آوین ویژه»

مبارزه با بیماری های دامی در مازندران پیک‌نیک خودرویی در تهران بحث وزیر خارجه آمریکا و نتانیاهو درباره ایران فصل مجازات «زخم کاری» جمعه ۱۶ آذر می‌آید در حوزه زنان از رهبری عقب هستیم نظامی بازگشته از غزه: هضم آنچه که در غزه رخ می دهد سخت است؛ ارتش مرتکب جنایات جنگی شده است نماینده مجلس: در آستانه ایران هسته‌ای قرار داریم برگزاری مراسم پنجمین سالگرد شهادت سردار دل‌ها در کاخک بسیج همواره در عرصه های مختلف نقش آفرینی کرده است مشارکت گلستانی ها در اعلام موارد مشکوک به پلیس رکورد زد رقابت ۱۱ مستند برای سیمرغ بلورین فیلم فجر ۴۳ برای رفع مشکلات فعالین حوزه ورزش خراسان شمالی تلاش خواهیم کرد عزاداری مردم روستای آلانق در شب عاشورا گوترش: تشدید تنش‌ها میان یمن و اسراییل را محکوم می‌کنم سرپرستان ۳ دانشگاه کشور منصوب شدند بانک‌ها و موسسات اعتباری، خریداران۷۰ درصد اوراق دولتی یونیسف: وضعیت انسانی کودکان در غزه بحرانی است ۲ عرضه اولیه بزرگ در راه بورس + اعلام جزئیات

1

دومین مدرسه ملی سردبیری در دانشگاه شیراز برگزار شد

  • کد خبر : 48405
  • ۲۳ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۹
دومین مدرسه ملی سردبیری در دانشگاه شیراز برگزار شد

دومین مدرسه ملی سردبیری با هدف ارتقای سطح کیفی و تخصصی سردبیران و مدیران اجرایی مجلات علمی و اساتید علاقه‌مند برگزار شد.

به‌ گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه شیراز، این دوره (ویژه‌ دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی منطقه ۷ کشور و دانشگاه علوم پزشکی شیراز)، با حضور ۱۶۰ نفر از سردبیران، مدیران اجرایی مجلات علمی، اعضای هیئت‌ علمی علاقه‌مند و کارشناسان نشریات در تالار دکتر مصطفوی دانشگاه شیراز و هم‌زمان به‌صورت برخط (در بستر ادوبی کانکت)، در قالب یک کارگاه یک‌روزه برگزار شد.

در این دوره، مباحث و موضوعات متنوعی ازجمله اصول و مبانی نشر علمی، نمایه‌سازی و شاخص‌های ارزیابی مجلات، اخلاق انتشار و نحوه تشخیص و پیشگیری از سرقت علمی، الگوهای موفق بین‌المللی در نشر مجلات علمی، اطلاعاتی معتبر به شرکت‌کنندگان ارائه شد.

همچنین، شرکت‌کنندگان توانستند به‌طور عملی به بررسی و تمرین انواع داوری‌ها در مجلات، افزایش استنادپذیری مقالات و ارتقای مشاهده‌پذیری نشریات بپردازند. این دوره که با دعوت از مسئولان و متخصصان این حوزه برگزار شد، تجربه‌ای عملی و مفید برای شرکت‌کنندگان فراهم آورد.

صمد نژادابراهیمی، مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در این کارگاه با بیان سیاست‌های کمیسیون نشریات، به معرفی دستاوردهای کشور در عرصه مجلات علمی پرداخت.

مرتضی طاهری، معاون دفتر برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری پژوهشی وزارت عتف و مشاور نمایه‌سازی نیز اصول و مبانی نمایه‌سازی مجلات علمی (روندهای نوظهور) را بیان کرد و در بخش دوم سخنان خود به چگونگی اثربخشی علم و ارتقای نشریات پرداخت.

همچنین پیام کبیری، به‌ عنوان مشاور و متخصص نمایه‌سازی نشریات علمی در این دوره به آموزش انواع داوری‌ها در مجلات و مزایا و معایب آن‌ها پرداخت.

ارتقای مشاهده‌پذیری و استنادپذیری مقالات علمی، تشخیص انواع سرقت‌ علمی و اقدامات موردنیاز در این زمینه و مبحث هوش مصنوعی و کارکرد آن در مجلات علمی، از دیگر مباحث مطرح‌شده در سخنرانی این استاد دانشگاه بود.

همچنین در آیین گشایش این کارگاه، شکراله خاکرند، رئیس اداره انتشارات دانشگاه شیراز و علی حفیظی، معاون پژوهشی دانشگاه شیراز در جایگاه میزبانان جلسه، ضمن خوشامدگویی، به معرفی وضعیت مجلات علمی دانشگاه شیراز پرداختند.

به‌گفته‌ خاکرند، دانشگاه شیراز درحال حاضر صاحب‌امتیاز ۲۴ نشریه‌ی علمی است که از این تعداد ۱۲مجله‌ به زبان فارسی و ۱۱مجله‌ به زبان انگلیسی و ۱ مجله به زبان عربی منتشر می‌شود.

رئیس اداره انتشارات دانشگاه شیراز گفت: تمامی نشریات دانشگاه در سامانه‌ی ارزیابی نشریات ثبت شده و مورد ارزیابی قرارگرفته‌ است که براساس نتایج اعلام شده، ۶ مجله‌ دارای رتبه‌ی «بین‌المللی»، ۶ مجله دارای رتبه‌ «الف» و ۷ مجله دارای رتبه‌ «ب» هستند.

گفتنی است، عصر همان‌روز نیز نشستی با حضور مرتضی طاهری، رئیس اداره انتشارات دانشگاه شیراز، پیام کبیری و سردبیران نشریات علمی علوم انسانی به‌ منظور کمک به ارتقای مجلات و نمایه‌سازی آن‌ها برگزار شد.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=48405

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.