آوین ویژه»

ارز دیجیتال با پشتوانه طلا هم گران شد؟ «قرآن؛ راه زندگی» شعار سی و دومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم انتخاب شد سیاست‌های ترامپ بین بحران‌های اقتصادی و خطرات ژئوپلیتیکی حمله پهپادی مقاومت عراق به هدفی حیاتی در شمال سرزمین‌های اشغالی ترامپ ۲۰ هزار نظامی آمریکا را از اروپا خارج می‌کند قفل هراز و کندوان؛ ترافیک سنگین است چینی‌ها قدرتمندترین ژنراتور تولید برق از هیدروژن را ساختند قهرمانان پرش با اسب کشور در راه ورامین مهلت ارسال اظهارنامه مالیات ارزش افزوده تمدید شد وقتی تاد هم درد صهیونیست‌ها را درمان نمی‌کند دارندگان ارزدیجیتال بخوانند/ پرسودترین و پرضررترین رمزارزهای امروز ۳۱ فروردین صنعت مس ایران در تنگنای تحریم‌ها و مشکلات داخلی/ چرا صنعت مس ایران زمین‌گیر شده است؟ تنها درباره موضوع هسته‌ای حاضر به مذاکره با آمریکا هستیم ترامپ: دانشگاه ها و رقبایم تسلیم شدند از سناریوی «تکرار» تا جای خالی فیلم کوتاه و مستند در سینماهای مردمی «فیلم فجر» بازار سرمایه در محاصره اخبار مثبت / شاخص کل بورس ۲۸ هزار واحد افزایش یافت انتقاد از کمبود توجه به بخش پژوهش در بودجه بندی دانشگاه‌ها آمریکا و اوکراین در آستانه یک توافق جدید

1

آغاز سال تحصیلی دانشجویان ایرانی در دانشگاه پزشکی پیراگوا

  • کد خبر : 5367
  • ۱۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۷
آغاز سال تحصیلی دانشجویان ایرانی در دانشگاه پزشکی پیراگوا

مراسم آغاز سال تحصیلی دانشجویان ایرانی در دانشگاه پزشکی پیراگوا با حضور سفیر و رایزن علمی جمهوری اسلامی ایران در روسیه برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان امور دانشجویان، مراسم آغاز سال تحصیلی دانشجویان ایرانی دانشگاه پزشکی روسیه روم (سماشکو سابق) ‌ با حضور کاظم جلالی سفیر ج. ا. ایران در روسیه، هادی گودرزی رایزن علمی کشورمان در روسیه بلاروس و آسیای میانه، علی محقق رایزن مطالعاتی سفارت کشورمان در روسیه، آندری زاباروفسکی، معاون جوانان دانشگاه و آننا پاسکوفسکایا مدیر بخش آموزشی دانشجویان خارجی در سالن اجتماعات این دانشگاه برگزار شد.

سفیر کشورمان در روسیه در ادامه سلسله نشست‌ها با دانشجویان ایرانی، در مراسم دانشجویان ایرانی دانشگاه روم مسکو حضور یافت و ضمن گفتگوی سه ساعته با دانشجویان، به پرسش‌ها و دغدغه‌های دانشجویان پاسخ داد.

جلالی با تبریک آغاز سال تحصیلی به دانشجویان ایرانی در روسیه، حضور دانشجویان هموطن در روسیه را فرصت مغتنمی برای روابط ایران و روسیه خواند و گفت: به رغم دشواری‌های مهاجرت و دوری از عزیزان، این حضور امتیازاتی دارد که از جمله آنها اندوختن تجربیات گرانبها و دستیابی به حس استقلال و یادگیری زبان خارجی در دوران جوانی است.

وی افزود: اما آنچه حضور شما در روسیه را ارزشمند می سازد این است که شما فرصتی برای تقویت روابط دو کشور هستید، چرا که مردم اصلی‌ترین عنصر تقویت روابط دو کشور همسایه هستند.

سفیر جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه ارتقای طبیعی روابط زمانی است که مردم دو کشور پیوند نزدیکی با هم داشته باشند و همدیگر را به خوبی بشناسند، تصریح کرد: پیش از سلطه کمونیسم در روسیه روابط ما طبیعی بود و پایه این روابط طبیعی ارتباطات و تعاملات میان مردم بود، اما پس از آن به روابط مصنوعی و غیر طبیعی تقلیل یافت.

جلالی اظهار داشت: کمونیست‌ها به دلایل مختلف از جمله امنیتی این روابط طبیعی را بر نمی‌تافتند، آنها همه مساجد را از بین بردند و حتی آن دسته از جوانان خارجی بویژه ایرانی را که تصور می‌کردند، ایدئولوژی جدید مدینه فاضله ساخته و با پای خود به اینجا مهاجرت کردند، دستگیر و به سیبری تبعید کردند، این موضوع در خاطرات آنها که بعدها زنده ماندند، ثبت شده است.

