به گزارش خبرنگار مهر، برای اولینبار، فرآیند نظاممند نظارت بر مراکز رشد غیروابسته به پارکهای علم و فناوری کشور (حدود ۱۸۰ مرکز رشد) با هدف توسعه نظارت هدفمند و ارتقای کیفیت فعالیتهای فناورانه این مراکز اجرا شد. این اقدام توسط هیئتهای نظارت استانی و راهبری مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت، عملیاتی شد.
در این فرآیند، وضعیت کارکردی مراکز رشد غیر پارکی در شش مؤلفه اصلی شامل «شخصیت حقوقی»، «مدیریت»، «اداری و مالی»، «نوآوری و فناوری»، «زیرساختهای فیزیکی» و «وضعیت اطلاعاتی در سامانه ساعا» مورد پایش و نظارت قرار گرفت. اجرای این فرایند بر اساس شاخصهای مصوب در قالب «نظارتنامههای نظارتی» با تکیه بر مشاهدات میدانی و بررسی مستندات توسط هیئتهای استانی انجام شد و سپس نتایج جهت تحلیل و تأیید نهایی، به مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت ارسال گردید.
تاکنون گزارشهای نظارتی مربوط به مراکز رشد غیر پارکی ۳۰ استان کشور توسط این مرکز تدوین و برای بهرهبرداری به معاونت فناوری و نوآوری ارائه شده است.
مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت بر آن است با اجرای سالیانه این فرایند، گامی مؤثر در مسیر ارتقای کیفیت مراکز رشد و بهبود سیاستگذاری در اکوسیستم نوآوری کشور بردارد.