آوین ویژه»

۷۳ تن کالای تنظیم بازار در دشتی توزیع شد برای سورپرایز در بازار رمزارزها آماده باشید لزوم توجه مدیریت شهری اراک به سلامت و معیشت پاکبانان واتیکان نخستین تصاویر از پیکر پاپ فرانسیس را منتشر کرد + عکس حضور استاندار خراسان رضوی در جمع جانبازان آسایشگاه امام خمینی مشهد ساختمان سفارت ایران در دمشق تخریب شد+ فیلم سهم ۵۷ درصدی حقیقی‌ها از مبادلات هفتگی سهام جاده کندوان برای چهارمین روز مسدود شد دانشگاه‌های تنگستان نقش بیشتری در شهرستان ایفا کنند آرامگاه «عطار» گلباران شد جزئیات عرضه اولیه نیشکر اعلام شد + جزئیات فراخوانی برای اصلاح و بازنگری در سندهای هنرهای تجسمی و نمایشی سرمایه گذاری۲۷۹ هزار میلیارد ریالی در بخش صنعتی آذربایجان غربی ارزش سهام عدالت ۵۰۰ هزار تومانی ها اعلام شد (۱۳ آذر) تیراندازی در «نیومکزیکو» آمریکا با چند زخمی احضار وزیردادگستری به مجلس برای عدم اتصال دستگاه‌ها به درگاه ۷۵ پزشک متخصص جدید به‌زودی وارد لرستان می‌شوند سقوط جنگنده در چین + فیلم

0

تغییر نام خلیج فارس می تواند منجر به ادعاهای حقوقی و سرزمینی شود

  • کد خبر : 112595
  • ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۹
تغییر نام خلیج فارس می تواند منجر به ادعاهای حقوقی و سرزمینی شود

مشاور وزیر علوم با اشاره به تلاش‌های مذبوحانه برای تغییر نام خلیج فارس در روزگار کنونی، هشدار داد این اقدام می‌تواند منجر به ادعاهای حقوقی، ارضی و سرزمینی شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، همایش و نمایشگاه اسناد فارسی خلیج فارس با حضور دکتر سیداحمدرضا خضری مشاور وزیر علوم، امیرخانی رئیس مرکز اسناد و کتابخانه ملی ایران و همچنین تعدادی از مسئولان آموزش عالی کشور در دانشگاه الزهرا (س) برگزار شد.

مشاور وزیر علوم، در سخنرانی خود با اشاره به اهمیت والای خلیج فارس از جنبه‌های مختلف، بر ضرورت حفظ و حراست از این میراث گرانبها تأکید کرد.

وی با بیان اینکه اگر تمام اسناد، مدارک، آثار و نوشته‌های موجود درباره خلیج فارس در کنار یکدیگر قرار گیرند، می‌توانند پهنه وسیعی از کرانه‌های این خلیج نیلگون را بپوشانند، به اهمیت تاریخی و تمدنی این منطقه اشاره کرد.

خضری با تأکید بر اهمیت راهبردی خلیج فارس، به نقش بی‌بدیل آن در تاریخ بشر و تمدن‌های گوناگون اشاره کرد و افزود: خلیج فارس از نظر فرهنگی، کهکشانی از اقوام، فرهنگ‌ها و ملت‌ها را در خود جای داده است.

این استاد دانشگاه تهران همچنین به اهمیت اقتصادی و زیربنایی خلیج فارس اشاره کرد و گفت: تعداد بنادر خلیج فارس با هیچ کجای دنیا قابل مقایسه نیست.

مشاور وزیر علوم با اشاره به تلاش‌های صورت گرفته برای تحریف نام خلیج فارس در طول تاریخ، نسبت به این موضوع هشدار داد و گفت: اولین گام در این راه، بحث تحریف است. تحریف به این معنا که واقعیت را از مسیر اصلی خود خارج می‌کنند و تلاش دارند هویت این منطقه را خدشه‌دار کنند.

وی افزود: اسناد و مدارک علمی، حقوقی، سیاسی و تمدنی در داخل و خارج از کشور، گواهی بر این واقعیت است که خلیج فارس، همواره خلیج فارس بوده، هست و خواهد بود.

دکتر خضری با اشاره به اسناد تاریخی و جغرافیایی که در دوران اسلامی و پیش از آن، نام دریای پارس یا بحر فارس را برای این منطقه به کار برده‌اند، تأکید کرد: از هزاران سال پیش، هیچ نامی جز خلیج فارس برای این منطقه وجود نداشته است.

وی با اشاره به تلاش‌های مذبوحانه برای تغییر نام خلیج فارس در روزگار کنونی، هشدار داد که این اقدام می‌تواند منجر به ادعاهای حقوقی، ارضی و سرزمینی شود.

مشاور وزیر علوم با تأکید بر لزوم همگرایی ملی برای حفظ نام خلیج فارس، گفت: خلیج فارس، پاره‌ای از تن ماست. باید اختلافات را کنار گذاشت و با همبستگی ملی از این میراث گرانبها پاسداری کرد.

وی با اشاره به جانفشانی شمار زیادی از هموطنان برای دفاع از این مر و بوم، گفت: در واقع پیام همه رزمندگان جان بر کف وطن آنست که تمام تلاش خود را برای حفظ تمامیت ارضی کشور به کار بگیریم.

وی در ادامه ضمن بیان اهمیت استثناد تاریخی و نقش آنها در اثبات حقوق ملی و بین المللی، افزود: باید اسناد و مدارک مربوط به خلیج فارس را در مراکز علمی داخلی و مجامع بین‌المللی در معرض دید همگان گذاشت و نشان داد که این خلیج، همواره خلیج فارس بوده و خواهد بود.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=112595

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.