وی با اشاره به اشتراکات فراوان میان ایران و روسیه خاطرنشان کرد: با وجود ارتقای روابط میان دو کشور بویژه در سال‌های اخیر، متاسفانه اثرات روابط مصنوعی کمونیسم هنوز از میان نرفته است و امروز به رغم تلاش‌ها و موفقیت‌ها در توسعه روابط تجاری میان بخش خصوصی، هنوز احساس می‌کنیم هنوز روابط در این بخش مصنوعی است.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه در ادامه با برشمردن جلوه‌ها و مصادیقی از اشتراکات و ارتباطات مردم ایران و روسیه، از جمله “شهر دربند”، روستای “مسکین‌جا”، مساجد و کتابخانه نسخ خطی فارسی در جمهوری داغستان، آثار به جامانده از کاروان‌سراهای ایرانی و مساجد در آستاراخان و ولادی قفقاز، گفت: حضور دانشجویان ایرانی در روسیه، از آن ظرفیت‌هایی است که می‌تواند ما را به روابط طبیعی پیش از انقلاب ۱۹۱۷ باز گرداند.

جلالی با بیان اینکه یک نمونه ارتباطات موفق را می‌توان تجریه گسترش فرهنگ اسلامی توسط بازرگانان در شرق آسیا است، دانشجویان ایرانی را سفیران و حلقه وصل روابط دو کشور توصیف و خاطرنشان کرد: شما به دلیل ارتباط تنگاتنگ با مردم و جامعه، اهمیت روابط اقتصادی و فرهنگی دو کشور را بهتر می‌شناسید و پس از بازگشت ایران، بهتر از هر کسی می‌توانید واقعیت‌های این کشور همسایه را به عنوان کشوری بزرگ به لحاظ جغرافیایی، پیشرفته، ابرقدرت و دارای تاریخ مدون بیش از هزار ساله معرفی کنید.

وی عنصر همسایگی و رویکردهای مشترک در زمینه مقابله با ساختارهای یکجانبه را دو پایه مهم روابط دو کشور برشمرد و تاکید کرد: سطح تعاملات دو کشور در ابعاد فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، امنیتی و دانشگاهی هر چند با نقطه مطلوب فاصله دارد، اما رو به گسترش است.

هادی گودرزی نیز در این دیدار، تشکیل نشست با دانشجویان را ماحصل یک فرایند پیگیرانه خواند و گفت: من و آقای سفیر هر دو سال‌ها کسوت استادی دانشگاه را داریم و اهمیت دانشجویان را بهتر درک می‌کنیم. شما از یک سو نسل آینده کشور ما هستید و از سوی دیگر پس از فارغ‌التحصیلی، بخشی از کادر درمانی کشور محسوب می‌شوید، از این حیث برای ما مهم هستید.

رایزن علمی جمهوری اسلامی ایران در روسیه، بلاروس و آسیای میانه با اشاره به تشکیل شورای ایرانیان به ریاست‌ رئیس جمهوری برای رسیدگی امور ایرانیان در هر کجای جهان، خاطرنشان کرد: موضوع ایرانیان بویژه دانشجویان برای ما اهمیت زیادی دارد و آقای سفیر نیز اهتمام زیادی به پیگیری امور دانشجویان دارد.

وی تاکید کرد: ما طبق قانون وظیفه اطلاع رسانی‌داریم و تلاش می‌کنیم تا دغددغه‌های شما را به نهادهای مربوطه اعلام و منتقل کنیم.

طرح پیشنهادات، انتقادات و درخواست‌ها و پرسش‌های دانشجویان از دیگر بخش‌های این نشست بود. تفسیر ضوابط آردیناتوری، تبعیض در رفتار استادان روسی نسبت به دانشجویان ایرانی، لزوم احترام به دانشجویان ایرانی، فقدان خوابگاه برای دانشجویان جدیدالورود، کندی در فرایند رجیستری، دشواری یادگیری زبان روسی، بوروکراسی طولانی در صدور و تمدید روادید، سواستفاده واسطه‌ها از دانشجویان، لزوم هماهنگی میان نیروی انتظامی کشورمان و پلیس روسیه برای تسریع در ارسال دعوتنامه دانشجویان و مشکلات خدمت سربازی برای دانشجویان مرد از جمله موارد مطرح شده از سوی دانشجویان بود.

در ادامه سفیر جمهوری اسلامی در روسیه، رایزن علمی کشورمان، معاون دانشگاه روم و مدریر بخش آموزشی دانشجویان خارجی به تک‌تک پرسش‌های دانشجویان پاسخ دادند.

سفیر کشورمان ضمن قول مساعد برای پیگیری درخواست‌ها و انتقادات و پیشنهادات دانشجویان، به مسئولان دانشگاه روم توصیه‌هایی را برای حل این مشکلات به مسئولان دانشگاه داشت. وی همچنین ضمن اعلام آمادگی برای پیگیری مسائل مطرح شده برای دانشجویان ایرانی، از طرح این مشکلات در گفتگو با مقامات و نهادهای ذیربط کشورمان خبر داد.

دانشگاه روم (سماشکو سابق) میزبان حدود ۱۵۰۰ دانشجوی ایرانی است. بیش از ۹۰ درصد این دانشجویان در رشته دندانپزشکی مشغول به تحصیل هستند.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=5367

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.