آوین ویژه»

ایران از فرود دو هواپیمای لبنانی جلوگیری کرد مزیت‌های گردشگری خراسان جنوبی را به توسعه اقتصادی تبدیل کنیم شیوع بیماری ناشناخته گوارشی در کشور | این علائم را جدی بگیرید زنگ خطر اصلاح بورس / فروشندگان ۳ برابر خریداران شدند خسارت سنگین سیلاب و طوفان به دام‌های روستای قره‌دره هریس چه تفاوتی بین «ظهور» و «قیام» امام زمان (عج) وجود دارد؟ سرکوب اعتراضات در آنکارا؛ پلیس تجمع حامیان امام‌اوغلو را متلاشی کرد! اولویت نوسازی ناوگان اتوبوس برون شهری با کارخانجات داخلی است رئیس‌جمهور برکنارشده کره جنوبی عذرخواهی کرد رژیم صهیونیستی کدام مواضع حساس سوریه را منهدم کرد؟ آغاز کنسرت نمایش «ژن زامبی» از ۲ اسفند نتایج مسابقات موتور کراس استان سمنان در شاهرود انجمن خبرنگاران در شهرستان بردسکن فعال شود هند برای کاهش وابستگی به واردات لیتیوم وارد معامله ۶۰۰میلیون دلاری می‌شود پخت ۴۰ دیگ آش نذری در بجنورد به مناسبت ولادت امام حسن مجتبی(ع) کمبود شیرخشک در قطب پزشکی کشور ترمینال سلام برای ورود زائران حج تمتع ۱۴۰۴ آماده است علی دایی به بندرعباس سفر کرد؟

1

آیت‌الله اعرافی: وحدت حوزه و دانشگاه حق عمومی جامعه است

  • کد خبر : 33662
  • ۰۱ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۶
آیت‌الله اعرافی: وحدت حوزه و دانشگاه حق عمومی جامعه است

مدیر حوزه‌های علمیه کشور گفت: وحدت حوزه و دانشگاه یک انتخاب صنفی و قشری نیست بلکه یک حق عمومی جامعه است، عموم جامعه حق دارد که نخبگان خود را در وحدت ببیند.

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت‌الله علیرضا اعرافی در همایش وحدت حوزه و دانشگاه در اصفهان اظهار کرد: وحدت حوزه و دانشگاه که پایه آن وحدت علم و وحی، ارزش‌ها و معرفت‌های روحی و دانش است در اصفهان و در وجود یک فرد چون شیخ بهایی درآمیخته شده، شیخ بهایی چهره‌ای است که در نماد یک شخص دارای ترکیب اتحادی یاد شده است.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور گفت: در تاریخ اصفهان نمادی می‌بینیم که جلوه گاه تعامل و درآمیختگی به نحوه ترکیب و اتحاد دین و علم و ارزش و دانش هست.

وی با بیان اینکه قانون اساسی ما برآمده از تفکرات اتحادی دانشگاهیان و حوزویان است، اظهار کرد: در جامعه شناسی و روانشناسی جامعه‌ای، سلسله گسست‌هایی چون گسست نسلی، گسست اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و … اشاره شده است. در میان فهرست گسست‌ها، گسستی به نام گسست نخبگانی است. اگر جامعه دچار گسست نخبگانی شود حتماً با چالش جدی روبرو می‌شود.

آیت الله اعرافی تاکید کرد: یک نمادی از گسست نخبگانی، گسست میان حوزه علمیه و دانشگاهیان است. وقتی گسست میان نخبگان جامعه انجام گیرد، این گسست به بدنه جامعه هم سرایت می‌کند. این گسست نخبگانی در تاریخ هم وجود داشته است.

وی گفت: جامعه حق و تراز، جامعه‌ای است که خطوط اصلی حق را رعایت می‌کند و دچار گسست نخبگانی نمی‌شود و اگر دچار شد با روش‌های صحیحی آن را اصلاح و ترمیم می‌کند.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور تصریح کرد: بنابراین وحدت حوزه و دانشگاه یک انتخاب صنفی و قشری نیست، بلکه یک حق عمومی جامعه است، عموم جامعه حق دارد که نخبگان خود را در وحدت ببیند.

وی یادآور شد: در ضرورت تعامل و هماهنگی میان دو نهاد نخبگانی حوزه و دانشگاه اولین نکته این است که باید بدانیم حوزه علمیه و دانشگاه هر دو نهاد علمی هستند و هیچکدام شبه علم نیستند، اعتقاد و فکر و اخلاق در حوزه علمیه به معنای واقعی علم است. از سوی دیگر دین اگر بر پایه عقل استوار نباشد، دین درستی نیست و اگر گزاره‌های آن واقع نما نباشد صحیح نخواهد بود.

عضو مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: این دو قلمرو علمی (حوزه و دانشگاه) پایه مباحث وحدت حوزه و دانشگاه است، هم باید به لایه‌های بالایی و هم سطوح عمیق علمی در هر دو قلمرو نگاه کرد.

وی تاکید کرد: معتقدیم شاخه‌های علم که از وحی و احساس و عقل می روید در کنار هم می‌تواند حقیقت عالم را نمایان کند. اگر بخواهیم خدمت همه جانبه به جامعه ارائه شود باید قلمروهای دانشی درکنار هم بنشینند و اگر بخواهیم به صورت عمیق به موضوع وحدت حوزه و دانشگاه بپردازیم یک سری اتفاقاتی در هر دو قلمرو باید رخ بدهد.

آیت الله اعرافی تصریح کرد: در قلمرو علوم اسلامی و حوزه حتماً نیاز به تحول، تطور و توسعه دانش داریم. اکنون درختواره علوم اسلامی طی پنج سال توسط هزاران نفر محقق حوزه تهیه شده است.

وی اظهار کرد: در حوزه و دانشگاه باید بدون چالش به این امور بپردازیم، حل مشکلات امروز نظام و جامعه در گرو این است که این دو اندیشکده علمی با یکدیگر به آن بپردازند، تولید نظریات واسط و معطوف به عملیات در پی این امر محقق می‌شود.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور گفت: امروز نیازمند نظریات معطوف به حل مشکلات فعلی جامعه هستیم و این جز با در کنار هم قرار گرفتن حوزه و دانشگاه محقق نمی‌شویم.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=33662

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.