آوین ویژه»

تجدید میثاق با شهدای گمنام در استانداری چهارمحال و بختیاری سد قشلاق سنندج سرریز کرد مهریه‌های سنگین از علل اصلی طلاق در جامعه است بازگشت به همبستگی دوران دفاع مقدس راه حل مشکلات امروز تکذیب هر گونه ادغام در آموزش عالی؛ عدم حذف رشته در دکتری هیات تجاری ایران ۹ بهمن ماه به پاکستان اعزام می شود عیدی بزرگ دولت به زنان سرپرست خانوار و مددجویان + جزییات سقوط آزاد قیمت بیت کوین به زیر ۸۰ هزار دلار رمزگشایی از پرونده فوت ناصر عبداللهی پس از ۲۰ سال شوخی جالب پزشکیان و استفاده از واژه «سخنگاه» + فیلم علت اصلی نوسانات قیمت سیب زمینی و پیاز در بازار چیست؟ انتشار ۹۸ درصد اوراق شرکتی توسط صندوق‌های سرمایه‌گذاری تجمل‌گرایی و دعوت از افراد غیر مرتبط در جلسه دفاع پایان‌نامه ممنوع شد تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه غزه و لبنان ادامه دارد اختتامیه چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر ملت‌های آزاده دنیا از فلسطین دفاع خواهند کرد استاندار تهران از مرکز دخترانه مهر فخر صادق در پاکدشت بازدید کرد جوایزی که به «دآبر» و «من شهید حسین عباسی عاشق موج ها هستم» رسید

0

مشاور عالی وزیر بهداشت: افزایش ظرفیت پزشکی بدون زیرساخت، آسیب‌زا است

  • کد خبر : 29183
  • ۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۶
مشاور عالی وزیر بهداشت: افزایش ظرفیت پزشکی بدون زیرساخت، آسیب‌زا است

مشاور عالی و جانشین وزیر بهداشت با اشاره به افزایش ۸۵ درصدی ظرفیت پزشکی طی سه سال اخیر، تأکید کرد: نبود زیرساخت‌های کافی، آموزش دانشجویان پزشکی و آینده نظام سلامت را به خطر می‌اندازد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت بهداشت، دکتر علی جعفریان، مشاور عالی و جانشین وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در یک برنامه تلویزیونی درباره نامه ۱۳۰ نماینده مجلس پیرامون افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی گفت: ظرفیت رشته پزشکی در چهار دهه گذشته افزایش قابل توجهی داشته و از یک هزار دانشجوی علوم پزشکی به ۸ هزار دانشجو رسیده‌ایم.

وی افزود: پس از تصویب مصوبه افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو در شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۱۴۰۰ و طی سه سال اخیر، ۶۰۶۱ ظرفیت برای رشته پزشکی و ۱۲۹۱ ظرفیت برای دندانپزشکی در نظر گرفته شده است؛ یعنی ظرف سه سال، ۸۵ درصد افزایش ظرفیت داشته‌ایم.

جعفریان افزود: این دانشجویان به امکانات رفاهی، کلاس‌های آموزشی و محیط بالینی مناسب نیاز دارند. اما تأمین این امکانات چگونه ممکن است؟ بودجه‌ای که قرار بود تخصیص داده شود، هنوز تأمین نشده است. حتی بودجه‌های مربوط به طرح‌های دیگر مانند طرح دارویار که ارقام بزرگی را شامل می‌شود، نیز هنوز به وزارت بهداشت پرداخت نشده است. در حال حاضر وزارت بهداشت با ضرر انباشته‌ای حدود ۸۵ همت مواجه است و نمی‌دانیم وقتی می‌گویند بودجه تخصیص داده شده، این بودجه کجاست؟

وی با اشاره به اهمیت زیرساخت‌های آموزشی پزشکی، خاطرنشان کرد: اگر همین امروز هم بودجه لازم تخصیص یابد، آیا بلافاصله به خوابگاه یا آزمایشگاه تبدیل می‌شود؟ آموزش پزشکی نیازمند زیرساخت‌های بالینی است. دانشجویان پزشکی پس از یک سال و نیم آموزش تئوری، وارد محیط‌های بالینی می‌شوند و باید در بیمارستان‌ها آموزش ببینند. در بیمارستانی که ضریب اشغال آن ۸۰ درصد است، چگونه می‌توان آموزش‌های بالینی مؤثری ارائه کرد؟

مشاور عالی و جانشین وزیر بهداشت تاکید کرد: دانشجوی پزشکی تنها با حرف و تئوری تربیت نمی‌شود؛ او باید در محیط بالینی تجربه عملی کسب کند، در غیر این صورت کیفیت آموزش افت کرده و دانشجو آموزش کافی نخواهد دید.

وی با اشاره به وضعیت کنونی دانشگاه‌ها و بیمارستان‌های آموزشی کشور، افزود: در حال حاضر بیش از ۵۰ دانشگاه علوم پزشکی در کشور داریم، اما برخی از آنها تنها یک بیمارستان آموزشی دارند و این بیمارستان‌ها نیز اغلب ضریب اشغال بالایی دارند. این موضوع باعث می‌شود دانشجویان آموزش‌های بالینی کافی و باکیفیتی دریافت نکنند. این در حالی است که این افراد قرار است در آینده مسئولیت درمان بیماران را بر عهده گیرند.

مشاور عالی وزیر بهداشت درباره چالش‌های افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو تصریح کرد: ظرفیت دانشگاه‌ها و دانشکده‌های پزشکی افزایش یافته، اما زیرساخت‌ها به همان نسبت توسعه پیدا نکرده است. به عنوان مثال، دانشگاهی که برای پذیرش ۴۰ دانشجو تجهیز شده، ۸۰ دانشجو می‌پذیرد، اما امکانات آموزشی و رفاهی کافی برای این تعداد دانشجو وجود ندارد.

وی همچنین به طولانی بودن فرایند ساخت بیمارستان‌های دولتی اشاره کرد و گفت: میانگین زمان ساخت بیمارستان دولتی در کشور ما ۱۷ سال است، مگر اینکه بخش خصوصی یا خیرین وارد عمل شوند. علاوه بر بیمارستان‌ها، تأمین خوابگاه و امکانات رفاهی برای دانشجویان نیز اهمیت ویژه‌ای دارد. دانشجویان با سرمایه ملت تربیت می‌شوند، بنابراین باید شرایط و محیط کاری مناسب هم برای آنها فراهم شود تا کارآمد و ماندگار باشند و برای خدمت به همین مردم، تلاش کنند.

جعفریان درباره عواقب ادامه روند افزایش ظرفیت بدون تقویت زیرساخت‌ ها هشدار داد و گفت: تداوم این روند جز آسیب به رشته پزشکی در درازمدت نتیجه‌ای نخواهد داشت. در حال حاضر به اهداف افزایش ظرفیت دست یافته‌ایم، اما از این پس باید زیرساخت‌ها را تقویت و بعد دوباره ارزیابی منطقی داشته باشیم.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=29183

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.