آوین ویژه»

ریزش ۱۰۰ هزار تومانی قیمت طلا در بازار | دلار همچنان می تازد! دبیرخانه دائمی اکسپو در اتاق ایران دایر شود النصر بدون رونالدو به ایران می‌آید شنیدن «سکوت» در «آتش زنده» کامکارها؛ بازگشتی که متفاوت شد! قرآن کریم و «تبیین راه حق» ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی دشتی افزایش می‌یابد اتاق اصناف: عدم نصب تابلو عامل گران فروشی نان است پیش بینی بورس فردا ۷ آذر با توجه به رشد بازار امروز انتخاب‌های غیرمنتظره در نظرسنجی / چرا رامین رضاییان و علی علیپور نادیده گرفته شدند؟ نقش کلیدی بانوان در پیشرفت و تحول کشاورزی آذربایجان شرقی تداوم حملات زمینی و هوایی رژیم صهیونیستی علیه مناطق مختلف غزه یورش نظامیان صهیونیست به کرانه باختری و شهادت جوان فلسطینی+ فیلم آیه ۱۲۰ سوره بقره؛ نقشه راه مقابله با توطئه‌ دشمنان تمامی ادارات و مدارس تهران شنبه تعطیل شد بعد از چین محدودترین اینترنت جهان را داریم / گزارش کیفیت اینترنت ایران سرکوب اعتراضات در آنکارا؛ پلیس تجمع حامیان امام‌اوغلو را متلاشی کرد! سوئیس: در مورد خودکشی تبعه خود با مقامات ایرانی در ارتباط هستیم تقویت ارتباط با نسل نوجوان برنامه اولویت دار حوزه بانوان مرکزی است

0

آزمایشگاه میکروفیلوئیدیک دانشگاه علوم پزشکی ایران افتتاح شد

  • کد خبر : 17630
  • ۰۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۳
آزمایشگاه میکروفیلوئیدیک دانشگاه علوم پزشکی ایران افتتاح شد

بخش میکروفیلوئیدیک آزمایشگاه جامع دانشگاه علوم پزشکی ایران با حضور سرپرست این دانشگاه، معاون تحقیقات و فناوری و مسئولین آزمایشگاه جامع معاونت رسماً به بهره‌برداری رسید.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی ایران، چهارشنبه ۷ آذرماه ۱۴۰۳ آزمایشگاه میکروفیلوئیدیک واقع در دانشکده پزشکی دانشگاه ایران با حضور توکلی سرپرست این دانشگاه افتتاح شد.

توکلی در جریان بازدید از آزمایشگاه جامع دانشگاه، به کاربرد مهم تجهیزات میکروسیالی اشاره کرد و گفت: امیدواریم به زودی تیمی از مسئولین و محققان آزمایشگاه در کنار تیمی از جراحان در بخش‌های تشخیص و درمان سرطان قرار گرفته و با استفاده از چیپ‌های طراحی شده به راهکاری برای تشخیص زودهنگام تومورهای سرطانی برسند تا از اعمال جراحی مکرر بر روی بیماران مشکوک جلوگیری شود.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران استفاده از این ابزارها را در صرفه‌جویی در وقت و هزینه درمان بیماران بسیار موثر دانست.

در ادامه رضا فلک معاون تحقیقات دانشگاه نیز در مراسم رونمایی از امکانات این آزمایشگاه گفت: پروژه راه‌اندازی این آزمایشگاه با خرید برخی از دستگاه‌های آن از سال ۱۳۹۹ به همت مسئولین وقت آزمایشگاه جامع و معاونت تحقیقات و فناوری آغاز شده و از سال ۱۴۰۰ به تجهیز اتاق مربوطه و جمع‌آوری ملزومات لازم اقدام شد و از خردادماه امسال نیز این آزمایشگاه به بهره‌برداری آزمایشی رسیده و از امروز آماده خدمت‌رسانی به محققان، استادان و دانشجویان علاقه‌مند به حوزه‌های پژوهشی است.

وی ابراز امیدواری کرد که این دستگاه‌ها در کنار استفاده محققین برای پژوهش‌های علمی در اقدامات تشخیصی و درمانی در بیمارستان‌ها نیز مورد استفاده قرار گیرد.

در ادامه لیلا موسوی‌زاده رئیس آزمایشگاه جامع دانشگاه، درخصوص تجهیزات این آزمایشگاه افزود: در حال حاضر این تجهیزات تنها در تعداد محدودی از دانشگاه‌های کشور و شرکت‌ها وجود داشته و جزء تکنولوژی‌های‌برتر روز دنیا محسوب می‌شود که به لطف حمایت مسئولین ما از هم‌اکنون منتظر حضور پژوهشگران بوده و به تناسب، کارگاه‌های آموزشی مورد نیاز برای استفاده از دستگاه‌ها برای علاقه‌مندان را نیز برگزار خواهیم کرد.

همچنین ندا سری‌گردافشاری مسئول آزمایشگاه میکروفلوئیدیک نیز در جریان بازدید سرپرست دانشگاه، با اشاره به توجه ویژه جامعه پژوهشگران دنیای علم، به عملکرد فوق العاده این دستگاه‌ گفت: با استفاده از این تکنولوژی امکانات یک آزمایشگاه را در درون یک چیپ در دسترس داشته و یا قسمتی از عملکرد یک عضو/بافت موجود زنده را به صورت چیپ مورد آزمایش‌های متعدد قرار دهیم. امید است در آینده، ابزارهای میکروسیالی جایگزین دستگاه‌های حجیم تشخیصی و درمانی شوند، چراکه این ابزارها با حداقل نمونه و بدون نیاز به فضای فیزیکی قابل توجه، با سرعت و دقت بالاتر از دستگاه‌های تخصصی حال‌حاضر نتایج را به دست آورده و تحلیل خواهند کرد به طوری که حتی نیاز به حضور کاربر متخصص برای کاربری این ابزار را کاهش خواهد داد. به عنوان مثال با در دست داشتن «ارگانوچیپ‌ها» در مطالعات زیست‌شناسی، نتایج به دست آمده بسیار به نتایج واقعی برگرفته از موجود زنده نزدیک بوده و بر همین اساس پیش‌بینی می‌شود در آینده نزدیک و به موازات بلوغ این سیستم‌ها در آزمایشگاه‌ها، از آزمون‌های مکرر بر روی حیوانات آزمایشگاهی بی‌نیاز شویم.

در پایان مقرر شد از زحمات دکتر صالحی‌مقدم که در راه‌اندازی این آزمایشگاه همکاری موثری داشتند، تقدیر به عمل آید. گفتنی است که میکروفلوئیدیک یکی از بخش‌های بین‌رشته‌ای سامانه‌های میکروالکترومکانیکی است که حاصل پیوند مهندسی الکترونیک، زیست‌شناسی، فیزیک، شیمی و مکانیک است. تراشه‌های ریز سیالات (میکروفلوییدیک) اغلب با استفاده از فرآیندهای صنعت‌مدار مجتمع ساخته خواهد شد. این فرآیندها امکان ایجاد ساختارهای دقیق و پیچیده را بر روی تراشه‌ها خواهد داد.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=17630

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.