بین این کشورها انجام شود و برخی از چالش‌ها در مراودات برای صادرات و واردات رفع شود.

مجلس و دولت فضای اجتماعی و سیاسی کشور را به سمت آرامش سوق دهند

این نماینده مجلس تاکید کرد: در چنین شرایطی، باید مجلس و دولت فضای اجتماعی و سیاسی کشور را به سمت آرامش سوق دهند و در برابر برخی مسائل که دولت چهاردهم آنها را پیگیری می‌کند، مانند مذاکره با آمریکا، فضای تنش‌زا در جامعه ایجاد نکنند.

نماینده لنگرود در مجلس با بیان اینکه تصمیم به مذاکره با آمریکا توسط حاکمیت اتخاذ می‌شود، گفت: همه دولت‌ها در ادوار مختلف انقلاب اسلامی یک حلقه واسط بین حاکمیت و طرف مقابل مذاکره بودند و اگر قرار بر مذاکره باشد، این تصمیم حاکمیت است و دولت در مرحله نخست این تصمیم قرار نگرفته است.

نباید نماینده یا فعال سیاسی بر خلاف تصمیم حاکمیت اظهار نظر شخصی ارائه دهد

نایب رئیس اول کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: شورای عالی امنیت ملی متشکل از سران قوا، فرماندهان نظامی و انتظامی و سایر مقامات عالیرتبه کشور هستند و در حقیقت بخش مهمی از حاکمیت محسوب می‌شوند و اگر این مسئولان تصمیم گرفتند که مذاکراتی انجام شود، من نماینده یا مسئول باید از این تصمیم تبعیت کنیم و قرار نیست هر فرد مسئول، نماینده یا فعال سیاسی براساس اظهارنظر شخصی ارائه دهد.

لاهوتی اضافه کرد: حتی مصوبات شورای عالی امنیت ملی باید به تایید رهبر معظم انقلاب برسد که نشان می‌دهد تمام ارکان نظام درخصوص مسائل مهمی از جمله مذاکرات تصمیم‌گیری می‌کنند. به عبارتی وقتی نظام و حاکمیت براساس افق بلندمدت جمهوری اسلامی تصمیم به مذاکره گرفتند، قطعا نباید نمایندگان مجلس یا احزاب و گروه‌های مختلف نسبت به این تصمیم موضع مخالفی اتخاذ کنند.

وی با اشاره به فرمایشات اخیر رهبر معظم انقلاب اظهار کرد: ایشان در بیانات خود کشورهای اروپایی را از آمریکا تفکیک کردند مبنی بر اینکه باب گفت‌و گو و مذاکره با کشورهای اروپایی باز است. حال اگر نماینده یا فردی از گروه‌های مختلف سیاسی در برابر فرمایشات ایشان موضع مخالفی اتخاذ کند، در حقیقت خلاف میثاق ولایت‌پذیری حرکت کرده است. لذا ضروری است در این مسیر تندروی و کندروی نکنیم.

رئیس جمهور همیشه به مشورت و اطاعت پذیری از رهبری تاکید دارند

لاهوتی خاطرنشان کرد: از همکاران خود در مجلس می‌خواهم از حق نظارتی و بیان نظرات خود در صحن مجلس استفاده کنند، اما در مسائلی از جمله سیاست خارجی وقتی حاکمیت تصمیم‌گیری می‌کند، نباید حرف‌های متضاد، مخالف و متفاوتی گفته شود. چرا که نتیجه آن آسیب به کشور و انقلاب اسلامی است.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=55372

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.