آوین ویژه»

ادامه بمباران لبنان از سوی رژیم صهیونیستی عراقچی: «بشار اسد» از شنیدن توصیه‌های ما امتناع کرد ۴۰ قلم کالا از ۲۵ کشور به مازندران واردات شد آخوند رهبر:کشورهای عرب می توانند مقابل منافع رژیم اسرائیل بایستند معوقات بازنشستگان تامین اجتماعی به این شرط واریز می شود همکاری پلیس و راهداری؛ گامی جدی برای افزایش ایمنی جاده‌های مرکزی به حکمت الهی در حوادث زندگی اعتماد کنیم،حتی اگر ظاهرا خوشایند ما نباشد آیا بیت کوین روندی مشابه اکتبر ۲۰۲۳ خواهد داشت؟ نگاه سید مقاومت به رهبر معظم انقلاب چگونه بود؟/ روایتی از خاطرات رونمایی از ۶ سامانه بورس تهران در نمایشگاه کیش اینوکس انهدام ۴۷ پهپاد اوکراینی بر فراز مناطق مختلف روسیه پایداری هوا در بیشتر نقاط کشور | بارش پراکنده در آذربایجان شرقی بن گویر: ما انتظار آزادی اسرای صهیونیست با قدرت زور را داریم برای تحقق آرمان‌های انقلاب اسلامی به مرجعیت جدید علمی نیاز داریم استقلال به دنبال قفل‌گشای جناح راست/ مدافع جدید در راه است؟  اتحادیه اروپا به طور رسمی وارد جنگ تجاری با آمریکا شد احیای سومین شب قدر در رشت زمینه‌سازی حجتیه‌ای‌ها برای ظهور مهدی موعود با همکاری ساواک؛ امام گفت شما دین ندارید!

0

ساماندهی مؤسسات آموزش عالی یکی از اقدامات شاخص دولت سیزدهم بود

  • کد خبر : 112647
  • ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۹:۱۵
ساماندهی مؤسسات آموزش عالی یکی از اقدامات شاخص دولت سیزدهم بود

معاون سابق آموزشی وزارت علوم اجرای جدی آمایش آموزش عالی با تمرکز بر ساماندهی مؤسسات آموزش عالی (به‌ویژه دانشگاه پیام‌نور و علمی‌کاربردی) به‌عنوان اقدامات شاخص دولت سیزدهم نام برد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، در نشست تخصصی «رویکرد تحولی دولت سیزدهم در علم و فناوری»، جمعی از مسئولان و کارشناسان حوزه آموزش عالی و اقتصاد دانش‌بنیان با گرامیداشت یاد شهدای خدمت، به‌ویژه رئیس‌جمهور شهید، به تبیین و بررسی دستاوردهای این دولت در حوزه‌های مختلف علمی پرداختند.

قاسم عموعابدینی، معاون سابق آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، با اشاره به تحولات صورت‌گرفته در دوره اخیر، از حرکت به سوی دانشگاه حکمت‌بنیان، بازنگری در متون درسی و اجرای جدی آمایش آموزش عالی با تمرکز بر ساماندهی مؤسسات آموزش عالی (به‌ویژه دانشگاه پیام‌نور و علمی‌کاربردی) به‌عنوان اقدامات شاخص دولت سیزدهم نام برد.

در ادامه، حسین حیرانی، دبیر کارگروه اقتصاد دانش‌بنیان ستاد تحول دولت سیزدهم، با اشاره به اصل ۳۴ قانون اساسی، از رویکرد حکمرانی شهید رئیسی با تمرکز بر برنامه‌محوری، شایسته‌سالاری، و پایش مستمر عملکردها سخن گفت و «سند تحول» دولت را محور اصلی سیاست‌گذاری‌ها معرفی کرد.

وی همچنین چهار ابزار کلیدی دولت در عرصه اقتصاد دانش‌بنیان را چنین برشمرد:

نظارت‌های ستادی و تدوین اسناد انتظار

بهره‌گیری از ظرفیت شوراهای عالی

تدوین برنامه هفتم توسعه

ایجاد داشبورد پایش تحول

در بخش پایانی نشست، دکتر علی باقر طاهری‌نیا، دبیر ستاد علم و فناوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، با گرامیداشت اولین سالگرد شهدای خدمت، آن را «مواجهه‌ای علمی، ارزشمند و آموختنی» خواند که از پایگاه علم و فناوری مدیریت شده است.

وی با تأکید بر اهمیت نقد سازنده سیاست‌ها و انتقال دستاوردها به نسل آینده، اهداف برگزاری این نشست را چنین عنوان کرد:

پاسداشت شهید رئیسی و رویکردهای تحولی ایشان؛

مواجهه انتقادی با سیاست‌ها و انتقال درس‌آموخته‌ها؛

ارتقا اثرگذاری سیاست‌ها در کوتاه‌مدت و میان‌مدت؛

تقویت انگیزه‌های نخبگان علمی و دانشگاهی؛

از جمله دستاوردهای اجرایی در این راستا، به آئین‌نامه ارتقای اساتید هیئت علمی و سامانه «نان» (پیوند ایده با نیاز) اشاره شد.

طاهری‌نیا با بیان اینکه رویکردهای علمی دولت سیزدهم عموماً دانش‌پایه بوده‌اند، بر ضرورت تولید بسته‌های سیاستی برای هر موضوع و تقویت ضلع کمتر دیده‌شده مثلث آموزشی یعنی «محتوا» تأکید کرد.

وی تولید محتواهای هویت‌بخش و امیدآفرین را از وظایف کلیدی آموزش عالی در دوره تحولی دولت شهید رئیسی دانست. در پایان، وی بازخوانی نقادانه تجربه زیسته آموزش عالی در دولت سیزدهم را فرصتی برای مطالعه و الگوسازی معرفی کرد.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=112647

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.