آوین ویژه»

هفتمین اجلاس روسای دانشگاه‌های سطح یک ایران و روسیه برگزار می‌شود قطب آباد فارس لرزید ائمه اطهار بهترین شارحان و مفسران قرآن کریم هستند  سالانه ۸۷ هزار تن عسل در کلاردشت تولید می شود دیدار اسعد الشیبانی با نخست وزیر عراق مصاحبه ای که موجب دشمنی محمدرضا پهلوی با استاد علی اکبر دهخدا شد پوتین از علی‌اف به خاطر حادثه هوایی در حریم هوایی روسیه عذرخواهی کرد؟ برای آشنایی بیشتر با علل و عوامل پیروزی انقلاب اسلامی، چه کتابهایی بخوانیم؟ نوید محمدزاده بازیگر «باد وحشی» شد پیروزی النصر با درخشش کریستیانو رونالدو ادارات البرز هم در روز چهارشنبه تعطیل شد همسر منصور پورحیدری به هیات مدیره استقلال برگشت اما … میقاتی: دشمن صهیونیستی به صورت کامل به آتش‌بس پایبند باشد ۷ فوتی ناشی از تصادف طی تعطیلات نوروز در استان بوشهر میراث‌ فرهنگی گام بلند برای حرکت به سوی انسجام است حماس: اقدام مالدیو علیه صهیونیست‌ها ستودنی است رفع تعهد واردات نهاده‌ بخش کشاورزی با تائید وزارت جهاد عطر قرآن در کردستان؛ از محافل انس تا نمایشگاه‌های قرآنی

0

آیت الله حائری با تاسیس حوزه قم جریان نوینی در تاریخ تشیع پدید آورد

  • کد خبر : 111718
  • ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۹:۱۵
آیت الله حائری با تاسیس حوزه قم جریان نوینی در تاریخ تشیع پدید آورد

قم- مرجع تقلیدشیعیان گفت: آیت‌الله حائری با درک ضرورت تربیت علما و مبلغان دین، نهضتی نو در حوزه علمیه قم و جریان نوینی در تاریخ تشیع پدید آورد.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت‌الله جعفر سبحانی از مراجع عظام تقلید عصر چهارشنبه در همایش صدمین سال بازتأسیس حوزه علمیه قم با اشاره به پیشینه تاریخی حوزه‌های علمیه شیعه، قم را چهارمین مرکز علمی و دینی شیعیان پس از مدینه، کوفه و خراسان دانست و نقش اشعریان و علمای برجسته‌ای چون ملاصدرا، فیض کاشانی و میرزای قمی را در تداوم حیات این حوزه مهم ارزیابی کرد.

وی، نخستین حوزه علمیه اسلام را متعلق به دوران پیامبر اسلام در مدینه منوره دانست و افزود: این حوزه در عصر امام محمد باقر (ع) جان تازه‌ای گرفت و به عنوان مرکزی برای نشر علوم اسلامی شناخته شد.

وی افزود: دومین مرکز مهم علمی، مسجد کوفه بود که در قرون نخستین اسلامی جایگاه ویژه‌ای در تعلیم فقه و حدیث داشت.

آیت‌الله سبحانی ادامه داد: سومین حوزه شاخص جهان تشیع، در منطقه خراسان و پس از هجرت تاریخی امام رضا (ع) به این سرزمین پایه‌گذاری شد و نقش مهمی در رشد علمی شیعه ایفا کرد.

وی، قم را چهارمین حوزه علمیه شیعیان معرفی کرد و گفت: با ورود خاندان اشعری به قم، این شهر به یکی از قطب‌های علمی و دینی جهان تشیع تبدیل شد.

وی گفت: در کتاب تاریخ قم نیز از عظمت و شکوه علمی این شهر یاد شده و به تعدد مساجد و مراکز علمی آن اشاره شده است.

این استاد برجسته حوزه علمیه با اشاره به سیر تطور تاریخی حوزه قم اظهار کرد: فعالیت‌های علمی این حوزه از قرن سوم هجری آغاز شد و تا قرن ششم تداوم داشت، اما حمله مغول در ابتدای قرن هفتم آسیب‌های جبران‌ناپذیری به شهر قم وارد کرد.

وی دوران صفویه را مقطعی مهم در حیات حوزه علمیه قم دانست و افزود: در قرن یازدهم، علمایی همچون ملاصدرا و داماد او، مرحوم فیض کاشانی، جایگاه علمی قم را تثبیت کردند و همچنین در قرن سیزدهم، حضور میرزای قمی رونقی دوباره به حوزه بخشید.

آیت‌الله سبحانی در بخش دیگری از سخنان خود با تجلیل از شخصیت آیت‌الله مؤسس، شیخ عبدالکریم حائری یزدی، گفت: حاج شیخ فردی زمان‌شناس، هوشیار و آگاه به نیازهای روز بود.

وی افزود: آن عالم وارسته نخست در سال ۱۳۱۶ هجری قمری از نجف به اراک آمد و تا سال ۱۳۲۴ در آنجا حوزه علمیه برپا کرد و به فعالیت پرداخت و با بروز اختلافات ناشی از مشروطه میان ایران و عراق، به نجف بازگشت و در سال ۱۳۳۲ مجدداً به ایران آمد و سپس با هجرت به قم، پایه‌های حوزه علمیه جدید این شهر را بنیان نهاد.

وی تأکید کرد: آیت‌الله حائری با درک ضرورت تربیت علما و مبلغان دین، نهضتی نو در حوزه علمیه قم رقم زد و با تکیه بر بینش عمیق خود نسبت به مقتضیات زمان، جریان نوینی در تاریخ تشیع پدید آورد.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=111718

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.