آوین ویژه»

قیمت نهایی دلار اعلام شد (۱۱ آذر) اقبال: پوسته‌سازی جز زیان امنیتی هیچ نتیجه‌ای ندارد / هدف نهایی این ماجرا هم احتمالاً همان فیلترینگ هوشمند است جلسات هیات اجرایی جذب دانشگاه‌ها تا معرفی افراد جدید باید تشکیل شود وزیر آموزش‌وپرورش: اشد مجازات در انتظار مقصران حادثه اتوبوس دانش‌آموزان کرمانی مجتمع خدماتی رفاهی زائران در قوچان کلنگ زنی شد ۵ تکنیک برای کاهش هزینه‌های مالیاتی در پایان سال مالی زیرساخت‌های درمان در شأن آذربایجان شرقی نیست ایسوس کاربران ایرانی را تحریم کرد؛ دسترسی به سایت ASUS مسدود شد انتقاد امام جمعه پاکدشت به سود زیاد تسهیلات بانک ها واکنش تند پزشکیان به اختلاف بین وزرای نفت و نیرو پشت پرده آمارهای عجیب ازدواج در ایران؛ ۳۰۰ هزار چندهمسری صحت دارد؟ اسامی فینالیست‌های مسابقات بین‌المللی قرآن اعلام شد پرنده ۲۵۰ کیلوگرمی توییتر حراج شد مبلغ کالابرگ الکترونیکی مشخص شد برگزاری مهمونی کیلومتری میلاد منجی و محله‌های مهدوی در همدان پوتین: متعهد به تقویت اقتدار سازمان پیمان امنیت جمعی هستیم اعلام مستندهای بلند بخش بین‌الملل «سینماحقیقت» سلامت پرواز و مسافران با مهارت خلبان و نیروهای عملیاتی در رشت

1

در زمینه تأمین درآمدها اختیارات بیشتری به دانشگاه‌ها داده شود

  • کد خبر : 36058
  • ۰۴ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۴۵
در زمینه تأمین درآمدها اختیارات بیشتری به دانشگاه‌ها داده شود

رئیس دانشگاه امیرکبیر با بیان اینکه سهم آموزش عالی از بودجه کشور کمتر از ۳ درصد است، گفت: برای برون‌رفت از این وضعیت باید اختیارات بیشتری به دانشگاه‌ها داده شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر علیرضا رهایی در نوزدهمین نشست مجمع دانشگاهیان انقلاب اسلامی که در این دانشگاه برگزار شد به شرایط منطقه‌ای و درگیری‌های اخیر در سوریه اشاره کرد و گفت: ما در منطقه با شرایطی مواجه بودیم که رژیم اشغالگر قدس به‌رغم همه جنایت‌ها در مقابل استقامت مردم لبنان تسلیم شد و آتش‌بس را پذیرفت؛ گرچه شاید این آتش‌بس شکننده و ناپایدار باشد. اما در مقابل بلافاصله با تهاجمی که توسط نیروهای نیابتی به سوریه صورت پذیرفت، تلاش شد این حلقه مهم از محور مقاومت قطع شود. متأسفانه این وضعیت به شهادت جمعی از مردم سوریه منجر می‌شود که سال‌هاست در معرض تهدید این نیروهای تروریستی قرار دارند.

وی در ادامه به موضوع دوم نشست پرداخت که مسائل مرتبط با وضعیت بودجه آموزش عالی و مرور دورنمای رشد آن در افق سال آینده کشور است.

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه کشور ما با محدودیت‌های مختلفی مواجه است، افزود: از این جهت سازوکار بودجه ۱۴۰۴ انقباضی است به نظر می‌رسد این انقباض در حوزه‌های آموزشی به ویژه آموزش عالی بیشتر باشد. شاید در این هنگامه دفاع چندانی نیز از تربیت نیروی انسانی و رشد تحقیق و پژوهش در کشور صورت نگیرد و به خاطر مغفول ماندن این حوزه، چه‌بسا بودجه دانشگاه‌ها با محدودیت سنگین‌تری هم مواجه شود.

رهایی با بیان اینکه دانشگاه صنعتی امیرکبیر تلاش زیادی برای جبران کسری بودجه خود داشته است، عنوان کرد: در حال حاضر سعی می‌شود ارتباط سازنده‌ای با مجلس شورای اسلامی و سازمان برنامه و بودجه برقرار شود تا گشایش محسوسی در این زمینه ایجاد شود.

وی با بیان اینکه وضعیت بودجه آموزش عالی، می‌تواند روند توسعه این حوزه در آینده را مشخص کند، گفت: اینکه آیا در سال آینده در این حوزه امکان توسعه فراهم است به سهم بودجه این عرصه از بودجه کشور بستگی دارد.

رهایی با تاکید بر اینکه وضعیت لایحه بودجه دورنمای خوبی از بودجه سال آینده را نشان نمی‌دهد، گفت: بحث ناترازی که در بودجه مطرح شده است این احتمال را مطرح می‌کند که اوراق و سایر موارد جایگزین، پشتوانه نقد شوندگی لازم را نداشته باشد. پس لحظات خاص و مهمی است که با اتفاقات و تغییرات مثبت، برای بهبود شرایط آینده گام برداریم.

این استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر تاکید کرد: سهم آموزش عالی از بودجه کشور کمتر از ۳ درصد است. یعنی سهم کشور برای برنامه‌ریزی نیروی انسانی، توسعه تحقیقات و سایر امور علمی کمتر از ۳ درصد از بودجه کل است که این دور از دغدغه‌های بلند و متعالی است که همواره مطرح می‌شود. بنابراین برای برون‌رفت از این وضعیت باید اختیارات بیشتری به دانشگاه‌ها داده شود تا این مراکز تصمیماتی برای جبران کسری بودجه و تامین نیازهای مالی خود اتخاذ کنند.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=36058

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.