آوین ویژه»

سازوکار دریافت ضمانت‌نامه برای افزایش سقف صادرات بررسی می‌شود آزادراه تهران ــ شمال در نوروز امسال تصادف منجر به فوت نداشت مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان منصوب شد تخلیه فوری سفارت عراق در دمشق/ ماجرا چیست؟ درگیری شدید میان ارتش سوریه و تروریستها در حومه حماه هنر یک طلبه، کشف قوانین الهی و بیان آنها برای مردم است بررسی مصوبه کنکوری در جلسه امروز شورای عالی انقلاب فرهنگی پنتاگون: نمی‌توانیم مشارکت فعال نیروهای کره شمالی در اوکراین را تایید کنیم دعوای خانوادگی کار دست نخست‌وزیر کانادا داد؛ «جاستین ترودو» استعفا می‌کند هویت تاریخی اصفهان در حال محو شدن؛ ساخت‌وسازها لایه‌های باستانی را می‌بلعند سامانه جدید بارشی از روز یکشنبه وارد ایلام می شود وزیر جهاد کشاورزی: تمام مطالبات گندمکاران پرداخت شد روزهای تعطیل برای قلب خوب نیستند! اعلام ممنوعیت تردد در محورهای مواصلاتی کشور سقف تراکنش بانکی این افراد تغییر کرد تاریخ واریز حقوق فروردین ماه بازنشستگان کارگری مشخص شد نمایشگاه یاریگران زندگی؛ پلی برای همبستگی مردم و حاکمیت نخستین کاروان قرآنی ویژه ماه مبارک رمضان در میناب راه اندازی شد

1

امام صادق(ع)بزرگ‌ترین مقابله تمدنی باجهل سازمان‌یافته آن دوران را داشت

  • کد خبر : 106276
  • ۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۸:۲۴
امام صادق(ع)بزرگ‌ترین مقابله تمدنی باجهل سازمان‌یافته آن دوران را داشت

قم- مرجع تقلید شیعیان گفت: امام صادق علیه‌السلام با نشر علم، عقلانیت و توحید ناب، بزرگ‌ترین مقابله تمدنی با جهل سازمان‌یافته آن دوران را رقم زد.

به گزارش خبرگزاری مهر، جلسه هفتگی درس اخلاق آیت‌الله جوادی آملی در مسجد اعظم قم به‌صورت حضوری و با حضور اقشار مختلف مردم برگزار شد.

آیت‌الله جوادی آملی در این جلسه با اشاره به جایگاه اهل‌بیت (ع) و نقش نظام اسلامی در استمرار معارف الهی، بر لزوم حفظ اسرار، رعایت حسن خلق، و مقابله با بدی‌ها از طریق نیکی تأکید کرد.

وی ضمن اشاره به اهمیت رازداری و اخلاق اسلامی افزود: امیرالمؤمنین (ع) می‌فرماید: «مَنْ کَتَمَ سِرَّهُ، کَانَتِ الْخِیَرَةُ بِیَدِهِ»، اسرار را برای کسی در میان نگذارید چون اگر کسی اسرارش را فاش سازد، دشمن ممکن است سوءاستفاده کند؛ این سفارش گرچه برای همه لازم است اما برای نظام اسلامی لازم‌تر است.

مرجع تقلید شیعیان ادامه داد: رازداری جزو اصول عقلانیت فردی و اجتماعی است و این اصل باید در جامعه اسلامی به‌صورت مضاعف رعایت شود، غفلت از آن می‌تواند زمینه نفوذ دشمن را فراهم سازد.

وی بیان کرد: انسان مؤمن در زندگی اجتماعی خود، نباید بدی را با بدی پاسخ داد، بلکه در برابر بدی‌ها باید با خوبی و نیکی پاسخ دهد، این سیره مردان الهی است که جامعه را به‌سوی نورانیت و عقلانیت سوق می‌دهد.

