به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، دکتر رامین رحیمنیا در نخستین نشست هماندیشی تغذیه سالم دانشجویی گفت: زمانی که از بودجه میخواهم صحبت کنیم با افتخار خواهد بود و تلاش میکنم هم بشیر و هم نذیر باشم. من ۲۰ سال در حوزه منابع مالی تجربه و فراز و نشیبهای پرداخت اعتبارات و رضایتها و نارضایتیها را دیدهام.
وی ابراز کرد: جمعیت انبوهی معادل ۲۷۰ هزار نفر جزئی از دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی کشور هستند که معمولا دو یا یک وعده غذا را در دانشگاه میل میکنند و انتظار دارند غذای دانشجویی خیلی تفاوتی با غذای خانه و منزلشان نداشته باشد.
رحیمنیا تصریح کرد: جمعیتی حدود ۹۴ هزار نفر در فضای خوابگاهی سکنا دارند و قاعدتا صبحانه و شام خود را در خوابگاه صرف میکنند، تعداد پرس غذای زیادی که از نظر رضایتمندی و نارضایتی برای این جمعیت مهم است.
وی افزود: در بحث اعتبارات چالشهایی همیشه برای وزارت بهداشت و وزارت علوم در حوزه تغذیه وجود دارد. چالشهای اعتباری در دانشگاهها از سوی سازمان برنامه و نقدینگی منابع دانشگاهها، به هر دلیلی اجازه رشد مناسب کیفیت غذای دانشجویی را نمیداد.
این مقام مسئول اظهار کرد: ۹۵ درصد اعتباراتی که در دانشگاهها از سوی منابع عمومی، سازمان برنامه و بودجه و دولت تخصیص داده میشود، صرف پرداخت حقوق و مزایا میشود. قاعدتا پرداخت غذای دانشجویان چالشی است که با چالشهای دیگر همچون هزینههای فرهنگی و رفاهی، حمل و نق و … برای دانشگاهها همراه است.
وی افزود: بر این اساس سال گذشته حدود هشت همت به این منابع در کل کشور برای حوزههای بهداشت، پژوهش، آموزش و دانشجویی در نظر گرفته شد، این در حالی است که بلطف خدا در سال ۱۴۰۴ افزایش مناسبی برای هزینه غذای دانشجویی در نظر گرفته شد.
رحیمنیا گفت: این اعتبار باعث شد دانشگاههای علوم پزشکی هیچ محدودیتی در سال جاری از بابت پرداخت هزینه قراردادهای تغذیه دانشجویی نداشته باشند. این اعتبار در اردیبهشت ماه تخصیص داده شد و اعتبار در اختیار دانشگاهها قرار گرفت.