آوین ویژه»

فوری/ متهم ردیف اول پرونده شرکت «رضایت خودرو طراوت نوین» به اعدام محکوم شد زلنسکی: «ترامپ» در دام اطلاعات نادرست گرفتار شده است بازدید ورزش از پروژه سالن شش هزار نفری مجموعه ورزشی انقلاب کرج ریزش بازار ارز دیجیتال پس از تحلیف ترامپ / قیمت بیت‌ کوین سقوط کرد پخش یک فیلم در ژانر وحشت برای اولین‌بار از شبکه نمایش پیام رهبر انقلاب به همایش بازتاسیس حوزه نقطه عطفی در تحول نهاد روحانیت مقایسه حقوق کارگران در ۱۴۰۴ و ۱۴۰۳ | مذاکرات سه‌ جانبه در راه است مسئولان قضائی استان بوشهر نسبت به احیای حقوق عامه اهتمام ورزند انجام ۳۹۴۷ عملیات توسط آتش‌نشانان کرمانشاه در سال ۱۴۰۳ متولیان فرهنگی استفاده از هوش مصنوعی را به خرید عکس ترجیح می‌دهند! عبور از موانع حوزه حمل و نقل با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی حمله هوایی آمریکا به منطقه البوکمال سوریه اینفوگرافیک| توسعه ۳ میدان نفتی در غرب استان کرمانشاه ماجرای ۲ پرونده کیفری علیه ترامپ/ دونالد تحت تعقیب قضایی قرار می‌گیرد؟ دومین مجمع ملی خیرین هیئت در مشهد هتل اسپیناس بلوار کشاورز انتخابی متفاوت برای اقامت نزدیک دانشگاه‌های معتبر پروژه‌های نهضت ملی زیر ذره‌بین /ورود وزارت راه به آمار مسکن حمایتی ترکیب استقلال برای بازی با مس رفسنجان

0

سردار جلالی: تهدیدات نهفته در ذات فناوری باید جدی گرفته شوند

  • کد خبر : 17628
  • ۰۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۲
سردار جلالی: تهدیدات نهفته در ذات فناوری باید جدی گرفته شوند

رئیس سازمان پدافند غیرعامل گفت: موضوع تهدیدات نهفته در ذات فناوری، باید جدی گرفته شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، سردار غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در مراسم نکوداشت پدافند غیرعامل که با حضور محمد مهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و به میزبانی دانشگاه آزاد واحد تهران شمال برگزار شد در ابتدا به تبیین انواع تهدید و تفاوت تهدیدات انسان‌ساخت و طبیعی پرداخت.

وی با بیان اینکه تمرکز اصلی پدافند غیرعامل بر موضوعات تهدیدات انسان ساخت است، اظهار داشت: فناوری، اراده و استراتژی انسانی است که موضوع تهدیدات انسان ساخت را پویا، پیچیده و مقابله با آن را دشوار می‌کند.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه موضوع تهدیدات نهفته در ذات فناوری، باید جدی گرفته شود، خاطرنشان کرد: در کنار توسعه علم و دانش، هر فناوری، می‌تواند اشراف، تسلط و کنترل را برای صاحبان فناوری به همراه داشته باشد که خود تهدیدزاست. به همین دلیل، حتی کشورهایی که تولیدکننده این فناوری‌ها هستند، مانند ایالات متحده، سندهای راهبردی برای مقابله با مخاطرات ناشی از فناوری را تدوین کرده‌اند.

سردار جلالی در ادامه با بیان اینکه یکی دیگر از ویژگی‌های فناوری‌های نوظهور، هم‌افزایی یا تلفیق آن‌ها در ابزارها و سیستم‌هاست، خاطرنشان کرد: این امر موجب پیچیدگی بیشتر تهدیدات می‌شود. برای نمونه، یک گوشی هوشمند، تلفیقی از فناوری‌های متعدد است که هر یک به تنهایی می‌توانند منبع قدرت یا تهدید باشند.

وی توضیح داد: در دنیای امروز، با یک فضای سیال و پویا مواجهیم که در آن فناوری‌ها و تغییرات سریع در عرصه‌های مختلف، مخاطرات و تهدیدات پیچیده‌ای ایجاد کرده‌اند. این تهدیدات گاه به شکلی ظاهر می‌شوند که دیگر نمی‌توان آن‌ها را در قالب تهدیدات سنتیِ نظامی طبقه‌بندی کرد. در واقع این جنگ‌های نوظهور مانند انواع جنگ اقتصادی یا زیستی، نشان‌دهنده تحول ماهیت تهدیدات هستند.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه برای مقابله با این تهدیدات پیچیده، نیازمند زیرساخت‌های پیشرفته، تحقیقات علمی گسترده و رویکردهای استراتژیک هستیم، خاطرنشان کرد: این تهدیدات به دلیل ماهیت متغیر و پیچیده‌شان، ابزارهای جدید تشخیص و مقابله را می‌طلبند. همچنین، ادبیات و دانش بومی در این زمینه باید توسعه یابد تا بتوانیم در این عرصه‌ها مؤثرتر عمل کنیم.

سردار جلالی با بیان اینکه با توجه به تهدیدات نوین، در استفاده از فناوری ضمن بهره‌برداری از خدمات و قابلیت‌های فراوان باید مخاطرات و تهدیدات بالقوه آن را نیز در نظر گرفت، خاطرنشان کرد: این نشان می‌دهد که نیاز به استراتژی‌های ترکیبی در مقابل تهدیدات هیبریدی داریم.

وی با بیان اینکه فناورمحورشدن تهدیدات، رویکرد پدافند غیرعامل به عنوان پیشران علمی را اجتناب ناپذیر می‌کند، متذکر شد: یعنی در اینجا پدافند غیرعامل مطالبه‌گر است و از دانشگاه و مراکز علمی و تحقیقاتی می‌خواهد که متناسب با نوع تهدیدات، رویکردهای دفاعی دانشی روزآمد را تولید کنند.

به گفته سردار جلالی، موضوع پدافند غیرعامل براساس نوع و ماهیت تهدید یک رویکرد دانش بنیان و علمی است و بنابراین در مراکز علمی و دانشگاهی در بخش نظریه پردازی نیازمند شناخت انواع راهبردها حوزه آفند (چگونگی حمله) و پدافند (چگونگی دفاع) و در بخش فناورانه نیازمند تولید و توسعه فناوری‌های مقابله با تهدیدات هستیم.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، مسیر دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه توسعه دانش پدافند غیرعامل را ستود و آن را گامی ارزشمند برای تأمین نیازهای دانشی پدافند غیرعامل جامعه علمی در کشور دانست.

وی همچنین از اقدامات انجام‌شده توسط دانشگاه آزاد اسلامی واحد شمال به‌عنوان قطب علمی پدافند غیرعامل و نقش مؤثری که در این حوزه ایفا کرده است تقدیر کرد و گفت: این دانشگاه، با برقراری ارتباطات سازنده با سایر واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در سراسر کشور، توانسته در هدایت پایان‌نامه‌ها و تحقیقات مرتبط با پدافند غیرعامل، دستاوردهای ارزنده‌ای داشته باشد. امید است با یک آسیب‌شناسی دقیق از مسیر گذشته، رویکردی تنظیم شود که حداکثر بهره‌برداری را از این ظرفیت ارزشمند علمی داشته باشیم.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=17628

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.