آیت‌الله جوادی آملی با تأکید بر تمایز «جهالت» با «جاهلیت» عنوان کرد: نظام جاهلی تنها با دانش و عدالت اصلاح نمی‌شود، بلکه با ظهور امام‌زمان ارواحنافداه که مظهر عقل و تمدن است، جاهلیت به طور کامل از میان برداشته می‌شود. شناخت و معرفت نسبت به امام‌زمان، مقدمه خروج از جاهلیت و ورود به جامعه عقلانی و متمدن است.

وی با بیان اینکه امام، نظام را نظام متمدن می‌کند، تصریح کرد: امام، جاهلیت را به‌کلی از بین می‌برد، نه اینکه صرفاً جاهل را عالم یا عاقل کند؛ این کار که برای شاگردان امام است.

این استاد حوزه همچنین با اشاره به نقش حوزه‌های علمیه، دانشگاه‌ها و مساجد در تربیت انسان‌ها، گفت: هدف نهایی، ساختن یک جامعه عقلانی و الهی است.

آیت‌الله جوادی آملی در بخش دیگری از سخنان خود درباره شهید دکتر مجید شهریاری، از وی به‌عنوان مصداق کامل «رازدار عاقل» و «عالِم متعهد» یادکرد و افزود: علمش را در مسیر عزت اسلام به کار گرفت و با حفظ اسرار کشور، در برابر نفوذ دشمنان خصوصاً نفوذ اسرائیل ایستاد.

وی تأکید کرد: امثال شهریاری‌ها با سکوت مؤمنانه و علم نافذ خود، ستون‌های اقتدار علمی جمهوری اسلامی را مستحکم کردند و این‌چنین شد که دشمنان تاب دیدن چنین نیرویی را نیاوردند و همه این عزیزان را شهید کردند.

این مرجع تقلید با اشاره به لزوم حفظ اسرار و مقابله بانفوذ، افزود: دیوار جامعه عاقل، همان رازداری است؛ حساب قیامت جداست اما ما در دنیا موظفیم عاقل باشیم، راز خود را حفظ کنیم، مراقب نفوذی‌ها باشیم و راه را برای شهریاری‌های دیگر هموار کنیم.

وی با بیان اینکه بدترین فقر، فقر فرهنگی و فکری است، اظهار کرد: امیرالمؤمنین در حکمت ۱۶۳ نهج‌البلاغه می‌فرماید: «الْفَقْرُ، الْمَوْتُ الْأَکْبَرُ» فقر فکری و فرهنگی بدترین نوع مرگ است چرا که انسانی که نداند چگونه زندگی کند، در واقع مرده‌ای متحرک است، فقر علمی و فرهنگی موجب نابودی هویت انسانی می‌شود و بزرگ‌ترین تهدید برای حیات جوامع اسلامی به شمار می‌رود.

این استاد حوزه همچنین در این جلسه که در آستانه شهادت امام صادق (ع) برگزار شد، با اشاره به نقش تمدن‌ساز امام صادق (ع) در عصر عباسیان، تأکید کرد: با وجود فشارها، محدودیت‌ها و مراقبت‌های سنگین حکومت‌های بنی‌امیه و بنی‌عباس، امام صادق علیه‌السلام موفق شد پایه‌های فکری و فرهنگی مکتب اهل‌بیت علیهم‌السلام را مستحکم سازد و تمدنی علمی و معنوی بنیان نهد که آثار آن تا امروز در منابع چهارگانه حدیثی شیعه و علوم اسلامی مشهود است.

وی با اشاره به تربیت هزاران شاگرد برجسته در مکتب آن امام همام، اظهار کرد: درحالی‌که نظام حاکم با گسترش افکار اشعری و جبرگرایانه به تحریف دین می‌پرداخت، امام صادق علیه‌السلام با نشر علم، عقلانیت و توحید ناب، بزرگ‌ترین مقابله تمدنی با جهل سازمان‌یافته آن دوران را رقم زد.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=106276

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.