آوین ویژه»

مقابله با جنگ ترکیبی دشمن نیازمند جهاد تبیین و تفکر بسیجی است اختلاف ۴۱ درجه‌ای دما در سردترین و گرم‌ترین منطقه ایران قیمت دینار عراق امروز ۸ اسفند ۱۴۰۳ اعلام شد جدول زمانی قطع برق استان کرمانشاه در روز یکشنبه منتشر شد بائربوک: به‌دنبال راه مناسبی برای تعامل با تحریر الشام هستیم/ تسلیحات شیمیایی در سوریه وزیر خارجه سابق اوکراین: با این روند شکست خواهیم خورد شلوغی و ازدحام تردد زوار عتبات عالیات در مرز مهران دعای روز پانزدهم ماه رمضان و اوقات شرعی+ صوت و شرح دعا رندرهای رسمی سری گلکسی S۲۵ فاش شد میرمحمدی: شبهه‌افکنی در مورد بیمه طلاب نگران‌کننده است سه پرونده قضائی با ۲ هزار شاکی در آذربایجان غربی بررسی شد نکوداشت هنرمندی که به ریتم‌های شلوغ اعتقادی نداشت موفقیت ۲ انیمیشن‌ کوتاه ایرانی در جشنواره بابل خط و نشان روسیه برای آمریکا/ حرکت آمریکا را با ابزارهای بسیار قوی‌تر پاسخ می‌دهیم تکذیب ادعای پیمانکار فرودگاه امام | ازسرگیری پرواز خارجی از امشب آقای جلیلی! هنر شما متوقف کردن است، توقف کرسنت، توقف برجام و توقف FATF چگونه با دنبال کردن اخبار علمی، اطلاعات خود را به‌روز نگه داریم؟ اجرای «معجون» در سالن سایه تئاتر شهر

0

خسروپناه: پیام رهبر معظم انقلاب منشور جدید حوزه علمیه است

  • کد خبر : 115165
  • ۰۴ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۶

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی پیام اخیر مقام معظم رهبری به مناسبت یکصدمین سال تأسیس حوزه علمیه قم را «منشور حوزه علمیه» خواند و آن را تفصیل نظریه نظام انقلابی در بیانیه گام دوم انقلاب دانست.

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه به تبیین ابعاد پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به مناسبت یکصدمین سال بازتأسیس حوزه علمیه قم و ورود به سده جدید پرداخت و آن را در ادامه منشور روحانیت امام خمینی (ره) و در راستای نظریه نظام انقلابی دانست.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: پیام مقام معظم رهبری به مناسبت یکصدمین سال بازتأسیس حوزه علمیه قم و ورود به سده دوم، در حقیقت منشور حوزه علمیه است. این پیام در امتداد منشور روحانیت امام خمینی (ره) صادر شده و همان‌گونه که حضرت امام (ره) در منشور خود به جریان‌های مختلف روحانیت اشاره کردند و بر روحانیت اصیل انقلابی که با روش اجتهادی به حل مسائل زمانه می‌پردازد تأکید داشتند، رهبر معظم انقلاب نیز در این منشور، پنج محور اساسی را تبیین کرده‌اند و در پایان آن نیز هشت توصیه مهم مطرح کرده‌اند.

وی افزود: از نگاه من، این پیام تفصیل نظریه نظام انقلابی در بیانیه گام دوم انقلاب است. اگر به خاطر داشته باشید، مقام معظم رهبری در گام دوم، نظام انقلابی را با سه رکن اصلی معرفی کردند: خودسازی، جامعه‌پردازی و تمدن‌سازی. این سه رکن با یکدیگر مرتبط و به‌هم‌پیوسته هستند.

حجت الاسلام خسروپناه در تبیین این سه رکن، گفت: در این منشور، رهبر معظم انقلاب تأکید دارند که حوزه باید خودش را بشناسد، ظرفیت‌های خود را کشف کند و علوم اسلامی را بازتعریف نماید؛ البته با روش اجتهادی که تلفیقی از فقه سنتی و فقه پویا باشد. حوزه نمی‌تواند نسبت به مسائل نظام اجتماعی بی‌تفاوت باشد و فقط از طهارت تا دیات سخن بگوید، بی آن‌که به نظام‌سازی اجتماعی توجهی داشته باشد.

دبیر شورای‌عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: اگر قرار است بعد از خودسازی به جامعه‌پردازی برسیم، این جامعه‌پردازی تنها از مسیر پیوند فقه با فلسفه و نظامات اجتماعی ممکن است. حوزه در طراحی این نظام‌ها، هم از حکمت اجتماعی بهره بگیرد که امتداد فلسفه در عرصه اجتماع است و هم از فقه اجتماعی بهره ببرد. در گام سوم نیز به تمدن‌سازی می‌رسیم.

وی ادامه داد: تمدن‌سازی زمانی محقق می‌شود که حوزه علمیه بتواند ظرفیت‌های لازم در زمینه حکمت و فقه نظامات اجتماعی را تأمین کند. آن‌گاه تمدن نوین اسلامی شکل خواهد گرفت و الگویی برای دیگر جوامع نیز خواهد شد.

دبیر شورای‌عالی انقلاب فرهنگی در بخش پایانی اظهارات خود درباره توصیه‌های رهبر معظم انقلاب در پیام‌شان گفت: هشت توصیه انتهایی پیام نیز بسیار مهم و راهبردی‌اند. این‌ها نکات موردی نیستند، بلکه به‌مثابه خطوط عملیاتی‌اند که باید مورد توجه حوزه علمیه قم و دیگر حوزه‌های شهرستانی قرار گیرند. امیدوارم این منشور همه حوزه‌های علمیه در سراسر کشور این منشور را مبنای تحول قرار دهند.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=115165

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.