آوین ویژه»

قطع روابط دیپلماتیک رواندا با بلژیک چهره نتانیاهو به اظهارات ترامپ درباره مذاکره با ایران سهامداران بخوانند | ارزش معاملات خرد از ۸ همت عبور کرد! آیت الله جوادی آملی افتخار شیعه و اسلام است تظاهرات اعتراضی صهیونیست‌ها در جنوب «تل‌آویو» کمک هوش مصنوعی به عدلیه؛ شناسایی اموال افراد در ۴ دقیقه آتشی که پهپاد چینی به جان آمریکایی‌ها انداخت اعلام جزییات رویداد موسیقی «گوشه» در نوروز ۱۴۰۴ توقیف ادوات حفاری غیر مجاز در شهرستان ابرکوه محاکمه ۲۱ نفر از متهمان یکی از پرونده‌های قاچاق سوخت مجلس فرآیند دریافت مالیات پزشکان را تعیین کرد نقش فناوری های نوین در ارتقای سطح مدیران گیلان در اعتکاف دانش‌ آموزی رتبه پنجم کشور را کسب کرد اقدام وزارت جهاد کشاورزی برای رفع پلمب یک پژوهشکده معرفی گوشواره‌های طلا زیر ۲ گرم معرفی مدیران هنری «سرزمین من» هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر توافق ایران و آمریکا نزدیک است؟ پاسخ عجیب پزشکیان به سوال چرا رئیس جمهور شدی؟ + فیلم

2

بن سلمان واسطه مذاکرات ایران و آمریکا می شود؟

  • کد خبر : 68889
  • ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۷
بن سلمان واسطه مذاکرات ایران و آمریکا می شود؟

بن‌سلمان آماده میانجیگری بین ایران و ترامپ برای توافق جدید هسته‌ای شد.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از انتخاب، سی ان ان مطلع شده است که «عربستان سعودی مایل به میانجی‌گری بین دولت ترامپ و ایران برای دستیابی به توافقی جدید در حوزه برنامه هسته‌ای تهران است.»

پادشاهی سعودی نگران است که ایران اکنون بیشتر تمایل به دنبال کردن سلاح هسته‌ای داشته باشد، زیرا نیروهای متحد منطقه‌ای آن – که مدت‌ها به‌عنوان عاملی بازدارنده در برابر حملات اسرائیل در نظر گرفته می‌شدند – به‌طور قابل‌توجهی تضعیف شده‌اند. عربستان سعودی امیدوار است که بتواند از روابط نزدیک خود با رئیس‌جمهور دونالد ترامپ برای ایجاد یک پل دیپلماتیک میان ایران و کاخ سفید استفاده کند.مشخص نیست که آیا عربستان سعودی به‌طور رسمی چنین پیشنهادی ارائه داده است یا نه، اما این اقدام نشان‌دهنده تمایل ریاض به استفاده از روابط بهبودیافته‌اش با دشمن پیشین خود و تضمین جایگاهی در میز مذاکره برای یک توافق جدید احتمالی است.

درحالی‌که ترامپ اعلام کرده که خواهان آغاز مذاکرات برای توافقی جدید است، پیام‌های ایران در این زمینه ضدونقیض بوده‌اند.

وزارت خارجه آمریکا و وزارت خارجه عربستان به درخواست‌های سی‌ان‌ان برای اظهار نظر پاسخ ندادند. نمایندگی ایران در سازمان ملل در نیویورک نیز گفت که نظری ندارد.

عربستان سعودی به‌طور علنی از توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ بین ایران و قدرت‌های جهانی استقبال کرد، اما در خفا از ناکامی دولت اوباما در رسیدگی به نگرانی‌هایش درباره فعالیت‌های منطقه‌ای ایران – به‌ویژه برنامه موشکی و نیروهای نیابتی آن از یمن تا عراق و لبنان – ناخشنود بود، زیرا ریاض این مسائل را تهدیدی برای ثبات منطقه‌ای می‌دانست. این کشور بعداً از خروج ترامپ از توافق در سال ۲۰۱۸ استقبال کرد.

مقامات سعودی چشم‌انداز فعلی منطقه را فرصتی تاریخی برای کاهش تنش‌ها با ایران و بهبود روابط می‌دانند و تأکید دارند که نمی‌خواهند در هیچ رویارویی میان آمریکا یا اسرائیل با ایران نقش داشته باشند.

همچنین، آنها نگرانند که ایران در شرایطی که به حاشیه رانده شده، تمایل بیشتری به تولید سلاح هسته‌ای داشته باشد و توافقی جدید را راهی برای جلوگیری از این روند می‌بینند. آنها بر این باورند که ایرانِ به‌شدت تضعیف‌شده به نفع عربستان سعودی نیست، زیرا ریاض سیاست خارجی خود را بازنگری کرده و اولویت را به منافع اقتصادی‌اش داده است و بی‌ثباتی بیشتر در منطقه را مانعی برای پیشرفت می‌داند.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=68889

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.