آوین ویژه»

قیمت جدید برنج تنظیم‌بازاری اعلام شد چرا باید تن به تغییر و تحول در رویداد «تجسمی فجر» داد؟ خط و نشان وزیر راه برای ایرلاین‌های متخلف| مجوزهای شرکت‌های متخلف باطل می‌شود ۷ مصدوم در تصادف شدید ۲ خودرو در ایذه تاسیس پالایش فلزات در پایگاه‌های پنتاگون/ اقدام عملی ترامپ در جهت افزایش تولید داخلی پیش بینی بورس ۱۴۰۴ با سیگنال تصمیمات دولت و بانک مرکزی حمایت بانک‌ها از پروژه های هنری ۱۴۰۳؛ از سپنج تا سی‌صد مراسم خاکسپاری پاپ فرانسیس به روایت تصویر یک افشاگری جنجالی/ مشتریان نرم‌افزار جاسوسی اسرائیلی لو رفتند نماز حضرت زهرا(س) را چگونه باید به جا آورد؟ برنامه‌های دهه کرامت در کشور با محوریت جوانان و نوجوانان برگزار می شود تامین خدمات روبنایی در طرح‌های نهضت ملی مسکن زنجان برنامه ریزی شده است تفاوت گوشی تاشو اپل با سایر گوشی‌های تاشو بازار چیست؟ پلیس‎ ‎کرج مانع خودکشی یک نفر شد حال ۲ نفر از مصدومان انفجار رشت وخیم است؛ علت در دست بررسی واریز مرحله سوم سود سهام عدالت از امروز+میزان سود سرمایه گذاری در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر از اولویت‌های دولت است ملوان یک مهاجم جذب کرد

1

تأثیر مثبت افزایش حسابرسی سیستمی بر کارایی و شفافیت نظام مالیاتی

  • کد خبر : 74747
  • ۰۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۷:۵۶
تأثیر مثبت افزایش حسابرسی سیستمی بر کارایی و شفافیت نظام مالیاتی

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به هوشمند سازی نظام مالیاتی با تکیه بر افزایش حسابرسی سیستمی و تاثیر آن بر کاهش تبعیض، گفت: با افزایش چشم‌گیر حسابرسی سیستمی مبتنی بر جمع‌آوری داده‌ها توسط نظام مالیاتی و ابراز صحیح اظهارنامه توسط مودیان، دیگر شاهد ممیزمحوری و رخدادهایی نظیر اخذ سلیقه‌ای و غیرواقعی مالیات نخواهیم بود و حسابرسی سیستمی منجر به استفاده از معیارهای مشخص و شفاف، خواهد شد که در نهایت موجب کاهش احتمال تبعیض خواهد شد.

سید اسماعیل حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد آنلاین با اشاره به هوشمندسازی نظام مالیاتی و اخذ سیستمی مالیات از مودیان، اظهار داشت: با مکانیزه شدن سیستم مالیات‌ستانی، این سیستم به‌مراتب شفاف‌تر و عادلانه‌تر و مبتنی بر درآمد واقعی افراد و شرکت‌ها خواهد بود. این تغییر به دلیل تمرکز بیشتر، می‌تواند جلوی بسیاری از فرارهای مالیاتی را بگیرد و به‌طور موثر به مبارزه با تخلفات مالیاتی بپردازد.

وی افزود: امیدواریم اقدامات در این زمینه سریع‌تر گسترش یابد تا در نتیجه، اقتصاد کشور به‌طور قابل توجهی تقویت شود. با استفاده از فناوری‌های نوین و مبتنی بر داده‌های بزرگ، امکان نظارت دقیق‌تر بر فعالیت‌های مالی و اقتصادی فراهم شده و در نهایت، منجر به یک نظام مالیاتی مدرن و کارآمد خواهد شد.

حسینی نماینده مردم فارس در مجلس شورای اسلامی بیان داشت: حرکت به سمت مالیات‌ستانی هوشمند نیاز تحقق یک نظام عادلانه و شفاف است. یکی از اقدامات مهم در زمینه تداوم حسابرسی سیستمی، تمرکز ماموران مالیاتی بر مالیات ستانی بر افراد و مشاغل خاص و همچنین شرکت‌هاس بسیار بزرگ یا دانه‌درشت‌ها است. بنابراین با استفاده از فناوری‌های مدرن، علاوه بر امکان تعیین محل مصرف مالیات به‌صورت دقیق‌، زمینه تحقق عدالت در اخذ مالیات نیز فراهم شده است.

حسینی گفت: با شفاف تر شدن روند اخذ مالیات‌ها و افزایش جشم‌گیر حسابرسی سیستمی، مردم بیشتر تمایل به پرداخت مالیات خواهند داشت. بنابراین اگر سیستم مالیات‌ستانی مبتنی بر اعتماد به مودیان قانون‌مدار و افزایش حسابرسی سیستمی و حذف ممیز‌محوری باشد؛ هم شفاف تر و هم مبتنی بر درآمد واقعی مالیات اخذ خواهد شد و تحقق این امر موجب خواهد شد که جامعه در برابر پرداخت مالیات تمکنی داشته باشند.

حسینی با اشاره به تاثیر هوشمند سازی نظام مالیاتی بر کاهش تبعیض، بیان کرد: حرکت از سیستم «ممیزمحور» به سمت یک سیستم «هوشمند» مالیاتی با افزایش حسابرسی سیستمی تأثیرات مثبت بر کارایی و شفافیت مالیاتی دارد. در سیستم ممیزمحور، تصمیم‌گیری‌ها اغلب به‌دست افراد خاصی (مانند ممیزان) انجام می‌شود که ممکن است به نابرابری در ارزیابی و اخذ مالیات منجر شود. اما در یک سیستم سیستمی، استفاده از معیارهای مشخص و شفاف، موجب کاهش احتمال تبعیض خواهد شد.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=74747

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.